Trump: “Se Judge Jeanine!” Få timer efter udtaler Judge Jeanine, at Paul Ryan skal trække sig

Den tidligere anklager, Jeanine Pirro udtalte lørdag i hendes show på Fox News, ‘Justice with Judge Jeanine’, at den republikanske leder for Huset, Paul Ryan, bør trække sig, efter fredagens fejlslagne afstemning om en ny amerikansk sundhedsreform. Få timer før, havde præsidenten tweetet om netop ‘Judge Jeanine’.

Judge Jeanine er en forhenværende anklager, advokat og politisk kandidat for republikanerne i staten New York. Hun har tidligere modtaget donationer fra Donald Trump, i sine valgkampe.

Amerikanerne kender Jeanine Pirro under navnet ‘Judge Jeanine’, da hun er vært på et program på Fox News, der hedder “Justice with Judge Jeanine”. I showet debatteres ugens største sager og begivenheder, set fra dommerstandens plads.

Noget tyder på, præsidenten godt kan lide at følge Judge Jeanine og hendes show. I hvert fald tweetede Trump således i går:

Og hvorfor mon så USAs præsident opfordrer amerikanerne til at se showet netop i går? Svaret kan uden tvivl findes i Judge Jeanines udtalelse i TV-showet.

Judge Jeanine mener, Paul Ryan skal trække sig efter politisk nederlag

I showet udtaler Judge Jeanine nemlig, at hun mener, den republikanske leder af Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, skal trække sig fra posten, efter hans fejlslagne afstemning dagen før. Her lykkedes det nemlig ikke Paul Ryan og republikanerne at blive enige om en ny sundhedsreform (American Health Care Act), der skulle afskaffe og erstatte ObamaCare (Affordable Care Act).

Sandheden er, at det er et stort nederlag for Paul Ryan. De seneste syv år har han, og resten af lederskabet blandt republikanerne, sablet ObamaCare ned. Under valgkampen var en af Donald Trumps helt store kæpheste og løfter da også, at han ville ‘repeal and replace’ ObamaCare. I fredags blev Trump træt af at vente på at opfylde sit valgløfte, og bad derfor kongressen om at sende forslaget om en ny sundhedsreform til afstemning. Ellers ville ObamaCare stadig gælde. En trussel, der ikke virkede, og forslaget blev stemt ned. En udmærket analyse af sagen kan læses her.

Det er en tabersag for alle, bortset fra demokraterne, naturligvis. Straks efter forslaget var blevet afvist, begyndte alle involverede parter da også at pege fingre af hinanden.

Donald Trump ser dog ud til at slippe af sted med, ikke at påtage sig særlig meget af skylden. Han har også udtalt at det er helt ok, fordi så finder de bare en ENDNU bedre sundhedsreform. Donald kan altid se the silver lining.

Som man kan se på billedet, har Trump dog ikke offentligt beskyldt Paul Ryan for at være syndebukken. Men mon ikke Trump stadig er jævnt træt af Ryan og dennes udtalelser under valgkampen? De to er i hvert fald ikke de bedste venner, og heldigt for præsidenten, at han har Judge Jeanine til at “føre sin agenda.” I sit TV-show gjorde Judge Jeanine alt for at fjerne skyld fra Trump – i stedet lagde hun hele lorten over til speakeren, Paul Ryan.

Paul Ryan bliver beskyldt for at svigte, og at han svigter i netop denne sag, gør det bare endnu værre, fordi Paul Ryan har været en af de største modstandere af ObamaCare, og naturligvis fordi, han er leder af Repræsentanternes Hus.

Judge Jeanine udtaler også, at man jo ikke må forvente, at en forretningsmand kan forstå alle de aspekter og nuancer af det politiske spektrum, og at Trump derfor er helt uden skyld. Det stemmer meget godt overens med Trumps tidligere udtalelse: “Nobody knew health care could be so complicated.” Men man må gå ud fra, præsidenten har lært hvordan Washington og den lovgivende magt hænger sammen, i løbet af denne weekend.

Judge Jeanine afviste at have talt om emnet med præsidenten, på trods af Trumps tweet, få timer før showet, hvor hun altså gik rent efter Paul Ryans strube.

Men naturligvis har andre bemærket den sære sammenhæng:

Topfoto fra Flickr
Holder du af det jeg skriver, og vil du gerne læse mere i samme stil? Så kan du donere et valgfrit beløb – stort eller lille – til MobilePay 50912925, så jeg kan dedikere mere tid til mine skriverier.
Tags
Show More

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *