Kennedy-forbandelsen: Familien med de mange tragedier

Kennedy-forbandelsen dækker over en lang række tragedier, der gennem tiden har ramt den berømte amerikanske familie. En familie med magt, prestige og et væld af ulykker. Læs her om forbandelsen, der synes at ligge over Kennedy-familien. 

1941: Rosemary Kennedy (datter af Joseph og Rose) fik, som 23årig, i 1941 det såkaldte ‘hvide snit’, da hun eftersigende var mentalt syg. Det var faderen, Joseph der havde sørget for indgrebet, da han frygtede hvad hendes humørsvingerne kunne gøre ved families ry og rygte.. Proceduren hjalp dog ikke stakkels Rosemary, der efterfølgende blev stum og mistede evnen til at gå. Hun tilbragte resten af sit liv på institution. Hun døde i 2005. Hendes tilstand inspirere hendes søster, Eunice til at starte Special Olympics i 1962.

12. august 1944: Joseph P. Kennedy Jr. (søn af Joseph og Rose) var udset til at skulle have en fremragende politisk karriere. Faderen Joseph havde tænkt sig, at Joseph Jr. skulle nå rigtig langt indenfor amerikansk politik, men under anden verdenskrig døde den 29-årige Joseph, da hans fly eksploderede.

13. maj 1948: Kathleen Agnes Kennedy (datter af Joseph og Rose) døde i en alder af 28 i et flystyrt, da hun var på vej hjem fra ferie i Frankrig. Kathleen havde fire år forinden mistet sin mand, William Cavendish efter blot to måneders ægteskab, da den royale William blev skudt.

23. august 1956: Arabella Kennedy (datter af John F. og Jacqueline) var dødfødt. På gravstenen står der “Datter”, men parrets datter, skulle have være døbt Arabella.

19. december 1961: Joseph P. Kennedy Sr. lider af et voldsomt slagstilfælde, der efterfølgende gør ham lam I højre side, og gjorde ham næsten ude af stand til at snakke. 

9. august 1963: Patrick Bouvier Kennedy (søn af John F. og Jacqueline) blev født mere end fem uger for tidligt, og vejede blot to kilo. Patrick levede kun i to dage. Jackie kunne ikke deltage i sin søns begravelse, da hun skulle komme sig ovenpå kejsersnittet.

22. november 1963: John F. Kennedy (søn af Joseph og Rose) blev skudt i Dallas, Texas, da han sad i en åben bil, på vej gennem byen. Han blev 46 år gammel, og blev den fjerde præsident, der blev dræbt under tjeneste.

19. juni 1964: Edward ‘Ted’ Kennedy (søn af Joseph og Rose) den senere senator var involveret i et frygteligt flystyrt, hvor to personer døde. Ted brækkede ryggen, fik indre blødninger og en punkteret lunge, men overlevede styrtet.

5. juni 1968: Robert ‘Bobby’ Kennedy (søn af Joseph og Rose) den tidligere jutitsminister og daværende senator var godt på vej til at blive demokraternes præsidentkandidat i 1968, da han efter et primærvalg i Los Angeles blev skudt i køkkenet på et hotel.

18. juli 1969: Edward ‘Ted’ Kennedy (søn af Joseph og Rose) var endnu en gang involveret i en ulykke, denne gang i sin bil. Ted kørte ved et uheld ud over en bro i Massachusetts, i det der nu er kendt som ‘Chappaquiddick-ulykken’. Ted meldte først ulykken 10 timer senere, og efterlod altså sin medpassager, Mary Jo Kopechne alene i den sunkne bil. Mary Jo druknede, og den tragiske hændelse pinte Ted til sin død i 2009. Han blev 77 år gammel. Det var Ted, der efter denne ulykke først fremlagde ideen om en forbandelse, der lå over hans familie.

13. august 13 1973:  Joseph P. Kennedy II (søn af Bobby og Ethel) kører en jeep med sin bror, David og Davids kæreste Pam, da de forulykker. Pam Kelley blev lam efter bilulykken.

17. november 1973: Edward M. Kennedy Jr. (søn af Edward ‘Ted’ og Joan) fik som blot 12-årig amputeret sin højre ben på grund af knoglekræft.

25. april 1984 David Anthony Kennedy (søn af Robert og Ethel) døde af en overdosis kokain og smertestillende piller, på et hotelværelse i Palm Beach, Florida. David blev 28 år. Hans liv havde ikke været let efter han så sin far blive skudt på tv, hans kæreste blev lam i en bilulykke, og han var offer for kidnapningstrusler.

19. maj 1994: Jacqueline ’Jackie’ Kennedy Onassis, der mistede sin mand i ganske ung alder, og mistede to spædbørn, døde selv af kræft i en alder af 64.

31. december 1997: Michael LeMoyne Kennedy (søn af Robert og Ethel) døde i en alder af 39 i en skiulykke i Aspen, Colorado.

16. juli 1999: John F. Kennedy Jr.  (søn af JFK og Jacqueline) var USA’s mest eftertragtede ungkarl i mange år, og af mange udkåret som USA’s kronprins. John døde, da hans privatfly styrtede ned ved den amerikanske østkyst. Hans kone og svigerinde blev også dræbt i styrtet. John F. Kennedy Jr. blev 38 år.

16. september 201: Kara Kennedy Allen (datter af Edward ’Ted’ og Joan) døde af et hjerteanfald, under et besøg i det lokale træningscenter. Hun blev 51 år gammel.

16. maj 2012: Mary Richardson Kennedy (gift med Robert Kennedy Jr.) hængte sig selv i familiens hjem i Bedford, New York. Hun blev 52 år.

1. august 2019: Saoirse Roisin Kennedy Hill (Bobby og Ethels barnebarn) dør blot 22 år gammel i familiens hjem. Man formoder, at der var tale om en overdosis.

April 2020: Maeve Kennedy Townsend McKean (RFK’s barnebarn) & Gideon (Maeves søn) omkommer i starten af april i et tragisk drukneulykke. Det startede egentlig bare med en bold, der faldt i vandet, ved Kathleen Kennedy Townsends (RFK’s datter) hjem i Maryland. Mor og søn tog fat i en kano, for at redde bolden. Da en forbipasserende opdagede to personer i kano, der drev på vandet, alarmerede han polititet. Man fandt den tomme kano om fredagen, Maeves lig om mandagen den 6. og hendes 8-årige søns lig om onsdagen den 8.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close