Snoop Dogg går for langt i ny musikvideo: skyder mod Trump

Den amerikanske rapper, Snoop Dogg gør ikke alene grin med Donald Trump, i ny musikvideo – han bryder teknisk set også loven, ved at “skyde” Trump, og dermed, måske, opfordre til vold mod USA’s øverstkommanderende.

Præsident Trump skyder med skarpt på Twitter, som modsvar til en omdiskuteret video, af den kendte rapper, Snoop Dogg. I musikvideoen ‘Lavender’ skyder Snoop Dogg nemlig en person, der er klædt ud som en karikeret Trump i klovnekostume. Det affødte følgende reaktion fra præsidenten:

Videon, der blev udgivet i søndags, er hurtigt blevet omdiskuteret, og endnu en gang, har præsidenten følt sig nødsaget til at reagere på kendte personers udtalelser og angreb på hans person. Hvem husker ikke hans raseri-tweet mod Meryl Streep i februar måned.

Men, i dette tilfælde, har den gode Trump altså en sag.

Jeg er ikke fan af kendisser, der “pludselig” bliver politiske, eller bruger deres berømmelse på at svine deres folkevalgte ledere til. De har al ret til det. Der er ytringsfrihed, og denne er beskyttet i USA’s allerførste tilføjelse til forfatningen.

Foto fra Flickr

Jeg synes, det er halv-pinligt at se på, når Oscar-festen, Gaffa-prisuddelingen eller andre platforme, hvor kendte har taletid og TV-tid, bliver brugt til at komme med politiske tilsvininger. Nok primært fordi, de aldrig er specielt saglige. Det synes utroligt, at de venstreorienterede popkultur-stjerner ikke har forstået, at det er netop den form for “snobberi”, talen ned til, og given udtryk for, at der er visse politiske strømninger, der følges af “bedre”, mere hjertevarme og kloge folk – der i stor grad bidrog til valget af Trump som præsident. Der skabes en lille snæver (og skinger) klub, hvor stjerner, der til dagligt ellers ikke involverer sig i politik, ser sig selv som talerør for alle de fans, der egentlig bare godt kan lide deres musik, skuespil eller performances. Det bliver noget jammerligt rod.

Nuvel, det har de ret til. Men der er nu kommet en tendens, hvor det også pludselig er OK at true, eller opfordre til vold mod, USAs siddende præsident. Og det er nu engang ulovligt, uanset hvor skør man synes han er.

Under Women’s March, dagen efter Trumps indsættelse, var det sangerinden, Madonna, der var ude med riven, i noget, der velsagtens er på kanten med almindelig respekt og anerkendelse for det Hvide Hus, og dets beboer:

https://www.youtube.com/watch?v=iOijIEH2d0A

I talen siger Madonna blandt andet: “Ja, jeg har tænkt utroligt meget på at springe det Hvide Hus i luften”.

Snoop Dogg mener, Trump er en klovn

Nu er det så rapperen, Snoop Dogg, der bruger sin nyeste musikvideo, ‘Lavender’ på at nedgøre Trump. Men, han gør nu mere end det.

Videon skildrer en masse klovne, og der vises en nyhedsudsendelse med overskriften “Ronald Klump vil deportere alle hunde”, hvorefter der stilles om til “Klovnehuset”.

I et interview med Billboard, forklarede Snoop Dogg sin video med blandt andet at sige, at “Hele verdenen klovner rundt (…) hvis du virkelig kigger på nogle af de her motherf–kers – det er klovne”. Senere i interviewet bliver Snoop Dogg mere specifik, i sin kritik af den nuværende præsident: “Indrejseforbuddet, som denne motherf–ker prøvede at lave; at han vandt præsidentvalget; at politiet der kan dræbe motherf–kers og slippe af sted med det; at folk kommer i spjældet i 20, 30 år for hash og motherf–kers der ikke er sorte kan tjene penge på gaden på det – men hvis du har farve eller etnicitet knyttet til dit navn, du er blevet falsk anklaget eller sat ind for det, og du så ser hvide folk positionere sig selv og gå millioner og milliarder ud af det. Det er en masse klovnelort der sker som vi kunne sidde og snakke i telefonen om hele dagen, men det er et par af de emner, vi rigtig gerne ville se på (til videon), såsom politiet, præsidenten og bare livet generelt.”

Hermed har vi forstået hele klovnetemaet: Snoop Dogg synes altså, at der er mange klovne i det amerikanske samfund. Præsidenten er i videoen også klædt ud som klovn (Ronald Klump), og på et tidspunkt tager Snoop Dogg (der ikke er klædt ud som klovn) en revolver, og skyder imod Ronald Klump. Med et smæld dukker der et flag ud af revolveren med ordet “BANG” på. Et snedigt træk af Snoop Dogg. Havde det været en patron, havde sagen måske taget en helt anden drejning. Med det lille flag viser han, at det er en legetøjsrevolver, og dermed “blot for sjov”.

Jeg, og den gode Donald Trump, er ikke de eneste, der synes det er upassende, grænsende til det ulovlige og i hver fald dårlig smag, med denne musikvideo. Til internetmediet TMZ udtaler Trumps advokat, Michael Cohen således, at “Det er fuldstændig skandaløst. Snoop skylder præsidenten en undskyldning”. Han siger samtidig, at “Der er absolut intet sjovt i et mordforsøg på en præsident, og jeg er chokeret over ham, jeg troede, at han var bedre end som så.”

Også den tidligere republikanske præsidentkandidat, Marco Rubio har udtalt sig i skarpe vendinger om Snoop Dogg og dennes musikvideo, til TMZ: “Hvis den forkerte person ser det og får den forkerte idé, kan vi få et problem. (…) Vi har før haft præsidenter, der er blevet myrdet. Sådan noget her bør folk virkelig være forsigtige med.”

I Trumps ovenstående tweet, sammenligner han med, hvad der mon ville ske, hvis det samme var sket for Barack Obama. Den gisning er også nået de sociale medier:

Der er ikke meget, hvis noget, jeg er enige med Trump i. Men stjernerne burde måske stoppe “mens legen er god”. Det begynder faktisk at være lidt pinligt, endda skræmmende, at de rige og kendte har så meget på hjerte, KUN i det øjeblik, tingene ikke går deres vej, eller det er populært at lange ud efter visse politikere. Støt en sag, doner nogle penge, før kampagne for din yndlingspolitiker – whatever. Men hold nu op med at gå efter laveste fællesnævner.

Se hele den omtale video her:

Sangen til musikvideoen er en remixet version af ‘Lavender’ fra bandet Badbadnotgood. Videoen er i skrivende stund vist mere end 4,9 millioner gange. Måske Donald Trump ufrivilligt lige har bidraget til, Snoop Dogg får stor succes med sin klovnevideo, på grund af al omtalen. Sad!

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Back to top button
Close