Billeje i USA – oversigt over udlejningsfirmaer

Billeje i USA? Det siger jo sig selv – USA skal opleves på vejene i en fed slæde. Det er den bedste måde at rejse rundt i USA. Det giver frihed, mulighed for omskiftelighed og mange flere muligheder. Heldigvis er det fantastisk nemt at leje biler i USA. Her følger en oversigt over udlejningsfirmaer.

Auto Europe:

Auto Europe har eksisteret siden 1954. Dengang var det ment som udlejningsfirma for amerikanske soldater, der var udstationeret i Europa – deraf navnet Auto Europe. Firmaet har ikke egen bilpark, men er formidler af udlejningsbiler gennem forskellige partnere. I USA samarbejder Auto Europe med alle de store udlejningsselskaber som Avis, Hertz, Alamo osv.

Når man benytter Auto Europes søgemaskine, søger den altså på tværs af alle udlejningsfirmaernes biler inden for den valgte bilgruppe. Auto Europe er et prisbilligt alternativ til de rigtige udlejningsselskaber, men udvalget af “fede” biler kan være begrænset. Via deres onlinebooking kan man søge og booke udlejningsbiler i alle større byer i USA, og selve søgefunktionen er i øvrigt en af de mest logiske på markedet.

Auto Europe har derfor nogle af markedets laveste priser indenfor billeje, og ligger prismæssigt typisk et stykke under de etablerede udlejningsselskaber. Når du lejer bil i fx USA via Auto Europe, booker og betaler man sin bil hos Auto Europe, men afhenter bilen hos en af Auto Europe’s partnere i USA, fx Hertz, Avis, Alamo, eller en af de andre biludlejningsfirmaer i USA.

Denne type formidling af biler er normalt helt uproblematisk for dig som kunde. Når man skal afhente sin udlejningsbil i USA, viser man bare din voucher fra Auto Europe, og får så udleveret den udlejningsbil i den kategori, man har lejet hjemmefra.

Billeje gennem Auto Europe er altid inklusiv fri kilometer og alle forsikringer. Dog kan der være en mindre selvrisiko på kaskoforsikringen. Auto Europe har såkaldt prisgaranti, der i praksis betyder, at Auto Europe er parat til at gå ned i pris, hvis man kan finde en lavere pris hos en konkurrent. Auto Europe tilbyder også gratis annullering af billejen op til 48 timer før afhentningen af bilen.

Billeje

Billejepris.dk

Samme princip som Auto Europe, men et dansk firma. Søgefunktionen er fantastisk nem. Dette er altså ikke et udlejningsfirma, men en database, der søger efter de billigste priser på tværs af udlejningsfirmaerne. Ofte er de billigste biler gennem firmaerne Dollar Rent a Car og Thrifty. Det gode ved Billejepris.dk er, at der også søges gennem Auto Europe og RentalCars.com, at man nemt kan vælge hvad man ønsker af bilgruppe, udlejningsfirma, forskringer osv.

Holidaycars.com

Endnu et firma, der formidler billeje gennem søgninger på tværs af firmaer. Endnu en side, der er bruger venlig, nem at søge på og med alverdens muligheder for søgekriterier.

RentalCars.com

Det tidligere E-biludlejning, der nu hedder RentalCars.com, er en international formidler af billeje uden at have egen bilpark – på lige fod med Auto Europe. RentalCars.com har på papiret nogle af markedets billigste udlejningspriser, som inkluderer alle lovpligtige forsikringer og fri kilometer – til gengæld er første tank benzin normalt ikke inkluderet i prisen hos RentalCars.com. Bemærk også, at der typisk er en selvrisiko på kaskoforsikringen.

Det man skal huske når man lejer gennem Auto Europe, Billejepris.dk, Holidaycars.com eller RentalCars.com er, at det ikke er gennem dem, man lejer bilen. Det er ofte billigere gennem de ovennævnte firmaer, men det er gennem de etablerede udlejningsfirmaer, man i praksis lejer. Hvis man hellere vil leje direkte fra udlejningsfirmaerne, kan man vælge imellem følgende:

Alamo*

Alamo startede som et lokalt udlejningsfirma i Florida i 1974. I dag er Alamo et internationalt udlejningsfirma med kontorer over det meste af verden – også i Danmark. Alamo går målrettet efter kør-selv turister, og er kendt for sine konkurrencedygtige priser. Af samme grund dukker Alamos biler ofte op, når man søger efter udlejningsbiler hos Auto Europe eller RentalCars.com

I USA kan man gennem Alamo booke med Alamo Gold. Her får man fri kilometer, alle forsikringer, lufthavnsskatter, op til tre førere, samt første tank benzin. Vælger du Alamo Gold, slipper man for at tanke bilen op, inden man returnerer den i lufthavnen. Desuden kan man hos Alamo normalt selv vælge, hvilken bil man ønsker at køre i inden for den valgte bilgruppe, når man afhenter bilen på udlejningsstationen.

