Make America Great Again: Grab them by the pussy …

by

Hvad skal der egentlig til for at slå Trump ud af kurs? Hvor langt kan han gå uden at miste støtten fra de republikanske vælgere?

Han har angrebet mexicanere ved at kalde den mordere og voldtægtsforbrydere – det var ikke nok.

Han har opfordret til vold under sine møder – det var ikke nok.

Han har gjort grin med en handicappet – det var ikke nok.

Han har kaldt den tidligere Miss Universe for fed, kvinder for grise og ranglistet dem mm. – det var ikke nok.

Han har sagt, at de veteraner, der lider af Post Traumatisk Stress er svage – det var ikke nok.

Han har opfordret Rusland til at hacke sig ind i Clintons server, og rost Putin for sin lederstil – det var ikke nok.

Han har nedgjort en Gold Star – familie – det var ikke nok.

Han har foreslået et komplet indrejseforbud for muslimer – det var ikke nok.

Han har tilsyneladende ikke betalt skat siden 1995 – det var ikke nok.

Han har løjet om stort og småt, bl.a. sin success og investeringer – det var ikke nok.

Han har joket med vold imod Clinton – det var ikke nok.

Sagt en hulens masse mere – som ikke var nok

Men men men. Så kom the P-word.

En optagelse fra 2005, hvor Trump diskuterer kvinder med Billy Bush, er nemlig netop kommet frem. I denne siger Trump blandt andet; “And when you’re a star they let you do it. You can do anything. Grab them by the pussy”.14606356_10208678918149356_3688568773054650566_n

Og så har vi måske balladen. Som jeg tidligere har beskrevet kan en sexskandale været stopklodsen for mange kandidater. Her gik man måske ellers lige og troede, at Trump var urørlig og upåvirkelig af tidligere tiders normalt fatale angreb, skandaler og fejltrin. Men denne gang er der noget der tyder på, at han har ramt en nerve hos mange amerikanske vælgere. 14656411_10207523228218982_7198207271238398915_nMåske er “Grab them by the pussy” dråben, der får bægeret til at flyde over, måske er det fordi, amerikanerne er mere snerpede, religiøse og opmærksom på kønsdiskrimination (mere end andre former for diskrimination i hvert fald) – måske set i lyset af kønnet på Trumps modstander. Det er ikke til at vide. Men en virkning har det unægteligt haft.

I starten af året sagde Trump, at han kunne “Stand in the middle og 5th avenue and shoot somebody and I wouldn’t lose any voters, it’s like incredible”. Den udtalelse var ikke noget, der rystede det amerikanske bagland. Men nu, nu hvor han har sagt Grab them by the pussy, ja så er ‘all hell broken lose’, for nu har prominente republikanere netop trukket deres støtte til Trump.cup0t4fuaamduyn

John McCain har trukket støtten og skriver, at han og konen ikke kommer til at stemme på Trump (de stemmer heller ikke på Clinton). Han udtaler bl.a. at ingen kvinde skal være offer for så upassende en opførelse, og at Trumps kommentarer er nedværdigende og krænkende.

Reince Priebus (RNC) har udtalt: “Ingen kvinde skal nogensinde beskrives på denne måde eller blive omtalt på en sådan manér. Aldrig.

USAs tidligere udenrigsminister, Condoleezza Rice har skrevet: “Nu er det nok. Donald Trump bør ikke være præsident. Han bør trække sig. Som republikaner håber jeg at kunne støtte en person, der har værdighed og statur til at bestride den højeste stilling i det bedste demokrati i verden”.

Jeb Bush har tweetet: “Som bedstefar til to dyrebare piger, kan jeg ikke finde nogen undskyldning, der forklarer Donald Trumps forkastelige kommentarer, der nedgør kvinder”

skaermbillede-2016-10-09-kl-17-30-35
Hos Tic Tac får man også dårlig smag i munden over Trumps udtalelser

Arnold Schwarzenegger: “For første gang, siden jeg blev amerikansk statsborger i 1983, vil jeg ikke stemme på den republikanske kandidat ved præsidentvalget”.

Mitt Romney har sagt: “Lægge an på gifte kvinder? Bifalde overgreb? Hvilke modbydelige nedgørelser”

Husets talsmand, Paul Ryan har også taget afstand: “Jeg græmmes ved det jeg hørte i dag. Kvinder skal æres, ikke objektiviseres. Jeg håber, Trump behandler denne situation med den seriøsitet, den fortjener, og arbejder hen imod at vise dette land, at han har større respekt for kvinder end dette klip antyder.

