Trump synker til lavere niveau i tarveligt personangreb

by

Man skulle efterhånden tro, at Donald Trump sidder og spiller ‘sænke slagskibe’, men har glemt at læse reglerne, og derfor sænker alle skibene på egne plade. Det er pinligt, uværdigt og dumt, meget af det Trump tweeter og udtaler. Der er ingen tvivl om, at han er sin egen værste fjende. Han er oplæst, besat af ros, tolererer ikke kritik, ude af stand til at reflektere, og nå ja, så er han jo såre simpelt bare narcissist.

Men … Det synes alligevel ikke rigtigt at koste ham noget. Præcis som under valgkampen, hvor lydoptagelser af hans ‘grab ’em by the pussy’ kom frem, ændrede det intet ved opbakningen til ham. Tja, det er vel egentlig nærmest tværtimod … Amerikanerne har længe været ufatteligt trofaste overfor det parti, de hver især identificerer sig med. De støtter en kandidat eller politiker til det sidste, altså sådan generelt set. Der skal ret meget til, for at fucke helt op, og for at vælgerne vender dig ryggen, sålænge du leverer på kerneværdierne. Obama havde enorm støtte længe blandt sine vælgere, men han havde problemer med at levere på kerneområderne. Det kostede ham i popularitet, men der skal ufatteligt meget til, før en amerikaner skifter partifarve.

Det er sagt en million gange – men intet er som det plejer. Trump vender rundt på alt.

En af de ting, som jeg synes er lidt interessant er, at Trump har ret når han siger, at han kunne stå midt i NYC og skyde en person, uden det ville skade opbakningen til ham. Guderne må vide, han slap jo af sted med alverdens uhumske og tarvelige udtalelser under valgkampen, og hans præsidentperiode er ingen undtagelse. For Trump leverer på kerneværdierne.

Inden for det republikanske parti (lige så vel som inden for det demokratiske parti), er der hundredevis af forskellige retninger og præferencer. Blandt Trump støtter kan man groft sige at:

For nogle er abortlovgivningen det vigtigste – her har Trump udpeget en ‘pro life’-dommer.

For nogle er immigrationspolitikken det vigtigste – her har Trump gang i indrejseforbud.

For nogle er et stop for globalisering og udflytningen af amerikanske arbejdspladser det vigtigste – her har Trump leveret (på papiret – de arbejdspladser kommer aldrig tilbage) ved at ændre lovgivningen på adskillige områder, og holdt et valgløfte om at trække USA ud af Paris-aftalen (for at få flere arbejdspladser tilbage til den amerikanske kul-industri blandt andet).

For nogle er retten til våben, og en beskyttelse af 2nd amendment, meget vigtigt – det kommer Trump ikke til at pille på.

For mange er personlig og delstats rettigheder yderst vigtigt, herunder retten til selv at vælge sundhedsforsikring – også her arbejder Trump for at give vælgerne det de vil have.

For en enorm stor del af Trumps vælgere (også de ikke-republikanske) er det vigtigste, at han ikke er en del af Washington og, at han “tells it like it is”.

Det vil altså sige, at når Trump fucker op, teer sig som et barn, er hyklerisk, umoden, grim i munden osv. vil hans støtter enten tænke/forsvare ham ved: “ja okay, men det er stadig bedre end det jeg havde fået ved en demokrat” (set ud fra ovenstående kerneværdier), eller også vil de tænke/forsvare ham ved: “Jamen, det er jo derfor vi valgte ham. Hvor er det fedt! Han finder sig ikke i noget, og han “tells it like it is”, han siger netop alt det vi hader imod – medierne, eliten og politikere”.

Jamen hvad skal der så til?

Ja, det ved ingen. Trump kan gøre og sige lige hvad han vil, sålænge hans støtter opfatter det som indfrielse af hans valgløfte om at ‘drain the swamp’, sålænge Trump leverer på de andre valgløfter, og sålænge at den narrativ, der kommer ud af Det Hvide Hus er, at alle der er imod Trump laver ‘fake news’ (og vælgerne får denne version bekræftet af andre medier, deres præsident og hinanden). Trump har f.eks. for vane at slette og blokere folk på Twitter, der ikke bakker ham op. Det er en hel anden snak, om det egentlig er i overensstemmelse med ytringsfriheden, at en præsident blokerer visse folk fra at have adgang til præsidentens udtalelser og fra at kunne ytre sig/kommentere. Det er klassisk Trump, i hvert fald.

Men skal Trumps støtte (blandt republikanere, og de der stemte på ham) falde, så skal han til at fucke op politisk set. Alt andet virker næsten som benzin på Trump-toget.

Hvis han nu får gennemført den sundhedsreform, han har lagt på bordet, mister mange millioner amerikanere (primært ældre med lav indkomst) deres forsikring. Det kunne godt trække støtte væk fra Trump, fra det segment.

Hvis (når) folk i rustbæltet opdager, at selv ikke en Donald Trump kunne trække bilindustrien eller kulindustrien tilbage, så mister han nok en stor del af støtten fra det segment.

