Amerikanske præsidenter: Anekdoter og Fun Facts

USA’s præsident bliver ofte også omtalt som ‘den frie verdens leder’. Som et symbol, som nationens frontfigur og fader. Et embede, der er omgivet af mystik, og som rummer spændende personligheder, vanvittige fortællinger og et katalog fyldt af historie.

Fun Facts om de Amerikanske præsidenter

 1. Hans portræt pryder den amerikanske $100.000-seddel, der dog aldrig kom i cirkulation som almindelig pengeseddel. Den sidste af de store sedler, blev trykt i 1945. Læs om andre dollarsedler her.
 2. Når man er besat af helikoptere, er der kun en ting at gøre: udskifte sit sæde i Det Ovale Værelse med et helikoptersæde. Hvilket er præcis hvad denne herre gjorde.
 3. Denne præsident, er den eneste, der er blevet valgt enstemmigt. Det vil sige, alle Electoral Votes blev kastet på ham.
 4. Hele tre præsidenter er døde på USA’s uafhængighedsdag (de to første endda på samme dag – 50 år efter vedtagelsen af Declaration of Independence): USA’s anden, tredje, og femte præsident. Der er også en præsident, der blev født den 4. juli.
 5. En lille størrelse på blot 1.63 meter og 45 kilo sad engang i Det Hvide Hus.
 6. Da Franklin D. Roosevelt var fem år gammel, mødte han denne præsident, der klappede ham på hovedet og sagde til ham: “Jeg har et ønske for dig. Det er, at du aldrig bliver præsident i USA.”
 7. Med sine 42 år, 10 måneder og 18 dage, var han den yngste mand, der fik nøglerne til Det Hvide Hus. Den ældste er denne præsident, der indtog embedet som 70 år, 7 måneder og 6 dage.
 8. “S”et i hans navn, står ikke for noget.
 9. Efter præsidentembedet var ovre, skrev han en selvbiografi. Men, han nævnte ikke en eneste gang, sin kone gennem 12 år.
 10. Manden, der også fik opkaldt et ikonisk tøjdyr efter sig, var blind på det ene øje efter en skade i en boksekamp.
 11. Tre præsidenter (denne, denne og denne) har vundet en Grammy, for bedste lydbogsindtalelse af deres selvbiografier.
 12. Før han blev præsident, deltog han i en duel. Hans modstander, Dickinson havde blandt andet havde beskyldt hans kone for at være bigamist (hun havde giftet sig med den kommende præsident, mens hun stadig var lovmæssigt gift med en anden mand). Manden blev skudt i brystet, men formåede alligevel at rejse sig og skyde, og dræbe, Dickinson. Præsidenten havde kuglen siddende i brystet, resten af sit liv.
 13. Stakkels denne præsident, der blot nåede at sidde på posten i 32 dage. Han døde af en lungebetændelse, han havde pådraget sig under sin indsættelsestale, der har rekorden for længste indsættelsestale, med en længde på 1 time og 40 minutter.
 14. Rygterne siger, at han gjorde udtrykket ‘OK’ til dét, det er i dag. Han kom fra byen Kinderhook i staten New York, blev kendt som ‘Old Kinderhook’, under sin valgkamp om genvælgelse. Da OK – klubber dukkede op, som opbakning til kandidaten, skulle det eftersigende have været grunden til, ordet i dag er synonym med ‘i orden’.
 15. Med sine 15 børn, er han den præsident, der har haft flest arvinger.
 16. En fartbøde på $20, var hvad denne præsident fik i straf for at ride på sin hestvogn for hurtigt rundt i Washington D.C.
 17. Endnu en præsident, der brød færdselsloven, da han tog en tur i hestevogn i Vermont på en søndag. Det var ikke tilladt dengang. Ligesom så mange andre underlige love i USA.
 18. Det afrikanske land Liberia har opkaldt dets hovedstad efter denne tidligere amerikanske præsident.
 19. Han er stadig den eneste single fyr, der har været USA’s præsident.
 20. Denne stilbevidste præsident var skrædder, og bar kun jakkesæt, som han selv havde lavet.
 21. Også denne præsident gik op i sit tøj. Med 80 par bukser, var det på den tid, en anelse ekstravagant.
 22. Han var både USA’s 22. og 24. præsident, og blev kaldt ‘det menneskelige isbjerg’ på grund af sin kolde personlighed.
 23. Obama er ikke den eneste præsident, der er blevet beskyldt for, ikke at være født i USA (en betingelse for at kunne blive amerikansk præsident). Denne mand, hvis far boede i Irland og Canada før han fik sin søn, blev anklaget for at have været født i Canada og opvokset i Irland. Han blev dog født i Vermont, og var derfor helt reel og lovmæssigt præsident.
 24. Big is beautiful, men det kan også være upraktisk, hvilket denne overvægtige præsident måtte sande, da han, på af sin størrelse, sad fast i badekarret i Det Hvide Hus, og måtte gnubbes med smør, for at komme fri.
 25. Han blev født Leslie Lynch King Jr. Hans mor forlod den alkoholiske og voldelige far, 16 dage efter fødslen af Leslie. Han fik sin stedfars navn, da han var to år gammel, men skiftede det først officielt, da han var 22 år.
 26. Han var head cheerleader på sin high school. Ja, du læste rigtigt. Cheerleader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button
Close