Spar tusindvis af kroner med disse 10 rejsetips og -hacks

 Hvis du gerne vil spare penge på din rejse til USA, giver jeg dig her 10 gode tricks til, hvordan du kan undgå at blive snydt, eller blot spare lidt penge på din road trip eller tur rundt i USA. 

1. Spar penge på dine hotelophold

Jeg synes, et af de bedste steder at booke hoteller er gennem Hotels.com. Det gør det ikke værre, at de også har prisgaranti. Det vil sige, hvis du finder en lavere pris på Hotels.com eller på et andet websted inden kl. 23.59 lokal tid, dagen inden dit ophold, refunderer de forskellen. Her skal der naturligvis være tale et identisk værelse, med samme datoer for indlogering. Det vil sige, du kan have booket et hotel forlængst gennem hotels.com, og senere finde det samme værelse til en lavere pris (uanset HVOR), og får refunderet forskellen. Prisgarantien må du altså ikke glemme!

Samtidig får du hver 10. overnatning gratis, som loyal kunde hos hotels.com gennem deres Reward-program.

Klik ind nu og se om dit hotel er faldet i pris på Hotels.com

2. Book dit hotel til restpladspris

Jeg vil altså helt bestemt anbefale Hotels.comBooking.com, Expedia og Momondo. Der er dog mulighed for at finde såkaldte restpladsbilletter, og her har du mulighed for virkelig at gøre et kup. Hotellerne sælger nemlig restpladser videre, gennem sider som f.eks. Hotwire.com. Hvis du søger efter hoteller gennem hotwire, får du oplyst hvor mange stjerner hotellet har, hvor det ligger, hvilke faciliteter der er, og hvilken rating det har.  Det er sådan en velbevaret hemmelighed, og du kan spare voldsomt mange penge. Men en hurtig søgning på nettet giver desværre hotwire rigtig dårlig anmeldelser, hvorfor jeg tøver lidt med at anbefale det alt for meget. Hvis du har andre oplevelser, hører jeg gerne fra dig!

3. Find de billigste flybilletter

Flybilletterne er tit en del dyrere når du skal hjem fra USA, end de var på vejen derover. Her er det en rigtig god idé at benytte sig af søgemaskinerne – jeg er gladest for Momondo  og Expedia, der har en god brugerflade, og masser af muligheder for filtre. Hvis du er under 26 år, skal du lige være opmærksom på, at der er yderligere penge at spare, hvis du blot sørger for at søge efter ungdomsbillet. Hvis du ikke benytter din flybillet, kan du få refunderet flyafgiften. Flyselskaberne oplyser ofte ikke om dette, men selv når du ikke får billetprisen refunderet, har du ret til at få afgiften tilbagebetalt. Priserne på flyrejser varierer meget afhængig af måned, dag og tidspunkt.  Undgå for så vidt muligt at rejse ud og hjem i weekenderne, der kan være rigtig mange penge at spare her. Tjek søgemaskinerne ud, f.eks. Momondo, Expedia eller Skyscanner. Hvis lufthavnen ikke er af betydning for dig, er det en god idé at bruge eksempelvis Skyscanner ’søg overalt’-funktion, som finder de billigste fly uanset destination fra den lufthavn, du vil flyve fra eller til. Hvis det er vigtigere at spare penge end tid, kan det også være en god idé at overveje at foretage en mellemlanding. De fleste søgemaskiner giver mulighed for at søge efter direkte og med mellemlandinger. Der kan også være penge at spare, ved at skrifte flyselskab på rejsen, og her er det igen søgemaskinerne, der kan hjælpe dig ved at kombinere både selskaber og lufthavnen, så du finder den billigst muligt rejse.

