Hvad skete der i Sverige i går aftes?

by

Den svenske ambassade i USA har kontaktet det amerikanske udenrigsministerium for at få opklaret hvad Trump mente med sin udmelding om Sverige, ved et rally i Florida i går.

For en regering, der påberåber sig at være udelukkende dækket af ‘fake news’ i medierne, er let omgang med sandheden måske ikke det smarteste. For et par uger siden nævnte Kellyanne Conway ‘Bowling Green Massacre’, for at få fokus på, hvor meget terrorisme der er, og hvor lidt det bliver dækket i medier. Der har aldrig været en sådan massakre. I går, til et politisk møde i Florida, var det så præsidenten Trumps tur til at pynte lidt/opfinde ting for at få sit budskab rent igennem. Her sagde han nemlig, at noget var sket i Sverige den foregående aften: “Se bare, hvad der skete i Sverige i går.” Udtalelsen kom i forbindelse med, Trump gennemgik eksempler på europæiske lande, der har været offer for terrorisme.

Det fik Sveriges tidligere statsminister til at tweete følgende:

Det fleste er enige om, at Trump nok blot henviste til de problemer, Sverige oplever som følge af den store indvandring fra Syrien. Problemet opstår fordi, Trump nævner Sverige i samme åndedrag som han nævner bestemte europæiske byer, hvor der har været terroranslag. Og så er problemet også, at intet skete i Sverige aftenen før.

Og dog … På Twitter er der gode eksempler på, hvad der rent faktisk skete i Sverige under #LastNightinSweden & #Swedenincident

Her er et uddrag:

Holder du af det jeg skriver, og vil du gerne læse mere i samme stil? Så kan du donere et valgfrit beløb – stort eller lille – til MobilePay 50912925, så jeg kan dedikere mere tid til mine skriverier.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*