Alamo er et af de største biludlejningsfirmaer i USA og samarbejder med National. Derfor har Alamo og National de fleste steder udlejningskontorer og terminaler sammen. Alamo har ry for at have en god kundeservice.

Billeje

Hertz*

Hertz er en af de klassiske aktører, når det gælder billeje i USA. Med en historie, der går helt tilbage 1918, en bilpark på cirka 300.000 køretøjer alene i USA, udlejningskontorer i alle større amerikanske byer og – ifølge eget udsagn – den største omsætning af alle biludlejningsfirmaer i USA, er man i gode hænder, hvis man vælger at leje bil gennem Hertz.

Hertz er ikke nødvendigvis billigst, men til gengæld kan man få lige præcis den bilmodel, du drømmer om. Jeg har aldrig oplevet problemer med Hertz. Størrelsen på firmaet gør også, at hvis den ønskede bil ikke lige er på udleveringsstedet, kan Hertz levere fra et af deres utallige andre steder. Det er kvalitet, god service og alt der hører med, når man handler med et stort etableret firma.

Med hensyn til biler, har Hertz alt hvad hjertet begærer. De har endda også fået en Mustang garanti. Den betyder, at hvis man vil køre i en Ford Mustang, så får man det. Generelt er man altid sikret, at man ikke får en bil i en “lavere” bilklasse/gruppe. Hertz opgraderer hellere, end at skuffe kunderne.

Jeg har lejet gennem Hertz en del gange, både for kortere og meget lange perioder. Alle gange har jeg blot afleveret bilen ved et Hertz-kontor, der lige passede mig. Kundeservicen er i top, og jeg har endda oplevet af aflevere en halv-skrammet bil, uden nogen sagde noget som helst.

Den slags service koster jo. Derfor skal man vælge Hertz på grund af det høje serviceniveau, forsikringer uden overraskelser og en særdeles spændende bilpark. Men er  prisen vigtigere for jer, skal man måske overveje et alternativt firma.

Jeg har dog også haft stor succes med at finde rabatkoder til Hertz, på nettet. Det kan godt tage lidt tid, men jeg har en gang oplevet, at jeg sparede over 2000kr på 14-dages billeje gennem en rabatkupon jeg fandt gennem Google.

Avis*

Med sloganet “We try harder” er Avis et af de store traditionelle amerikanske udlejningsfirmaer, grundlagt af Warren A. Avis i 1946. Avis retter sig traditionelt mod erhvervskunderne, og priserne hører derfor ikke til i den billigste ende af skalaen.

Til gengæld er udvalget af biler enormt – bl.a. i luksusklassen – og så skal man ikke bekymre sig om gebyrer for vejhjælp eller lignende, hvis noget går galt. Det er naturligvis inkluderet i prisen – bare man ellers overholder færdselsreglerne og lejebetingelserne.

Avis har kontorer i hele USA, så går noget galt, er der ikke langt til hjælpen. Avis har også jævnligt kampagnepriser på billeje, og også her er det muligt at finde rabatkode ind imellem. Jeg har ikke den store erfaring med Avis, men jeg har heller aldrig hørt noget dårligt om dem.

Billeje

Dollar Rent a Car*

Det er ofte en bil hos Dollar Rent a Car, man ender med, hvis man booker gennem RentalsCars.com eller Auto Europe, da priserne her er blandt markedets laveste. Firmaet har kontorer over hele USA, og er især målrettet turister, der skal have gode, solide og billige standardbiler. Til gengæld er antallet af eksotiske biler noget mere begrænset, selvom Dollar Rent a Car retfærdigvis også har Ford Mustangs i deres bilpark.

Priserne hos Dollar hører på papiret til blandt de laveste i markedet, men her er der også selvrisiko på kaskoforsikringen, og så skal man betale for en tank benzin når man afleverer bilen. Så skal man kun have bilen i kort tid, kan Dollar Rent a Car ikke betale sig. Jeg har ikke selv den store erfaring med Dollar Rent af Car.

Andre firmaer inkluderer Thrifty*, Budget*, og Auto Escape.

Der er altså rigeligt at vælge imellem. Så man skal kigge sig godt omkring, og søg på de forskellige sider, inden man booker. Men at leje en bil i USA er altid utroligt nemt, og uden problemer. Man skal gøre sig det klart, inden man booker, hvilke slags forsikringer man ønsker, hvilken bil man drømmer om, og om prisen er afgørende.

Og hav så en vidunderlig tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button