Ting du måske ikke vidste om Washington D.C.

1. USA’s hovedstad, Washington D.C., ligger ikke i en delstat, men i et distrikt. I 1983 søgte man om at blive en delstat, ved navn New Columbia. Man har siden 1971 haft en repræsentant i Huset, men man er ikke repræsenteret i Senatet. Indbyggerne i Washington D.C. har altså ikke samme repræsentation som resten af nationen.

2. Det var faktisk ikke meningen, at der skulle være indbyggere i byen. Det skulle blot være regeringsbygninger og deslige. I 1961 måtte man derfor ratificere det 23. forfatningstillæg, for at give indbyggerne i hovedstaden stemmeret til præsidentvalg.

3. Det ikoniske Washington Monument er to forskellige farver. Det er mest tydeligt efter en regnvejrsdag. Man mener, at det skyldes, at man løb tør for penge. Da man genoptog opbygningen, brugte man en anden slags sten.

4. Gaderne i hovedstaden hedder et bogstav. Men der er ingen J-gade. Det skyldtes, at før i tiden var I og J identisk (f.eks. skrev Thomas Jefferson sine initialer som T.I.)

4. Under Capitol er der en tom krypt, som George Washington skulle have været lagt i. Men George ville begraves ved Mount Vernon, og krypten er derfor helt tom.

5. Da Washington Monumentet stod færdig i 1884 var det verdens højeste struktur. Men så byggede franskmændene Eiffeltårnet.

Washington D.C.

6. Library of Congress er verdens største bibliotek. Her findes over 170 millioner enheder. Læs om andre smukke biblioteker i USA her.

7. De 3,000 kirsebærtræer, der står langs Tidal Basin, og som tiltrækker tusindevis af turister hvert forår, var en gave fra Tokyos borgmester, Yukio Ozaki i 1912.

8. Hver måned forsvinder der omkring 1,000 ting i byens metro. Det er primært nøgler, briller og mobiltelefoner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button