Venstrefløjen opfører sig hyklerisk og bidrager til et mere splittet USA

by

Donald Trump leverer rigeligt med materiale til negativ omtale. Han roder rundt i den politiske sfære, han tweeter uhyrligheder og hans præsidentskab er allerede fyldt med alverdens kaos, efterforskninger og løgne. Alligevel synes venstrefløjens kendisser at have misset den ‘gyldne’ mulighed for at lade præsidenten grave sin egen grav. I stedet har de fuldstændigt mistet anstændigheden, og opfører sig nu hyklerisk, barnligt og ‘snowflake’-agtigt. Sad!

Her på USAmerika, har I flere gange kunne læse om kendisser fra venstrefløjen der er gået for langt. Seneste kunne I i går læse om Kathy Griffin og hendes billede af et blodigt halshugget Trump-hoved.

Griffin blev fyret fra CNN i går, og hendes offentlige undskyldning hjalp altså ingenlunde.

Tidligere på året kunne I læse historien om Snoop Doggs nye musikvideo, hvor kunstneren ‘skød’ efter Donald Trump.

Dagen efter Trumps indsættelse som USA’s 45. præsident udtalte Madonna (i en tale til Women’s March), at hun havde hede drømme om at brænde det Hvide Hus til grunden – med Trump indeni, selvsagt.

Det er jo helt skørt.

Mange husker måske også, hvordan Oscar-festen blev legeplads for kendissernes afstandstagen til Trump. Det skrev USAmerika også om, tilbage i februar.

Hvorfor gør det de? Har venstrefløjen ikke rigeligt at se til? Såsom at slikke sårene efter en fejlslagen præsidentvalgkamp mod en kandidat, man ikke kunne tabe til? Eller såsom at fokusere lidt på det midtvejsvalg, der kommer snigende? Eller såsom at modarbejde Trump og republikanerne rent politisk? Såsom at modbevise højrefløjen, når de siger, at venstrefløjen er en flok snowflakes? Tja, det skulle man næsten tro, ik’?

Man forstår jo godt venstrefløjens frustration over beboeren i det Hvide Hus. Man forstår jo godt, at de ikke rigtigt fatter, hvordan han kunne vinde, og hvorfor han stadig er der. Den kære venstrefløj har slet ikke forstået, at det er netop på grund af opførelser som de ovenstående, at Trump overhovedet blev valg, og derfor, han stadig har stor opbakning blandt de, der stemte på ham i november sidste år.

For os udenforstående virker det indlysende: tør øjnene, smøg ærmerne op og kæmp videre. Ingen kan lide en dårlig taber. Ingen bryder sig om ‘stjerner’, der whiner og søger anerkendelse og likes ved at opfordre til vold mod præsidenten (eller andre, for den sags skyd). I USA har de fleste amerikanere stor respekt for embedet, uanset hvem der bestrider det, og i de fleste tilfælde tager størstedelen af amerikanerne afstand fra de nævnte episoder, og lignende.

Nyt ‘angreb’ fra venstrefløjen – denne gang mod Trumps søn

Det gælder også nyeste skud på stammen. I dag er det børnebogsforfatteren, Ken Jennings, der har ‘lavet sjov’ med Trump. Problemet er ‘blot’, at det denne gang går ud over Trumps yngste søn, den 11-årige Barron.

Jennings tweet kommer som en reaktion på præsidentens tweet fra i forgårs:

Ken Jennings skriver selv i kommentarfeltet til sit tweet, at han ikke langer ud efter drengen, men efter det at bruge en 11-årige dreng som ‘politiske dække’. Uanset hvad bevæggrunden for tweetet var, er det plat og grimt. Lad os lade tvivlen kommer Trump til gode her – der er nok ikke mange, der ikke kan forstå, hvis Barron Trump er blevet ked af det foto med (hvad han har troet var) sin fars blodige og halshuggede hoved.

Barrons storebror, Donald Trump Jr. var også med det samme ude og tage afstand fra Jennings tweet:

Men det fik blot Jennings til at tweete tilbage:

Venstrefløjens forsvar? “Hvor var forargelsen dengang det skete for Obama?”

Det virker til at være den hyppigste talemåde i USA anno 2017: “jamen hvad med ….” også kaldet ‘whataboutisme’. Hver gang Trump bliver beskyldt for noget, eller nogen fremsætter tvivl om hans evner, bedrifter eller person, ytrer hans støtter blot: “jamen hvad med Hillarys emails” eller “Obama var meget værre”. Der er ingen substans eller diskussion, der er blot ‘whataboutisme’.

I de her tilfælde er venstrefløjens forsvar også brugen af whataboutisme’. Man kan f.eks. høre de liberale sige, at det kan godt være, at Barron er ked af det, men hvad så med alle de børn, der mister sundhedsforsikring under Trump? Eller hvad med alle de der mister livet nu, hvor Trump trækker sig ud af klimaaftalen? Ren vasken-fingre. Ren whataboutisme’.  Som f.eks. her:

Der er dog også dem, der undrer sig over, hvor forargelsen og afstandstagen var, da det samme skete for Obama. Altså dengang højrefløjen opfordrede til vold mod præsidenten / gjorde grin med ham og Michelle på værste vis. Som f.eks. dengang Michelle blev kaldt en ‘abe i høje hæle’.

Venstrefløjen: Donald Trump har glædeligt haft besøg af Ted Nugent.

Ted Nugent er en våbenelskende musiker, der tilbage i 2007 startede sine hadefulde bemærkninger om Barack Obama. Blandt andet truede han med at dræbe Hillary og Barack.

I 2012 gav Nugent sin støtte til Obamas modkandidat, Mitt Romney, og udtalte blandt andet, at “We need to ride into that battlefield and chop their heads off in November.” Han tilføjede, at “If Barack Obama becomes the next president in November, again, I will either be dead or in jail by this time next year.”

Efterfølgende blev Nugent undersøgt af Secret Service.

Det forhindrede ham dog ikke i, i 2014 at kalde Obama for “communist-raised, communist-educated, communist-nurtured subhuman mongrel” og en “gangster” der havde snydt sig til præsidentskabet. Ted undskyldte senere for at have kaldt Obama for subhuman mongrel”, men freden varede ikke længe.

Sidste år skrev Nugent et langt Facebook-opslag hvori han proklamerede, at Obama og Hillary Clinton skulle retsforfølges for forræderi og hænges, for deres håndtering af terrorangrebet i Benghazi i Libyen.

I april måned inviterede Donald Trump så Ted Nugent (sammen med Sarah Palin og Kid Rock) til middag i det Hvide Hus. Det kom der dette billede ud af:

 Hele Ted Nugent-sagen fylder derfor også meget hos venstrefløjens ‘whataboutisme’-taktik i disse dage. Det ses f.eks. i følgende tweets:

Det er nok for meget forlangt at ønske et samlet USA, med en befolkning, der kigger fremad og prøver at finde noget de kan være fælles om, udover det at hade hinanden på tværs af det politiske spektrum.

Men en Hillary Clinton-tilgang kunne være løsningen. Lad os slutte af med hendes mageløse #covfefe-tweet, som reaktion på en sviner fra præsidenten:

Topfoto fra Flickr

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*