Skøre love i Alabama

Alabama

by
Alabamas delstatsflag Alabamas delstatssegl
(Alabamas flag) (Alabamas segl)
Kælenavn: Yellowhammer State
Heart of Dixie
Forkortelse: AL
Kort over USA med Alabama markeret
Hovedstad Montgomery
Største by Birmingham
Guvernør Kay Ivey (R)
Areal
Total
Nr. 30
135.765 km²
Befolkning
Total
Nr. 23
4,863,300 (2016)
Officiel hjemmeside http://www.alabama.gov
Indtrædelse i unionen
Som nr.
Dato
22
14. december 1819
Tidszone Central: UTC -06:00

 

Alabama blev USA’s 22. stat den 14. december 1819. Alabamas motto er Audemus Jura Nostre Defendere (We Dare Defend our Rights Vi vover at forsvare vore rettigheder). Alabama grænser til Tennessee mod nord, Georgia mod øst, Florida og den Mexicanske Golf mod syd og Mississippi mod vest.

Alabama brød ud af Unionen i 1861 og sluttede sig til Amerikas Konfødererede Stater. Efter den Amerikanske borgerkrig genindtrådte Alabama i Unionen i 1868.

Politisk er Alabama typisk en rød (republikansk) stat. I Repræsentanternes Hus, har Alabama syv medlemmer.

Staten har været præget af landbrugsøkonomi, særligt produktionen af bomuld, men også fjerkræ, æg, kvægavl, hortikultur, jordnødder, kornsorter som majs og durra, grøntsager, mælk, sojabønner og ferskner, bliver produceret i Alabama. Staten er kendt som bomuldsstaten, men i virkeligheden er Alabama kun omkring den niendestørste producent af bomuld, blandt de 50 stater. Alabamas industriprodukter omfatter bl.a. jern og stål, papir, tømmer og træprodukter, kul og plastikvarer. Derudover er Alabama blevet en af USA’s førende stater inden for bilproduktion.

Under borgerrettighedsbevægelsen blev er Alabama kendt Rosa Parks og den efterfølgende bus-boykott i Montgomery,  og for den berømte march fra byen Selma til Montgomery.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*