Forbrydelser og forsvindinger på Thanksgiving

Mens de fleste amerikanere hygger sig med venner og familie, på Thanksgiving, er der folk, der forsvinder sporløst. Thanksgiving-forbrydelser er desværre også en tradition. Men hvis amerikanerne bliver trætte af small-talk, når de sidder sammen med familien, kan de jo snakke om de uopklarede Thanksgiving-forbrydelser og forsvindinger, der har været gennem tiderne.

D.B. Cooper forsvinder ud i den blå luft

Fantomtegning fra 1972 af D.B. Cooper

USA’s eneste uopklarede sag om flykapring og – pirateri fandt sted om natten før Thanksgiving i 1971. Denne aften steg “Dan Cooper” ombord på en Boeing 727 i Portland, med destination i Seattle. En kort tur på 30 minutter. Da flyet var lettet, gav Dan en seddel til en stewardesse, som hun først læste senere. På seddel stod der, at Cooper havde medbragt en bombe, og at han ville have $200,000 for ikke at udløse den. Han ville også have fire faldskærme.

Flyet landede i Portland, Dan fik sine penge, flyet blev tanket op, og de lettede endnu en gang. Denne gang dog uden de andre passagere, der var blevet holdt hen i det uvisse.

Herefter bad Cooper piloten om, at han skulle flyve lavt, og Dan sprang ud af flyet med alle sine penge.

Efterforskningen løb hurtig tør spor, og D.B. Cooper er aldrig fundet.

Muligt offer for “Smiley Face Killers”

Der findes en populær teori om, at der rundt omkring i USA, findes en helt særlig gruppe af seriemordere. Disse seriemordere har unge, hvide mandlige studerende som mål. De smider deres ofres lig i floder, søer eller åer i et forsøg på at skjule de fysiske beviser. Og så tegner de en smiley ved stedet, i forsøg på at drille politiet. Smiley Face – teorien er lidt af en konspirationsteori, nok fordi de fleste af disse mænds død, ofte ses som drukneulykker – og ikke får politiet til at efterforske dem som forbrydelser.

Tilhængere af teorien påstår dog, at der er for mange ligheder mellem ofrene, til at det kan være tilfældigheder.

En af disse unge mænd, som menes at være et offer for en Smiley Face – morder er Shane Montgomery. Shane var studerende på West Chester University. I 2014 forsvandt han i Philadelphia, på Thanksgiving. Om aftenen, efter middagen med familien, var Shane taget i byen med sine venner. Han kom aldrig hjem. Fem uger senere blev hans lig fundet i Schuylkill River. Retsmedicinere konkluderede, at han var druknet ved en ulykke.

Amerikanerne elsker konspirationsteorier, og der er intet grundlag for at tro på, at Smiley Face – morderne findes.  Det er nok nærmere bare en urban legend. Amerikanerne er også vilde med retssager, og det er præcis hvad Shanes død endte med. Hans forældre sagsøgte nemlig den bar, hvor Shane og vennerne havde drukket. De mente, at de havde ansvaret for deres søns død – da de havde skænket alkohol til ham, selvom han allerede var ret fuld. Det er forbudt i staten Pennsylvania. Retten gav dem medhold, og baren skulle betale $500.000 i erstatning til Shanes forældre.

Familie dræbt af bombe & fejlagtig dom

I 1985 var familien Blount på vej hjem til deres mobile home i Texas, efter Thanksgiving. Den 15-årige datter, Angela Blount fandt en mappe foran deres hjem. Da mappen blev åbnet, dræbte den Angela, hendes far Joe og hendes fætter Michael Columbus. 12 år senere bliver Michael Toney anholdt for mordene. To år senere, idømmes han dødstraf.

Michael sidder på dødsgangen indtil september 2009. Ni måneder tidligere er dommen blevet omstødt, da det viser sig, at anklageren havde tilbageholdt vigtig information, der kunne frikende Michael for forbrydelsen. Toney døde i en tragisk bilulykke, blot en måned efter sin løsladelse.

De tre ofres morder er aldrig blevet fundet.

Rapperen Soulja Slim dræbes

Wikimedia Commons

Natten før Thanksgiving bliver rapperen Soulja Slim (James Tapp) skuddræbt. Soulja Slim hørte til i New Orleans, og var på nippet af et stort gennembrud, da han blev skudt. James blev skudt i sine forældres forhave – tre skud i hovedet, og et i brystet. 

En mistænkt blev anholdt – han påstod, at han havde modtaget $10.000 for at dræbe rapperen. Sagen blev dog droppet, da der manglede vidner. Mordet på James er stadig uopklaret. Han blev 26 år.

Seks måneder efter, gik Soulja Slims sang Slow Motion nummer 1 på Billboard. 