Det er umiddelbart det, der kan sætte en stopper for Trumps popularitet og opbakning. Altså blandt republikanere. Blandt alle andre er han massivt upopulær, og han er stadig den mest upopulære præsident, hvis man kigger på tidspunktet i hans præsidentskab.

Demokratere og Trump-modstandere fatter ikke hvad der foregår. Hvordan i himlens navn er den mand (stadig) præsident? Hvor stupide og dobbeltmoralske og latterlige er hans støtter lige? Kan de ikke se hvad der foregår, og hvor uværdig han er? Hvor meget han skader USA’s omdømme? Hvor meget han skader USA’s borgere?

Det er en dyb splittelse og daglig kamp mellem de to fløje. Den synes at blive værre for hver dag der går.

Selvom der er Ruslands-forbindelser, og selvom Trump gakker ud, fjerner det altså ikke støtten. Senest har han flippet helt ud, og nået nye lavpunkter for hvad en præsident bør og kan sige. Ja, altså det mener modstanderne (og den republikanske elite – men det får bare Trump-støtterne til at elske ham endnu mere, når eliten er imod ham). Gosh – man skal jo bare lade Trumps politik smadre det hele for ham. Demokraterne skal stoppe med at have stjerner, der proklamere deres modstand, og de skal stoppe med at råbe op om, hvor hysterisk ringe en præsident, mand og amerikaner, Trump er. Det giver så gevaldige bagslag. Trump er sin egen værste fjende, og hvor ville det være skønt, hvis modstanderne i stedet koncentrede sig om at vise/fortælle/bevise hvor ringe en politisk håndværker han er, og lagde alle psykoanalyserne, forargelserne og personangrebene ligge. Kan de ikke se, at det blot er en fjer i hatten på Trump?

Seneste skud i cirkus Trump

Nå men hvad er det så Trump NU har gjort, der er så slemt. Jeg vil være ærlig og sige, det er slemt. Det er latterligt, grimt og ikke en præsident værdig. Vi tager Trump-støtternes modsvar bagefter.

Men her er gårsdagens tweets, der har vakt enorm opsigt:

Tweet er målrettet værterne på morge-showet ‘Morning Joe’, Joe Scarborough og Mika Brzezinski. Personligt, angreb på en kvindes udseende (igen igen) og uden politisk indhold. Det er ren ‘manden, ikke bolden’.

Det mener Trump-modstandere IKKE, at en præsident bør, skal og kan skrive. Embedet er mere end ham. Og er det virkelig sådan en rollemodel man vil have i Det Hvide Hus? Hvad med Melania Trumps ‘anti-mobbe på internettet’-agenda? Hvordan i hele hule helvede er nok nok?

Her er et udpluk af reaktionerne:

Først modsvaret fra Mika. Det er sjovt, men igen: havde det ikke været federe at ‘go high’ end at synke til Trumps niveau?

Talsmanden for NBC, Mark Kornblau har mere styr på etiketten og hvordan man svarer Trump bedst.

John Lengend er ikke imponeret.

Det er J.K. Rowling heller ikke.

Skuespiller Patricia Arquette mener, at Trump skal have stuearrest.

Så er der en republikansk kommentator, der giver sit besyv med:

Og her en twitterbruger, der spørger, om Trump ikke har bedre ting at tage sig af, end at kritisere et TV-show.

De fjollede TIME’s forsider henviser til det faktum, at Trump har falsificeret TIME’s forsider og indsat billeder af sig selv, for så at hænge disse på sine golf-resorter (helt ærligt, hvem gør sådan noget?).

Donnie Deutsch kalder Trump et vulgært svin.

 

Og republikanerne var også ude med riven (men husk, det tæller ikke (tæller faktisk modsat) når det er fra lederne/eliten).

Trump-støtternes forsvar er klassisk og forudsigeligt

Som nævnt, hjælper det faktisk Trump, når han gakker ud. Og så bliver modstanderne blot mere frustreret. Man forstår dem også godt, men faktum er bare, at Trumps-støtterne elsker, når han giver fuck fingeren til eliten, medierne og de liberale. Han er som dem, og han finder sig ikke i en skid.

Se talskvinden for Trump forsvare tweetene. Det er HELT klassisk Trump-stragtegi. Støtterne klapper i hænderne, modstanderne river sig i håret. Det er absurd, uanset hvem man støtter politisk:

De fleste ikke Trump-tilhængere er nok enige om, at en præsident ikke skal ‘fight fire with fire’. At han burde være mere tykhudet. At han ikke burde kritisere andre på udseendet. At han bør fratages retten til at tweete.

Trump-støtterne lapper det dog i sig:

Forestil jer lige, at dette var Obama, der tweetede på den måde. Eller en hvilken som helst anden leder.

 

Topfoto fra Wikimedia Commons.

Kan du lide det jeg skriver, kan du støtte mig på mange måder – også den gratis måde.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*