#MakeAmericaLoveAgain

Free Hugs Project er et kærlighedsprogram, et fælleskab og en bevægelse, der prøver at få USA til at elske igen.

Free Hugs Project blev startet i 2014 under Boston Marathon, et år efter terrorangrebet på Boston Marathon den 13. april 2013.  Som et svar på angrebet i Boston, startede Ken E. Nwadike Jr. sit Free Hugs Project i et håb om, at hans projekt kunne motivere og inspirere til at vi udviser mere kærlighed og forståelse for hinanden, og for at sætte fokus på forskellige sociale problemer. Ved løbet gav Ken kram til de deltagende marathonløbere, og efter han så hvor meget glæde, der kunne spredes gennem blot et smil og et kram, var Free Hugs Project ikke længere blot et logo på en T-shirt.

Ken E. Nwadike Jr. bruger de sociale medier til at komme ud med sit budskab. På både Twitter og Facebook kan man føle hans inspirerende videoer, hvor han giver krammere til Gud og hvermand. Man kan også se mere på hjemmesiden.

I 2016 tog popularitet fart for Free Hugs Project, og Ken opnåede hovedoverskrifter for hans fredsskabende krammeprojekt. Den 30. marts 2016 udgav Nwadike en video, hvor han tager rundt til Bernie Sanders rallies og Donald Trump rallies, iført sin ‘Free Hugs’ – T-shirt og uddeler kærlighed og kram. På videoen kan man se, de forskellige reaktioner han får fra henholdsvis Sanders-tilhængere og Trump-tilhængere.

Efter videoen gik viralt, fik hashtagget #MakeAmericaLoveAgain stor opbakning.

Projektet ved protester

Man kan ofte se Free Hugs Project deeskalere en optrappet situation, protester eller ved politiske rallies. Free Hugs Project nåede endda med i Google’s 2016 Year in Search video, der viser nogle af det forgangne års mest mindeværdige øjeblikke. Ken og hans Free Hugs Project har også medvirket i blandt andet CNN, USA Today, Good Morning Britain, og BBC News.

Ved Trumps indsættelse var Free Hugs Project også tilstede, og Ken ses her med sin yngste lillebror, Onyedikachukwu Nwadike:

Det samme var Ken dagen efter til Woman’s March:

Ophavsmanden

Ken E. Nwadike Jr. er også en flittig taler, især på skoler, hvor han med sin egen baggrund prøver at motivere unge til at udvise mere kærlighed og forståelse. Han arrangerer også forskellige løb og andre arrangementer gennem sine firmaer.

Jeg har aldrig mødt Ken, men jeg kender en af hans lillebrødre, Prince Nwadike, som jeg gik på universitetet sammen med i 2007. Jeg ved fra Prince, at familien voksede op i fattigdom. De var fem børn med en enlig mor, en immigrant fra Nigeria. De har kæmpet med hjemløshed og ufatteligt trange kår. Denne hårde barndom – rent økonomisk – har gjort, de fem Nwadike-børn er blevet dedikeret og utroligt målrettet mennesker. Kens arbejde har gjort ham kendt, beundret og en inspiration, og penge mangler Ken ikke længere. Jeg kan huske, da jeg mødte Prince, var han ligeså målrettet. Han var 21 år dengang, men han var aldrig med til fester, eller spiste i skolens kantine. Han var i gang med at oprette sit firma. Det var hans mål at lave ‘party busses’, hvor man kunne lege en kæmpe bus til polterabend, fødselsdage og fester. En bus med bar, polestang og alverdens lir. Det lykkedes ham få år efter.

Projektet taler til hjertet i os alle. Det prøver det i hvert fald. Kens mål er, at vi skal glemme og fjerne al hadet og racismen, ved at udvide venlighed, omsorg og forståelse. Han håber at kunne nå helt ud i USA, så der skabes mini Free Hugs Project på landets skoler og universiteter.

Lad os kramme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button