4. Hold styr på alle dine bookninger

Det er en god idé at have styr på alle de forskellige bookinger, fly, bil og hotel. Appen TripIt er genial til det, og den fås i en gratisversion. Det fungerer virkelig fint ved, du sender dine bookingoplysninger til plans@tripit.com, hvorefter alle dine bookinger importeres og organiseres. Måske ikke lige noget, der sparer dig de vilde penge, men den får et klart thumps up herfra.

5. Betal med kreditkort 

Det kan koste nogle få ekstra kroner i gebyrer, når du skal betale, men det svarer sig hurtigt at betale rejse, hotel og lejebil med dit kreditkort. De fleste kreditkort har nemlig rejseforsikring inkluderet, når du betaler med kortet. Så slipper du for at købe en separat forsikring. Men hvis du virkelig er smart, erhverver du dig et kort, der tilmed giver dig bonuspoint på dine køb. Nykredit Mastercard Gold er et eksempel på sådan et kort. Her får du både rejseforsikring samt bonuspoint hos SAS (udover bonuspointene du får direkte af SAS).

6. Betal ikke for flysæde

Vi vil alle gerne selv vælge vores flysæde, og det kan du sagtens gøre gratis, selvom flyselskaberne ofte tager betaling for det. Når du får besked på, at check-in er åben, går du ind og tjekker ind online, og får tildelt et sæde automatisk. Når du så ankommer til lufthavnen, skal du tjekke ind på automaterne, selvom du allerede er tjekket ind. Her kan du nemlig bytte sæde, og se efter, om der er andre/bedre sæder ledige. Den tjeneste er gratis, og så kan du kan måske sørge for at få lige det sæde, du ønsker.

7. Gratis lejebil

En af mine favoritmetoder, hvorpå du kan spare penge! Du skal jo sikkert ofte aflevere din lejebil i en helt anden by, end der hvor du startede. Jeg har f.eks. lejet en vil i LA, og afleveret den i NYC. Det er dog ikke altid, at biludlejningsfirmaerne har ressourcer til at køre lejebilerne tilbage til “start”. Derfor kan du faktisk tilbyde din assistance til det, og gratis køre bilen retur, og hermed fungere som returchauffør for udlejningsselskabet. De betaler dig ofte for benzinen og eventuelle vejafgifter, som tak. Det er win-win, hvis du kan finde en bil, der lige passer med dit udgangspunkt og slutpunkt, eller hvis du er ude efter en ikke-planlagt rejse rundt i USA som transfer- eller driveawaychauffør. Tjek disse sider ud, og lad det gratis eventyr begynde 🙂

Auto Driveaway

Transfercarsus

8. Rabatkoder til lejebiler

Hvis du ikke leger returchauffør, men hellere vil leje egen bil, er der virkelig gode penge at hente i rabatkuponer. Jeg har selv, med lidt tålmodighed på Google, sparede over 2000kr på en bil engang. De fleste større firmaer har rabatkoder, og det er simpelthen bare at gå i gang.  Avis’ rabatkoder hedder f.eks. AWD og Hertz’ rabatkoder hedder CDP.

9. Vej din bagage, inden du tager hjemmefra

De kedeligste penge er overvægt. Gør dig selv den tjeneste, lige at veje kufferten af hjemmefra. Det er så pinligt at side ved skranken med åben kuffert, og forsøge at presse tøj og sko ned i håndbagagen. Tro mig.

10. Benyt dig af et væld af rabatkuponer

I USA elsker man rabatter, og det gør USAmerika også. Det er rigtig nok, det kan tage lidt tid, men så er det heldigt, der findes Groupon. Her har man nemlig samlet alle deals og rabatter, på alt indenfor shopping, wellness og rejser. Et hurtigt klik herind, og drømmene om rejser og shopping kommer et stort skridt nærmere. Her kan du passende blive inspireret af ting du kan lave, steder du kan spise eller steder du kan shoppe, når du er i USA. Der er ikke sparet på tilbuddene!

Har du nogle andre gode måder at spare penge på, på road trip hører jeg meget gerne fra dig.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Back to top button
Close