Boys will be boys – Trump laver en “Dukakis” da han kører i truck

Præsident Trump bliver endnu en gang de sociale mediers helt store joke, da han forleden “kørte” rundt i en stor truck

Torsdag mødte Donald Trump en gruppe fra American Trucking Association for at diskutere sundhedsreform, og opnå støtte til denne. Undervejs skulle Trump lige betjene en stor truck. Det kom der nogle særdeles dejlige billeder ud af, og på ingen tid, blev de (naturligvis) kørt igennem photoshop og gjort til diverse memes og grinagtige billeder.

https://www.youtube.com/watch?v=qxSENJGZ2fE

Jeg forstår personligt godt Trumps trang til at sidde i en truck, og ikke mindst ‘honke i hornet’. Det har jeg selv været så heldig at få lov til, da jeg mødte nogle truck drivere i Texas. Lyden er spektakulær, og en rigtig amerikansk truck er nu altså flot og maskulin.

Når man er flottere end Trump i en truck

Trump kører truck – Dukakis kørte tank

I valgkampen i 1988 mellem George H. W. Bush og Michael Dukakis, lavede den demokratiske Dukakis en gigantisk fejl, der af mange menes at have kostet ham sejren.

Dukakis stillede op til præsident imod den erfarne vicepræsident, Bush. Bush havde millitærerfaring, erfaring som vicepræsident og støtte fra veteraner, millitærfolk og generelt en aura af ‘commander-in-chief’. Det havde den liberale Dukakis ikke. Han var guvernør i Massachusetts, og kendt for at være ‘soft on crime’ blandt andet fordi han stod bag løsladelsesprogrammer og en stil, der fokuserede mere på rekreation end straf.

Det gik egentlig godt for Dukakis i valgkampen, og han så længe ud til at kunne snuppe nøglerne til det Hvide Hus fra republikanerne. Bush havde kvaler og en dum bagage med Iran-contra-skandalen, og Bush-staben havde svært ved at finde afgørende ammunition, der kunne gøre det af med Dukakis. Det sørgede Dukakis så selv for.

I et forsøg på at ligne en rigtig hærfører og leder af de væbnede styrker, stillede Dukakis nemlig på til en rigtig photo-opt begivenhed. Han kørte rundt i en tank, og det skulle altså få ham til at fremstå som en seriøs kandidat til posten som præsident. Desværre for Dukakis havde han fået en for stor hjelm på, og så havde han det simpelthen for sjovt i den tank, og kom derfor til at ligne en lille dreng, der havde “the time of his life”.

Dermed kunne Bush-kampagnen lave en ‘backfire’-ad og dermed score meget nemme point og vælgere, på bekostning af Dukakis’ egne optagelser.

Det kan godt være, det ikke var den video, der kostede Dukakis valget. Det hører med til historen om valget i 1988, at Dukakis også kvajede sig under en af debatterne. Da han blev spurgt, om han ville have, at hvis hans kone blev myrdet, så skulle hendes morder dømmes dødsstraf, svarede han nemlig ‘nej’. Som indædt modstander af dødsstraf, så Dukakis ingen anden udvej, men han skulle, set i bakspejlet, bare have sat, at han selv ville tage sig af morderen.

Hvorom alting er, så tabte Dukakis, og hans Tank ride bliver ofte hevet frem som eksempel på hvad man IKKE skal gøre som politiker.

Enter Trump.

Trump i truck – til grin på nettet

Ligesom Dukakis, lignede Trump også et stort legebarn, som han sad der i lastbilen. Lad os bare nyde hvordan de billeder har været under kærlig hænder, og nyde, at Trump i sin truck, endnu en gang har givet os noget at grine af. Trump skal nok bare være glad for, han ikke satte sig ind i lastbilen inden valget.

Dukakis-Trump forbindelsen er heller gået andres næser forbi:

Topfoto fra Pixabay

Holder du af det jeg skriver, og vil du gerne læse mere i samme stil? Så kan du donere et valgfrit beløb – stort eller lille – til MobilePay 50912925, så jeg kan dedikere mere tid til mine skriverier.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button
Close