Herudover har Carly Fiorina, John Kasich (senator), Cory Gardner (senator), Robert Bentley (guvernør), Mike Crapo (senator), Kelly Ayotte (senator), Dan Sullivan (senator), Lisa Mukowski (senator), John Thune (senator), Mike Lee (senator), Dennis Daugaard (guvernør), John Boozman (senator), Rob Portman (senator), Jason Chaffetz (senator), Shelly Moore Capito (senator), Gary Herbert (guvernør) og Brian Sandoval (guvernør) også trukket deres støtte.

Selv hans egen vicepræsidentkandidat, Mike Pence har taget afstand fra Trumps udtalelser; skaermbillede-2016-10-09-kl-17-50-22

Også Clinton har tweetet: “Dette er skrækkeligt. Vi må ikke tillade, at denne mand bliver præsident”. Slutteligt har også Melania Trump sagt, at hun synes, at det var stødende og upassende.

Trump er efterførlgende blevet opfordret til at droppe ud af ræset. Men det kommer ikke til at ske, hvis man skal tro Trump selv.  skaermbillede-2016-10-09-kl-17-18-57

Greb them by the pussy
Trump-vælgerne mener, folk skal kigge sig selv i spejlet inden de dømmer.

Men er det så dét? Er han færdig? Der er meget, der tyder på det. For selvom hans støtter (naturligvis) står stædigt fast, og – måske med rette – påpeger, at dette nu engang ikke er verdens undergang, bare fordi manden for 11 år siden sagde Grab them by the pussy, ja så mister han opbakning. Og det lige inden, han i nat tørner sammen med Hillary i valgkampens anden debat. Der kan ikke herske tvivl om, at vi i nattens debat kommer til at høre om dette. Det er mere end vand på Clintons mølle. Det er ren champagne. Og mon ikke også, vi får nogle modangreb fra Trump? Mon ikke han skyder tilbage med skarpt og nævner alle Bill Clintons udenomsægteskabelige hyrdetimer? Grab them by the pussyJeg er sikker på, det bliver møgbeskidt i aften, og det bliver nok heller ikke helt over bæltestedet (helt i Donalds ånd).

Grab them by the pussy
Trump-vælgere mener også, at man godt må have lidt perspektiv

 

skaermbillede-2016-10-09-kl-14-34-41

Der er også de der mener, at eftersom Trump var demokrat dengang han sagde disse upassende og skamfulde ting, ja så ‘gælder’ det jo ikke og de fleste af de vælgere, der har besluttet sig for at stemme på Trump, rykker sig ikke en tøddel. Ligeså gælder det for Clintons støtter. Men der er stadig alle de, der ikke har valgt side endnu at kæmpe om. Og det er som bekendt hér, slaget skal vindes.

Grab them by the pussy

Og det kan det egentlig også godt for Trump. Amerikanerne er nemlig ret begejstret for folk der fejler og synder, men som senere hen undskylder af hjertet fyldt med Jesu-kærlighed og beden om tilgivelse. Så er det en rigtig amerikansk drøm, historie og eventyr. Hvem havde troet, Bill Clinton kom ud af alle sine affærer uden mén? Jamen, det gjorde han jo fordi, han oprigtigt undskyldte.

14650205_10153824769350474_1141922533874819441_nTrump har også undskyldt. Meeeen, det var ikke just en varm og oprigtigt undskyldning, og i stedet for at fokusere på, hvordan hans sjæl NU er renset og fri for fristelser, skruede han fluks sagen over på et angreb på Clinton-parrets unoder. Det var en fejl. Og det skal han passe på med at gentage i nat. Han skal i stedet sige; “ja, det undskylder jeg, at jeg sagde. Jeg er en mand, ikke en ufejlbarlig mand, men jeg har ændret mig. Jeg har fundet ro og kærlighed hos Jesus og Melania, og beklager mine fejltrin i fortiden. Men lad os nu fokusere på dét der er vigtigt: økonomien og at vi skal ‘make America GREAT again” (indsæt Tony the tiger-stemme), i et håb om, at alle hurtigt glemmer den noget mindre flatterende “Grab them by the pussy”, selvom der allerede er lavet en kampagnesang ud af den catchy sætning.

Holder du af det jeg skriver, og vil du gerne læse mere i samme stil? Så kan du donere et valgfrit beløb – stort eller lille – til MobilePay 50912925, så jeg kan dedikere mere tid til mine skriverier.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*