America’s Got Talent er typisk amerikansk – show, store drømme og hårdt arbejde

by

Amerikanerne elsker det – talentshows. Det gør jeg også, for det er så ærkeamerikansk, at man næsten kan mærke sig selv svøbt i ‘Stars and Stripes’, alt imens man tillader sig, for et kort øjeblik, at drømme store drømme.

Når vi hører om talentshows eller skønhedskonkurrencer, ser de fleste af os nok et billede af små piger i lyserøde tylkjoler, fuld krigsmaling og alt for meget hårlak i de lyse lokker. Og så ruller vi med øjnene. For hvor er det bare ‘typisk amerikansk’, det er alt for meget og alt for meget fokus på udseendet fremfor talentet. Det er også sandt – der er meget fokus på skønhed i USA, og de små piger i diverse ‘pageants’ landet over lærer måske, at det ydre er vigtigere end det indre. Eller gør de?

I USA hylder man individet. Man lovpriser det hårde arbejde, det rendyrkede talent, og folk, der er når til tops på trods af alverdens forhindringer. Det amerikanske drøm. I skønhedskonkurrencerne skal de små (og de store) piger nemlig også vise, at de har et talent. De skal arbejde stenhårdt for at indfri egne, og forældres, forventninger. De lærer, at hårdt arbejde betaler sig.

Nuvel, om skønhedskonkurrencer er NO eller GO, vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere. Men så lad os kigge lidt på talentshowet ‘America’s Got Talent’.

America’s Got Talent

Formatet er udviklet at en af showets dommere – den berygtede Simon Cowell. Cowell er selv brite, men han emmer alligevel af amerikaner.

Glem alt hvad du kender til talentshows fra Danmark, hvor det stort set altid er seernes darling, den gode historie eller det søde barn, der vinder. Ikke på grund af talentet, tja ofte er det på grund af manglende talent, men på grund af, vi elsker at hylde middelmådigheden, eller når nogen bare gør det godt og er likeable.

Ja, USA har mange flere mennesker, og dermed talenter. Men i USA vokser man op med en bevidsthed om, at arbejder du ikke hårdt, så bliver du saftsusme hjemme og prøver igen. Ingen arme, ingen kage. Intet arbejde, ingen penge. Samtidig vokser du op med et tro på, at alt er muligt, hvis du tør drømme stort og tør tro på det og dig selv. I America’s Got Talent er det også de gode historier, der rører dommerne, publikum og seerne. Forskellen er, at her er det talentet, der gør historien smuk. Ikke omvendt. Talentshows som X-Factor og America’s Got Talent samler amerikanerne foran tv’et hver uge. De elsker nemlig at se, hvordan man kan gøre alt hvad man vil, og at blive inspireret.

Gosh, hvem elsker ikke USA?

Nå, men alle de ideer og tanker om, hvad USA og amerikanerne er, manifesteres hver uge i America’s Got Talent. Det er her drømme bliver til, og det er her, du virkelig får et indblik i, hvor fantastisk den amerikanske ånd og vilje er. Som de siger: Uanset hvad du gennemgår, må du altid lade dit talent skinne.

Se den 14-årige gymnast efterfulgt af tryllekunsteren, der blev adopteret og opdraget af sin moster.

Folk kommer også fra udlandet, for forfølge den amerikanske drøm. Her er det Kechi fra Nigeria – hun har overlevet et flystyrt

Den ydmyge og generte Christian gemmer på noget af et talent

12-årige Darci er bugtaler, og en ganske talentfuld en af slagsen

16-årige Calysta fra en lille by i Ohio har overlevet en kræftsygdom – her vil hun vise, at man altid skal gå efter sine drømme

Bedårende Celine på ni år har altid drømt om at være med i talentshowet

Mandy Harvey er døv, men hør lige hendes stemme

Lille smukke Evie, der synger for sin kræftsyge far

Blandede bolsjer

Nyeste eksempel på hvor dygtige, vilde og villige til arbejde hårdt, amerikanerne er – et danse-lysshow. WOW

Holder du af hvad jeg skriver, er der flere måder hvorpå du kan støtte mig. Se her

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*