Trump pressemøde – se hvad jeg kan, se hvad jeg kan – kom nu og se det alle mand

Stadig i tvivl om Trump er narcissist og ude af stand til at være præsident?

Se dette pressemøde. I det store hele:

Alexender Acosta skal være ny arbejdsmarkedminister (Secretary of Labor), efter Trumps førstevalg, Andrew Puzder måtte trække sig. Men nok om dem.

Trump Narcissist
Læs også Narcissus Trump

Trump har opnået mere end nogen præsident før ham, på ingen tid. Men det dækker den korrupte presse ikke, så derfor fortæller han det nu..

Alle elsker ham, og han fik jo den største valgsejr (målt på valgmandsstemmer) siden Reagan (senere nævner en journalist, at det er usandt, da Obama fik en meget større valgmandssejr – 365 mod 173 i 2008 og 332 mod 206 i 2012. Trumps svar: nå, jeg mente republikanske valgsejr, og “I don’t know, that’s the information that was given to me”.) Det er også løgn:

1984: Ronald Reagan 525-13
1988: George H.W. Bush 426-112
1992: Bill Clinton 370-168
1996: Bill Clinton 379-159
2000: George W. Bush 271-266
2004: George W. Bush 286-252
2008: Barack Obama 365-173
2012: Barack Obama 332-206
2016: Donald Trump 306-232

Uden alternative fakta, fik han altså kun flere valgmandsstemmer end George W. Bush (altså hvis vi, som Trump, kigger på efter-Reagan-tiden.) Det lyder jo bare ikke lige så imponerende som en af de største sejre nogensinde. Hans afsluttende bemærkning, da afsløret i løgnen, er i ren Conway-stil: kan vi blive enige om, det var en stor sejr?

Trump er fortsat besat af at puste sin valgsejr op, at nævne hvor ufatteligt det var, at han vandt, og at fremstå som en helvedes karl med ustoppelige evner og store sejre.

Han fik også tweetet om sin store valgsejr:

Det på trods af, alle sagde han ikke kunne nå 222, og slet ikke 207, og se så, jeg fik 306. Det gjorde han fordi uhørt mange mennesker pludselig stemte (løgn).

Han overtog et land i indenrigs- og udenrigspolitisk kaos, men nu er planen for at ødelægge ISIS (der har spredt sig som cancer under Obama æraen) lagt, jobs kommer tilbage – simpelthen fordi han siger det, og holder ord – stoffer er nu billigere end en marsbar, og derfor vil han nu stoppe ulovlige stoffer, han vil bygge den bedsteste mur mellem USA og Mexico, til næsten ingen penge. Det bliver bigly.

Han har gjort alt i sin magt for at beskytte de amerikanske borgere, men desværre har retsinstanser fundet det forfatningsstridigt – totalt skørt ifølge Trump: en disaster – men den dom appellerer han, så han kan få beskyttet befolkningen. Det hele skyldes bare en “bad court”.

Han bad Flynn om at træde tilbage, ikke fordi det han gjorde med sine oplysninger var forkerte, men fordi medierne fik lækket oplysningerne (altså fordi han blev taget med hænderne i kagedåsen, ikke pga. det han havde gjort). Trump synes det han gjorde var helt i orden (der er snak om, hvorvidt det Flynn gjorde er landsforræderi), men han brød sig ikke om at Flynn havde løjet (hvilket jo egentlig er godt nok). Det er iøvrigt en katastrofe, at hans kabinetmedlemmer ikke alle er godkendt endnu.

Han går i selvsving over lækager og ‘fake news’-media. Han har ingen Rusland-forbindelse – det er fake news. Alt, der er kritik eller bare sandheden, er ‘fake news’. Lige som her:

hvor Trump tweeter, at alle negative meningsmålinger er falske. Vi skal altså kun tro på de meningsmålinger, der går hans vej. Lyder rimeligt.

