Ting du måske ikke vidste om Maine

1. Der er ikke konsensus omkring navneoprindelsen. Ferdinando Gorges og John Mason, begge veteraner fra den bristiske royale flåde, havde fået charter til land i Maine. Måske stammer navnet fra sømændenes adskillelse af ‘mainland’ (fastland) fra de mange øer ud for Maines kyst. Men delstatslovgivningen vedtog en resolution i 2001, der hævdede, at staten er opkaldt efter den franske provins, Maine.

2. Cadillac Mountain i Acadia National Park er det højeste punkt på Østkysten. Bjerget er opkaldt efter udforskeren, Antoine Laumet de la Mothe, sieur de Cadillac (der også har lagt navn til bilfirmaet). Cadillac Mountain er, fra oktober til marts, det første sted hvor man kan se solen stå op i USA.

3. Delstaten er kendt for sin hummerfangst. Omkring 50 % af al USA’s hummer kommer herfra.

4. Stephen King blev født og opvokset i denne delstat, og derfor foregår mange af hans historier i denne delstat.

5. Portland i Oregon er opkaldt efter Portland i Maine. I Oregon blev byen grundlagt af to mænd fra New England – en fra Massachusetts og en fra Maine. Efter en omgang plat eller krone, vandt Francis Pettygrove fra Maine, og han valgte at opkalde den nye by efter sin hjemby i Maine – Portland.

Flere fakta om Maine

6. Der er omkring 75,000 elge i delstaten – og mange turister tager derfor på elge-sightseeing.

7. Over 80 % af delstaten er dækket af skov – og den kaldes da også for nåletræsstaten.

8. Maine var engang en del af Massachusetts. Efter den Amerikanske Revolution, begyndte man at føre kampagne for uafhængighed, og det lykkedes endelig i 1820, hvor Maine blev en selvstændig delstat.

9. I delstaten var man vilde med Forbudstiden, og det var den første stat, der forbød salg og brug af alkohol i 1851.

10. Harriet Beecher Stowe skrev sin berømte bog, Uncle Tom’s Cabin i Brunswick. Huset, hvor bogen blev skrevet, er i dag et museum.

11. Her står man for størstedelen af nationens produktion af blåbær.

12. Maine er sammen med Nebraska ene om at dele sine electoral votes. Det vil sige, at alle delstaten fire electoral votes ikke nødvendigvis alle går til den kandidat, der får flest stemmer i delstaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button