Shirley Allen: den sorte enke, der dræbte sin mand med kølervæske

Shirley Allen var gift intet mindre end fem gange i sit liv. Nogle forlod hende, og andre døde. Hendes sidste mand, Lloyd Allen døde af kølervæskeforgiftning, som hans kone stod bag. Gennem adskillige måneder havde Shirley forgiftet Lloyd. Efter hans død, var det Shirleys datter, der meldte hende til politiet. Men dette altså først efter Llyods død, og mange måneders langsom mord.

Den sorte enkes mange ægteskaber

Shirley Goude blev født den 6. juli 1941 i St. Louis, Missouri. Men det er ikke hendes opvækst der er interessant. Det er nærmere hendes fem ægteskaber (nogle steder kan man læse, at hun har været gift seks gange med fem forskellige mænd).

Shirley starter ud med to mislykkedes ægteskaber. Først hed ægtemanden Bob Speirs, og nummer to hed Paul Hawkins – med hvem Shirley fik to døtre. Begge ægtemænd forlod hende.

I 1968 gifter Joe Sinclair sig med Shirley. Men Joe skulle hurtigt opdage, at gift er noget man tager, for ikke at blive det – eller noget i den stil. De nygifte har det ellers dejligt – de første 8 måneder – indtil Joe finder ud af, at hustruen forsøger at forgifte ham. Med rottegift i morgenkaffen. Han beslutter sig derfor for at forlade hende. Han slipper fra ægteskabet med livet i behold.

Efter otte år som fraskilt kvinde, finder Shirley Sinclair sig en ny ægtemand. I 1977 gifter hun sig med Daniel E. Null, efter blot en måneds bekendtskab. Lykken blev bare ret kort for de to. Daniel får det nemlig hurtigt ret skidt, og i 1978 falder han om og dør. De to har været gift i blot fem måneder. Stakkels Shirley er nu enke. Men til sin store skuffelse, får hun ikke hans livsforsikring. Kort før sin død, har Daniel nemlig ændret sin forsikring, så det i stedet for Shirley blev Daniels bror, David, der skulle arve ham. Dermed sikrede Daniel sig, at det var hans tre døtre (fra et tidligere ægteskab) der ville arve ham. Shirley var ellers sikker på, hun stod til at arve $17,000, og hun forsøgte (uden held i sidste ende) tilmed at forfalske Daniels underskrift, så hun fik pengene. Det er en ommer, Shirley.

Shirley bliver fældet

Men Shirley fandt sig hurtigt ægtemand nummer fem. I 1981 bliver Lloyd Allen den sidste mand, Shirley siger ja til.

Efter et års tids ægteskab, begynder hun at forgifte sin mand. Gennem otte måneder forgifter Shirley ham med kølevæske i hans drinks – noget hendes to døtre, Norma og Patricia godt vidste. De frygtede eftersigende deres mor.

Shirley var på dette tidspunkt arbejdsløs sygeplejerske, og hun vidste, kva sit erhverv, præcis hvordan man kunne skjule en forgiftning, og et yderst langsomt mord. Kølervæske er lugtfri og smager ikke kraftigt. Det er til  gengæld ekstrem farligt i så store doser. Lloyd begyndte dog at klage over, at hans morgenkaffe smagte dårligt. Hun affærdige ham med, at det blot var jerntilskud, og Shirley begyndte i stedet at hælde den dødelige væske i hans øl og vin.

Den 1. november i 1982 dør Lloyd. På dødsattesten stod der, at han var død af naturlige årsager. Men efter adskillige tips fra offentligheden, besluttede myndighederne sig for, at Llyods lig skulle obduceres. Obduktionen viser store mængder af gift – ethylene glycol, der er hovedingrediensen i kølervæske.

Få dage efter fortæller Shirleys ældste datter, Norma til politiet, at hendes mor havde forgiftet stedfaderen. Shirley blev anholdt den 6. november 1982.

Efter Shirley blev anholdt, besluttede man også at undersøge Nulls død. Hans lig var ikke blevet obduceret, da man tog Shirleys ord om ægtemandens dårlige helbred for gode varer. Ingen i Nulls familie havde troet på, at Daniel var død af hjertestop på grund af alkoholisme. De ønskede brændende, at dødsattesten blev ændret til forgiftning. En af Daniels døtre, Regina Null skrev i 2012 på en internetside, at hun og resten af familien virkede inderligt håbede, at hendes fars død ville blive klassificeret som mord. Man kravene Nulls lig op, men rapporten var svag og ikke entydig, da det eftersigende er svært at undersøge et lig for gift, hvis man ikke ved præcis hvad man kigger efter.

Shirley blev tiltalt for mord, med en tydelig obduktionsrapport og vidneudsagn fra hendes egne døtre. Ifølge døtrene havde Shirley sendt dem i byen for at købe kølervæske, som hun ville bruge på at “gøre det af med ham (Lloyd, red.)”

Retssagen blev helt utrolig kort, og efter blot fem dage i retten, blev Shirley, den 6. juli 1984 (på hendes 43 års fødselsdag) idømt livstid med mulighed for prøveløsladelse efter 50 år. Hun døde i fængslet. Livstid var den hårdeste straf, efter dødstraf, som Shirley kunne modtage i staten Missouri.

Gennem hele forløbet, nægtede hun sig skyldig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close