Karen forsvinder uden spor på Thanksgiving

16-årige Karen Mitchell forsvandt i Eureka, Californien, på Thanksgiving i 1997. Hun havde, som alle andre, fri fra skole. Karen startede dagen med at hjælpe til i den skobutik, hendes tante og værge, Annie Casper, ejede. Annie tilbød at køre Karen på arbejde, men det var en kort gåtur hen til den dagpleje, hvor Karen arbejde. Vejret var godt, og hun besluttede sig for at gå. Men hun nåede aldrig på arbejde.

Et vidne hævder, at han så Karen stige ind i en blå sedan, med en ældre hvid mand bag rattet. Den mand fandt man aldrig, selvom man havde et par højtprofilerede mistænkte.

Den ene var en dømt morder, Wayne Adam Ford, der passede godt på vidnets beskrivelse. Ford havde erkendt at stå bag flere mord, men han nægtede konsekvent, at han havde noget med Karens forsvinding at gøre. Politiet kunne ikke knytte ham til forbrydelsen.

Den anden mistænkte var Robert Durst, der er kendt fra HBO – dokumentaren, The Jinx. Durst havde tilsyneladende besøgt skobutikken ofte, og han befandt sig i Eureka den dag, hvor Karen forsvandt. Men også her havde politiet ikke beviser, der kunne knytte Robert til Karens forsvinding.

Hvad der skete med Karen, er stadig uvist.

Mordet på advokaten var længe uopklaret

Mordet på Nancy Bergeson var længe uopklaret. I 2020 faldt der dog endelig dom, da morderne, Justin Joseph Panek og Christopher Alexander Williamson blev kendt skyldige i indbrud og drab.

To dage efter Thanksgiving i 2009, overraskede den 57-årige Nancy to indbrudstyve. Den 19-årige Williamson og den 18-årige Panek. Williamson overfaldte Nancy og kvalte hende. Dagen efter blev Nancys lig fundet,  da en nabo kiggede ind ad vinduet, og så hende ligge med ansigtet mod jorden.

Men der gik helt indtil 2019 inden politiet i Portland, Oregon endelig kunne foretage anholdelser i sagen. Det var en skjult overvågning af indsatte, i forbindelse med helt andre forbrydelser, der førte til de to forbrydere. Panek indrømmede under den skjulte optagelse sin rolle i det drabelige indbrud til en medindsat  – da han sad i fængsel for et andet indbrud.

Det vidste sig, at Justins bedstefar boede få huse væk fra Bergeson, og at han havde besøgt sin bedstefar i forbindelse med Thanksgiving. Panek fortalte, at Nancys dør altid var åben, og det var sådan de to mænd var kommet ind i huset.

I foråret 2020 faldt dommen endelig, Williamson fik 15 år i fængsel – han forventes ikke at overleve så længe, grundet en genfejl. Panek fik 10 år for indbrud. Endelig fik Nancys familie vished.

Lille Beth kom aldrig hjem fra skole

Efter den sidste skoledag inden Thanksgiving i 1977, gik seks-årige Beth Lynn Barr hjem fra sin skole i Wilkinsberg i Pennsylvania. Hun skulle hjem og fejre højtiden med sin familie. Men Beth kom aldrig hjem. Beths far var en lokal politibetjent, og hendes forsvinding fik hurtig fuld opmærksomhed. Men man fandt ikke den lille pige.

Et vidne fortalte senere at have set Beth i en blå sedan med en ældre mand. Det tip førte desværre intet med sig.

To et halvt år senere fandt man de jordiske rester af Beth, nær Monroeville i Pennsylvania. Hun var blevet knivdræbt.

Man har aldrig fundet morderen, hvorfor familien og de lokale stadig er i stor sorg og fortvivlelse. Der er en blog om Beths mord her, hvor man kan læse mere om den uopklaret sag.

Skuddræbt gennem vinduet

Kort efter klokken 22 på Thanksgiving i 2002, affyrede en ukendt gerningsmand skud gennem et vindue i Joseph og Evangeline Britts hjem i Tacoma i Washington. Britt-parret havde afholdt en stor Thanksgivingmiddag med omkring 25 personer.

Da skuddene var affyret, var to af de personer døde. Den 19-årige Kimberly Riley og den fem-årige Jeremy Britt-Bayinthavong. To andre blev såret.

Vidner havde set en mand med mørkt hår flygte fra gerningsstedet i en pick-up, men han blev aldrig identificeret. Den frygtelige forbrydelse er stadig uopklaret.

Et gammelt uopklaret mord

John H. Woodruff forlod sin hjem på Thanksgiving i 1919 for at gå på arbejde i Schenectady County i New York, men han blev aldrig set i live igen. To et halvt år senere blev hans lig fundet.

John havde fået voldsomme slag i hovedet, muligvis fra en økse. Hans kone påstod, at han få måneder inden sin forsvinding havde modtaget et trusselsbrev. Et vidne havde set Woodruff diskutere med en mand, på dagen hvor han forsvandt. Man har aldrig opklaret mordet på John.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Close