Ting du måske ikke vidste om West Virginia

1. West Virginia, blev dannet af 39 Virginia-regioner, hvis indbyggere stemte om at forme en ny delstat, fremfor at blive en del af Konføderationen. Man opkaldte den nye stat efter den stat, man ville bryde med, selvom den oprindeligt skulle have heddet Kanawha. Kanawha kan betyde flere ting, blandt andet ‘venlige broder’.

2. West Virginias brud med Virginia var på mange måder et billede på splittelsen mellem nord- og sydstaterne. Mange af borgerne i det rurale Virginia var nemlig imod slaveri, mens delstatsregeringen støttede slaveriet. Da Virginia stemte for at træde ud af Unionen i 1861, besluttede den vestlige del af staten, at de ville blive i Unionen, som en ny og uafhængig stat.

3. I 1796 stødte en gruppe soldater på nogle dyreknogler, i Greenbrier County, som de mente tilhørte en meget stor løve. De sendte fossilerne til Thomas Jefferson – amatør palæontolog og kommende præsident – der konkluderede, at der var tale om et kæmpe dovendyr, som han kaldte Megalonyx. Videnskabsfolk opkaldte senere dyrearten efter Jefferson: Megalonyx jeffersonii.

4. Efter Den Amerikanske Borgerkrig påstod Virginia, at West Virginia var skyld i en tredjedel af Virginias før-krigsgæld. Det mente West Virginia dog ikke, og de nægtede at betale. Uenigheden fortsatte helt indtil 1915, hvor Højesteret afgjorde, at West Virginia skyldte $12 millioner til naboerne. Modvilligt betalte West Virginia sin gæld af i 1939.  

5. Mere end halvdelen af de amerikanske præsidenter, har gæstet det historiske Greenbrier Hotel i White Sulphur Springs. Her er der berømte kilder, der eftersigende har helende kræfter. I over 30 år, var der også en hemmelig bunker, som Kongressen kunne bruge, i tilfælde af atomkrig. Washington Post afslørede bunkeren i 1992, og i dag bliver den brugt som mødelokale. 

6. New River, der løber gennem West Virginia, Virginia og North Carolina er, på trods af sit navn, en af verdens ældste floder. Nogle mener faktisk, at det kun er Nilen, der er ældre. Ulig de fleste andre floder, løber New River fra syd mod nord.

7. New River Gorge Bridge, der ligger i Fayette County, er Vestens længste stålbro. Det er også en af USA’s højeste broer. Elegant bro med flot stil og smuk beliggenhed. Hvert år bliver broen fejret af de lokale på Bridge Day, hvor BASE-jumpers hopper fra toppen og nyder udsigten over Appalachian Mountains

8. Da West Virginia blev en selvstændig stat, havde politikerne svært ved at beslutte sig om, hvilken by skulle være hovedstad. Oprindeligt var det Wheeling, der blev valgt, men i 1870 besluttede man, at Wheeling lå for langt væk fra alting, og Charleston blev delstatens hovedstad. Det varede i fem år. Man skiftede tilbage til Wheeling, da Charleston manglede faciliteter som hoteller, transport og restauranter. Debatten fortsatte, indtil man til sidst lod borgerne stemme. De valgte Charleston, og i 1885 flyttede man for anden og sidste gang hovedstaden til Charleston.

9. West Virginias yngste og ældste guvernør er en og samme person. I 1956 blev den 34-årige Cecil Underwood valgt som guvernør. Men på grund af delstatsforfatningen, kunne han ikke stille op til genvalg. Så han ventede 40 år, hvor han igen blev valgt som guvernør, i en alder af 78.

10. Borgere i West Virginia kalder ofte deres stat for Almost Heaven – som reference til John Denvers sang, Take  Me Home, Country Roads. På et tidspunkt stod det endda på delstatens nummerplade, og i 2014 blev Denvers sang om det gode liv på landet officielt West Virginias sang. 

11. Journalist John Keel undersøgte om fortællingerne om den mytiske Mothman var virkelig, i 1960’erne i Point Pleasant. Han modtog hurtigt beskeder fra sommerfuglefolket om, at der var strømafbrydelse på vej. Da det skete var der dog lys i byen, men broen kollapsede, og det kostede 46 menneskeliv. I 1966 fortalte to par om sommerfuglemanden. Den beskrives som to meter høj med kæmpe vinger og røde øjne på en hovedløs krop. Point Pleasant har en statue af Mothman, og en årlig festival for uhyret.

12. Den første Mors dag fejring fandt sted i Grafton, i 1908. Det var Anna Jarvis, der startede traditionen til ære for hendes nyligt afdøde mor. Anna ville gerne have, at dagen skulle være en ydmyg dag til at mindes. Efter Mors dag blev kommerciel, brugte hun resten af sit liv på at protestere og sagsøge her og der, i et forsøg på at få dagen tilbage til rødderne.

13. West Virginia blev delstat i 1863. Men omkring 100 år tidligere havde en gruppe, anført af Benjamin Frankling, forsøgt at gøre området til en koloni ved navn Vandalia. Navnet havde de valgt, fordi Dronning Charlotte stammede fra den ældgamle Vandal-stamme. Gruppen håbede at, ved at charme dronningen, kunne de overtale kongen til at godkende kolonien.

14. Der er stadig de, der mener, at West Virginia blev formet på ulovligvis. I USA’s forfatning står der nemlig, at hvis en ny delstat bliver dannet fra en eksisterende stat, skal den nye stat have officiel godkendelse fra den gamle stat. Det skete aldrig, og derfor hævder nogle, at West Virginias eksistens er forfatningsstridig.

15. Hvert år samles flere end 10,000 medlemmer af Lilly-familien til verdens største familiefest i Flat Top.

16. 78% af West Virginia er dækket af skov.

17. Hvis man har deltaget i en duel, kan man glemme alt om at bestride et embede i West Virginia.

18. Efter valget i 1888, gjorde fire forskellige mænd krav på guvernørposten. Nathan Goff Jr. havde umiddelbart vundet, men Hans modstander, Aretas Fleming såede tvivl om stemmerne, og krævede at blive udråbt som vinder. Mens konflikten udfoldede sig, gjorde både delstatssenatoren, Robert S. Carr og den siddende guvernør, E.W. Wilson krav på posten, indtil man fandt en løsning. Til sidst gav West Virginias Højesteret Wilson lov til at blive siddende, indtil både Goff og Fleming blev svoret ind som guvernør i marts 1889. Herefter erklærede delstats lovgivningen Fleming som den retmæssige guvernør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button
Close