Trump kommer igen ind på lækagen af ‘classified information’, og spørger ud i salen, hvad der så sker når han skal forhandle store og vigtige ting – som f.eks. omkring Nordkorea – hvad så? Kommer der også lækager der? Det er jo at sætte landets sikkerhed overstyr. Ja, Trump. F.eks. som når du diskuterer modsvar mod Nordkoreas missiltest, i fuld offentlighed – samtaler, der ellers altid ville være foretaget i sikre omgivelser:

Trump var ellers stor fortaler for åbenhed og en gennemsigtig regering (et valgløfte) inden lækagerne ramte ham selv, og han var da heller ikke helt ked af dem, dengang de ramte den demokratiske lejr og Hillarys emails. Da spurgt omkring disse modstridende udtalelser vedrørende lækager og hacking: der er forskel på fisk.

Men altså han gider ikke de ‘fake news’, og selvom lækagen var rigtigt (altså at det der stod var sandt), så var historien ‘fake’. Hvordan det både kan være falsk og en lækage, har jeg ikke helt forstået endnu. Det har journalisterne heller ikke, men her svarer han blot: “I’m really not a bad person, by the way. I do get good ratings”, og påpeger at TONEN i medierne (bortset fra Fox News) er hadefuld. Han svarer ikke på spørgsmålene, men rambler løs om, at det er medierne der er helt til hundene.

Dog har han umenneskelig stor respekt for journalister – de gode altså – og han har intet imod ‘bad stories’, fordi: “I can handle a bad story better than anybody”. Ja, det sagde han.

CNN har faktisk dårligere ‘approval ratings‘ end kongressen: “I think that’s right, is that right?”

Blabrer lidt om, at Hillary snød under debatterne, og modtog spørgsmålene på forhånd.

På spørgsmålene om, han ikke underminerer hele ytringsfrihedsbegrebet ved at angribe alle historier, han ikke kan lide, svarer han, at han ville være en god journalist. Og “I won. I won.” Han ender med at tale spørgsmålet til døde, og fortæller journalisten, at befolkningen altså har gennemskuet de ‘fake news’, og det er derfor hans ratings er så skyhøje (55% er næppe skyhøjt).

Han kommer pludselig ind på Hillary, igen igen, og jabber løst om uran (“You know what uranium is, right?”), og at han gerne vil være venner med Rusland. Men det bliver svært at blive venner med Putin, fordi medierne står i vejen – Putin tænker jo, at Trump ikke kan takle Rusland med alle de ‘fake news’, der omgiver ham. Wow.

Da spurgt yderligere ind til Rusland, kommer den gamle traver: “Does anyone in this room really believe Hillary would be tougher on Russia than Donald Trump? Really?” Dog havde han netop sagt, at han ikke ville være tough ved Rusland.

Noget der lyder fornuftigt er dog, da Trump siger, at han ikke vil fortælle hvad han vil gøre udenrigspolitisk. Det virker som en god idé, ikke at ville afsløre sine træk. Så må vi bare vente og se hvilke træk han foretager.

I slutningen kammer Trump over på spørgsmål, fra en jødisk journalist, omkring anti-semitisme: “quiet, quiet”, og “I am the least racist person”. Han får også spurgt en sort journalist om hun ikke kan arrangere et møde med CBU (Congressional Black Caucus), fordi de nok er nogle af hendes venner.

Slutteligt får Melania og Ivanka lidt ros med på vejen, og her virker Trump menneskelig, i sin talen om sin familie. Det var rart at se.

Dog glemmer han ikke at nævne, at han, ved valget, klarede sig meget bedre blandt sorte og blandt kvinder end folk troede.

Trump out.

Holder du af det jeg skriver, og vil du gerne læse mere i samme stil? Så kan du donere et valgfrit beløb – stort eller lille – til MobilePay 50912925, så jeg kan dedikere mere tid til mine skriverier.

Tags
Show More

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *