Must-see vejsideattraktioner i Colorado

Hvis man er på roadtrip i Colorado, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Colorado. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Colorado’. Her er et metalslot, verdens største samling af nøgler og en miniature-by. God fornøjelse!

Herkimer – verdens største bille

9080 CO-115, Colorado Springs

Herkimer er verdens største bille. Denne vejsideattraktion blev bygget i 1950’erne, for at tiltrække besøgende til May Museum of the Tropics. På grund af vandalisme, er Herkimer i dag spærret inde bag pigtrådshegn.

The Stanley Hotel

333 E Wonderview Ave, Estes Park

Colorado
Wikimedia Commons

En sand verdensstjerne – dette er nemlig hotellet, som Stephen King brugte som inspiration, da han skrev sin ikoniske bog, The Shining (Ondskabens hotel). Hotellet fra 1909 tilbyder adskillige former for spøgelsesture, og gæster kan besøge den uhyggelige tunnel, der løber under hotellet. Det siges, at hotellets oprindelige ejer, F.O. Stanley og dennes kone hjemsøger hotellet. Spøgelsesparret er iklædt formelt tøj, og hendes klaver spiller ind imellem af sig selv. Læs om flere hjemsøgte hoteller i USA her.

Swetsville Zoo

4801 E Harmony Rd, Fort Collins

Colorado
Flickr/Kevin Williams

Denne zoo er ikke som en almindelige zoo … Godt nok er her rigeligt af dyr, men de består af junk. I Swetsville Zoo får man tildels en have med skulpturer, og ellers en losseplads for resten. Det er Bill Swets, der siden 1985 har lavet denne skøre zoo. Her er dinoer, drager, aliens, og en edderkop lavet af en bil.

Blue Mustang

Denver International Airport, 8500 Peña Blvd, Denver

Flickr/Lori Greig

Denne blå hest, der står ved lufthavnen i Denver, er en af Colorados mest prominente vejsideattraktioner. Men den er også kontroversiel, da ikke alle de lokale er lige begejstret. Det var kunstner, Luis Jiménez, der blev bestilt til at udarbejde værket i 1993. Projektet blev dog forsinket flere gange – blandt andet på grund af kunstnerens død. Den blå mustang blev installeret i 2008.

Tiny Town and Railroad

6249 S Turkey Creek Rd, Morrison

Tiny Town er, i modsætning til de fleste andre vejsideattraktioner, lille bitte. Denne by med jernbane er helt miniature-udgave af en gammel western-by i størrelsesforhold 1:16. Der er både bank, bibliotek og butikker.

Alferd Packer Massacre Site

2175 CO-149, Lake City

Flickr/Jonathan Thorne

I 1874 tog Alferd Packer og fem andre guldgravere mod det snefulde San Juan Mountains. Nogle måneder senere, var det kun Alferd, der vendte tilbage. Packer sagde, at de andre havde forladt ham. Men da man fandt de andre mænds halvspiste lig, blev “Colorado-kannibalen” sagsøgt for deres mord. På findestedet kan man finde et skilt og kors. Nærved er der et museum, der har visse ‘souvenirs’.

Bishop Castle

12705 CO-165, Rye

Dette “slot” er stadig under konstruktion. Jim Bishop påbegyndte sit projekt i 1969, uden arkitekt og tegninger, men med en masse passion. Det var Jims drøm at bygge en hytte til sin familie, men i stedet blev det til et slot. Det er en del af charmen, at det er ret ujævn i kanterne, og man kan besøge denne skøre bygning, året rundt. Læs om andre specielle slotte i USA her.

Cano’s Castle

State St & E 10th Ave, Antonito

Endnu et hjemmelavet slot i Colorado. Denne gang består slottet af fire forskellige bygninger, der alle er lavet af primært øldåser og andet metal. Slottet af lavet af Donald “Cano” Espinoza, der er en veteran fra Vietnamkrigen. Han blev inspireret af Jesus til at bygge dette slot, som tak for, at han overlevede krigen.

Mike the Headless Chicken Statue

128 E Aspen Ave, Fruita

Flickr/MJM1977

Mike den hovedløse kylling var næsten seks måneder gammel, da hans hoved blev skåret af. Mike skulle slagtes og spises. Men det tog Mike næsten to år at dø. Man kaldte derfor den hovedløse kylling for ‘Miracle Mike’, og mens han levede flokkedes folk til for at få et glimt af det skøre dyr. Ejeren tjente styrtende med penge på sin hovedløse Mike. I dag har man foreviget Mike med en statue, en årlig festival og fem kilometersløb.

Sun Spot

Denver Municipal Animal Shelter, 1241 W Bayaud Ave, Denver

Flickr/Wally Gobetz

Denne store hund er lavet dækket af flere end 90,000 hunde-navneskilte. Hunden står foran dyrecenteret i Denver, og hvert navneskilt symboliserer de tusindevis af hundeadoptioner, der sker hver år fra centeret.

The UFO Watchtower

CO-17, Center

Colorado

Judy Messoline opdagede at hendes grund lå på et attraktivt sted for at spotte aliens. Hvad gør man så? Man bygger da et UFO-udkigstårn. Her er, udover udkigsposten, en gavebutik og campingplads, så andre alien-interesseret kan komme på besøg.

Lee Maxwell Washing Machine Museum

35901 WCR 31, Eaton

Lee Maxwell ved en masse om antikke vaskemaskiner. Den viden deler han glædeligt ud af, hvis man besøger Hans imponerende samling.

Baldpate Inn Key Collection

4900 S, CO-7, Estes Park

Flickr/Jonathan LaChance

Dette hotel ligger tæt på Rocky Mountain National Park, og har den største samling af nøgler i verden. Her finder man flere end 20,000 forskellige nøgler, blandt andet nøgler til Mozarts vinkælder, Frankensteins stol, Westminster Abbey og et toilet i Det Hvide Hus. Besøgende er velkomne til at donere en nøgle til samlingen.

The Creede Fork – USA’s største gaffel

Cascada Bar and Grill, 981 La Garita St, Creede

Colorado
Flickr/Jonathan Thorne

Denne gaffel blev lavet af de lokale kunstnere, Chev og Ted Yund efter bestilling fra ejeren af en mexicansk restaurant (Cascada Bar and Grill). Gaflen vejer 280 kilo, og blev med vilje bygget, så den overgik gaflen i Springfield, Missouri, som den største i USA.

Petrified Wood Service Station

501 N Main St., Lamar

Colorado
Flickr/Kelly Ludwig

Denne bygning i Lamar blev bygget i 1932 af forstenet træ, der er over 175 millioner år gamle. Bygningen var oprindeligt en tankstation, i dag sælges der biler i den specielle bygning.

Four Corners Monument

4 Corners Rd, Teec Nos Pos

Hvem kunne ikke tænke sig at stå i fire delstater på en gang? Ved Four Corners Monument i Shiprock kan man netop der. På dette sted mødes New Mexico, Arizona, Utah og Colorado nemlig. Samlingsstedet er markeret med en lille bronzeplatte, med plads til en fod i hver delstat. Så er der rig mulighed for den obligatoriske selfie, men vær opmærksom på, at der ikke er særlig meget andet spændende i området.

Monumentet ligger i et Navajo-reservat. Adgangen til skæringspunktet sker derfor fra New Mexico. Indtægterne for indgangspriserne går til indianerstammen, der også har boder med lokal håndværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button