Den mest ikoniske film, der finder sted i hver af de 50 stater

Rigtig mange danskere kender USA gennem de film, de ser i biografen eller på nettet. Ofte har man en oplevelse og forforståelse af det amerikanske samfund og amerikanerne, inden man overhovedet har været derovre. De amerikanske film kan sandelig noget, men har du nogensinde tænkt over, hvilken amerikansk stat, der bliver portrætteret i de film du ser? Med denne liste kan du rejse rundt i hele USA, helt uden at forlade dit hjem, da hver af disse film på hver sin måde repræsenterer en af de 50 amerikanske stater, der alle og enhver har deres helt eget klima, natur, identitet, love og traditioner.

Alabama: To Kill a Mockingbird (1962)

Filmatisering af Harper Lees fantastiske roman, der er på alle high schools pensumliste. En vidunderlig historie, der finder sted i Maycomb, Alabama i 1930’erne. På trods af, filmen blev lavet for mere end 50 år siden, er dens temaer med racer, morale, uretfærdighed og medfølelse lige så relevant i dag, som det var i starten af 1960’erne. På dansk hedder den Dræb ikke en sangfugl, og du kan købe den på Gucca.

Alaska: Into the Wild (2007)

Filmatisering af Jon Krakauers gribende fortælling om Chris McCandless, der, helt alene, blaffer til Alaska og ind i skovene nord for Mt. McKinley. Den unge mand, der kommer fra en velhavende familie, har forladt sine jordiske ejendele, forud for sin pilgrimsrejse. Fire måneder senere finder en jæger hans lig i skoven. I denne film, der bygger på en sand historie, udforskes temaer som overlevelse og materialisme, og søger efter at besvare, hvorfor McCandless higer efter at starte et nyt liv. Filmen kan ses på Viaplay, og den er instrueret af Sean Penn.

Arizona: Raising Arizona (1987)

Coen-brødrene lavede denne komedie som en af de tidligere film i deres karriere. Handlingen foregår i Arizona, med ørkenscener og typisk Arizona-sceneri. I filmen møder vi et barnløst par, der beslutter sig for at kidnappe et af et andet pars femlinger. På dansk hedder den Arizona Juniors. 

Arkansas: Sling Blade (1996)

Billy Bob Thornton fik en Oscar-nominering for sin fremførelse af en mand, der fornyligt er blevet udskrevet fra et psykiatrisk hospital. Han var indlagt fordi han som barn dræbte sine forældre. Hans tragiske fortælling finder sted i Arkansas.

Californien: LA Confidential (1997)

Her kommer man tilbage til det gamle Hollywoods glamour, i en film, der indeholder passion, stjernedrys og kriminalitet. Russell Crowe spiller en detektiv, der forelsker sig en en call girl, der bliver spillet af Kim Basinger – som vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle. Filmen kan ses på Viaplay.

Colorado: Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)

En ægte kultklassiker med Paul Newman og Robert Redford, der skildrer to western-røvere, og bedste venner, Sundance og Butch. Filmen følger de to på deres oplevelser og eventyr, og de fleste scener er lavet i Colorado, blandt andet Silverton, Durango og Telluride.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close