Ivanka Trump: USA’s virkelige førstedame?

Ivanka Trump er iværksætter, model og datter af USA’s 45. præsident. Men er hun i virkeligheden mere end det? Er hun nærmere USA’s førstedame?

Ivanka Trump er datter af Ivana Marie Zelníčková og USA’s nuværende præsident, Donald J. Trump. Ivanka blev født i New York City den 30. oktober 1981, som andet barn i ægteskabet mellem Ivana og Donald, der gik fra hinanden i 1991. I 2004 fik Ivanka sin bachelorgrad i økonomi, og har siden været en succesfuld forretningskvinde.

Da Ivanka var yngre, var hun model, og blandt andet optrådte hun på forsiden af det prestigefyldte Seventeen Magazine og Forbes.

Inden Ivanka gik ind i faderens firma, oprettede hun sit eget smykkemærke, og begyndte at sælge sig selv, og sit brand, på egen hjemmeside, samt i forskellige boutiques i New York City. I 2005 indgik hun i familiens forretningsimperium, og fungerede som Executive Vice President af Development & Acquisitions i Trump organisationen.

I 2009 blev hun gift med den jødiske forretningsmand, Jared Kushner, med hvem hun har tre børn: Arabella Rose Kushner (født 17. juli 2011), Joseph Frederick Kushner (født 14. oktober 2013) og Theodore James Kushner (født 27. marts 2016).

Da hendes far blev svoret ind som præsident i januar 2017, sagde Ivanka sin stilling på i Trump organisationen, og flyttede med sin familie til Washington.

Ivanka Trumps forskellige forretningseventyr

Mange kender naturligvis bedst Ivanka sam datter til USA’s præsident, Donald Trump. Ivanka har altid været en stor del af sin fars liv og leben. Blandt andet var hun gæstedommer i faderens talkshow, The Apprentice tilbage i 2007, og som nævnt ovenfor, havde hun en ledende rolle i Trump organisationen fra 2005-20017.

I 1997 var Ivanka vært på Miss Teen USA, en skønhedskonkurrence, der var delvist ejet af Donald. Hun har også deltaget i en dokumentarfilm om hvordan det er at vokse op som barn i en af USA’s rigeste og mest kendte familier. Af andre TV-fremtrædelser kan nævnes Project Runway – hvor Ivanka var gæstedommer, og hun har i 2007 takket nej til at være The Bachelorette. 

I 2009 skrev den dengang 28-årige Trump en bog; The Trump Card: Playing to Win in Work and Life. Til maj kan fans af Ivanka se frem til hendes nyeste bog; Women Who Work: Rewriting the Rules for Success.

Men Ivanka driver også sin egen forretning. Udover hendes smykkemærke, designer hun eget tøj, tasker, sko og accessories – ting man kan finde i mange store amerikanske tøjkæder. Trumps design har dog været udsat for en del kritik. Brandet er blevet anklaget for at være kopier af andre designere, og dyreaktivister har kritiseret hende for at gøre brug af kaninpels. I 2016 blev hendes tørklæder kaldt tilbage af U.S. Consumer Product Safety Commission, fordi de ikke levede op til landets regler vedrørende brandfarlighed. Samme år viste en undersøgelse, at det meste af Ivankas produkter, blev produceret uden for USA – et faktum, der i den grad strider imod faderens America first. 

I februar i år, valgte tøjkæden Nordström at droppe Ivankas tøj. Eftersigende var det grundet dårlige salgstal. Om de faldende salgstal skyldes dårlig kvalitet eller et plettet brand pga. faderens aggressive stil, vides ikke.

Ivanka er en af Donald Trumps nærmeste betroede

Da Ivankas tøjmærke blev fjernet fra stativerne i Nordström, affødte det straks en reaktion fra hendes far. Præsidenten var nemlig utilfreds med, hans datter tilsyneladende var offer i et politisk spil, som hun ikke var en del af.

Her ser man tydeligt, at man har med en far, ikke en præsident, at gøre. Som far virker det naturligt at ville beskytte sin datter. Problemet for Trump var her, at han ikke bør blande sig i det private erhvervsliv og udnytte sin stilling som præsident til at fremme egen, eller familiemedlemmers, succes.

Man ser også, at Ivanka har en særlig plads i Donalds hjerte. Det har alle hans børn selvfølgelig, men POTUS nævner tit sin datter, som værende en person, der får ham til at gøre ‘det rigtige’, være et bedre menneske og holde ham ‘i kort snor’. Der er også en del, der mener, at Donalds fine tale til kongressen i forrige uge, var skrevet og designet af datteren. Præsidenten tweeter tit i stimer om lørdagen, og det har efterfølgende startet spekulationer om hvorvidt det skyldes, at datteren og svigersønnen, der er jøder, holder sabbath hver lørdag (og dermed ikke holder ham i ørene). Det virker på mig en anelse ondsindet at påstå dette.

Da Donald Trump skulle sammensætte sin regering og sine nærmeste rådgiver, valgte han ikke Ivanka (af åbenlyse nepotistiske og i strid med loven – grunde), men han valgte hendes mand, Jared som seniorrådgiver, og dermed har datteren og Jared enorm indflydelse på præsidenten, dagligt.

Ivankas rolle i præsidentvalget 

Ivanka har støttet sin fars kamp om at blive USA’spræsident lige fra starten. Hun talte til konventet, og har stillet op til diverse interviews og begivenheder. Hun blev uden tvivl Trump-kampagnens ansigt udadtil, og viste Donald fra en mere ‘menneskelig’ side. Ivanka er beundret og respekteret af mange amerikanere, for hendes tydelige skønhed, forretningssans og ikke mindst for hendes familieværdier. Ofte har hun måtte forsvare sin far, hvilket måske ikke altid har været helt nemt. I et interview i 2015 sagde hun da også at, “Som borger elsker jeg hvad han gør. Som datter er det selvfølgelig mere komplekst”. 

I valgkampen formåede Ivanka at give Donald Trump en varm og hjertelig side – noget hans kone, Melania ikke formåede. Havde Donald ikke haft Ivanka, havde han måske ikke vundet valget. Hun hev uden tvivl mange kvindelige stemmer med sig.

Familien Kushner flyttede til Washington efter Donalds sejr. Jared Kushner er en del af inderkredsen hos præsidenten, og Ivanka skal indtage rollen som de facto førstedame. Det er sørme heller ikke meget, man har set til den rigtige førstedame, Melania i de første par måneder. Præsidenten ses meget oftere med Ivanka, der synes at fungere som USA’s virkelige førstedame. Blandt andet her, hvor Ivanka ledsager sin far til en mindehøjtidelighed for en falden soldat.

Hun har alt hvad der skal til: karisma, udseendet, klasse, stabil familie og ikke mindst en kendis-status.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close