Fyrværkeri, hot dogs, flag og fest. Amerikanerne fejrer uafhængighedsdag

I dag er det den 4. juli, og på denne dag i 1776 underskrev og godkendte 12 af de 13 britiske kolonier på det amerikanske kontinent, Thomas Jeffersons rettede, og endelige, udgave af uafhængighedserklæringen.

Egentlig var den 2. juli tiltænkt som nationaldag, men med tiden blev det altså den 4. juli. Det var nemlig den 2. juli, at den kontinentale kongres vedtog, at de 13 kolonier skulle være frie og uafhængige stater. John Adams – en af de grundlæggende fædre og senere præsident – skrev således hjem til sin kone, Abigail, at denne dag fremover ville blive fejret med prompt og pragt.

 

 

 

 

 

Over hele landet, samles amerikanere i dag, i fejringen af deres land uafhængighed fra det britiske styre. De mødes med familie og venner, holder barbecuefester og ser fyrværkeri. De iklæder sig det amerikanske flag – der også vajer på biler, i flagstænger og på kager. Det er svært, ikke at blive grebet lidt af stemningen, selvom man ikke er amerikaner.

For det var jo ikke blot USA der blev skabt den dag i 1776. Det var samtidig også en lang række demokratiske tanker og styreformer, som hele den vestlige verden i dag har bygget landene op omkring. Rent politisk altså. For det er kun USA, der har bygget en hel identitet og nationalfølelse på tanker og ideer alene.

I Danmark fejres dagen i Rebild Bakker.

4. juli er også dødsdag

På denne dag, har USA mistet intet mindre end tre tidligere præsidenter.

50 år efter vedtagelsen af uafhængighedserklæringen, døde både Thomas Jefferson og John Adams.

Adams og Jefferson. Foto fra Wikimedia

Fem år senere dør USA’s femte præsident, James Monroe.

Dog fødes der også en kommende præsident, i 1881, hvor Calvin Coolidge, USA’s 30. præsident, bliver født.

Frihedsklokken

En af USA’s kendte symboler på frihed, er den revnede klokke, der har hængt i regeringsbygningen i Pennsylvania siden 1751. Revnen kom allerede ved en af de første prøveringninger, og klokken bruges derfor ikke den dag i dag, af risiko for, at den fra helt fra hinanden.

Foto fra Wikimedia

1 1847 opstod der en historie om, at klokken havde ringet den 4. juli 1776 – på USA’s fødselsdag. Der findes ingen officielle optegnelser af det, hvorfor historien må anses som en and.

4. juli 2017

De seneste dag, har USA’s præsident tiltrukket sig særdeles negativ omtale, efter han endnu en gang gik amok mod de liberale medier, på Twitter.

Læs også

Trump er blevet beskyldt for at være uværdig og nederdrægtig – virkelig dårlig timing, som landet netop skal til at fejre historien og alt dets pragt. Trump har dog ikke spasset ud på Twitter i dag.

Alt imens gør resten af landet sig klar til parader, fester og nationalfølelse i højeste potens. Hvem der bare var i USA!

Amerikanersæbe, så du også dufter af patriotisme (æbletærte):

 

Så er der min dejlige veninde, Kelsi, der også går all in:

 

Jeg nøjedes med at tage mine USA-bukser på og sætte mig i amerikanerstolen.

 

 

 

 

 

 

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button
Close