Lær om og oplev New Jersey fra A til Z

New Jersey har hundredevis af års historie, tusindevis af utrolige steder man kan opleve, og adskillige af fun facts, som man kan lære. For at lære alt om New Jersey, vil det kræve meget mere end 26 bogstaver, men denne liste er ikke desto mindre en god start.

A – Atlantic City

Boardwalk, Atlantic City, New Jersey

Atlantic City er en af New Jerseys mest populære turistattraktioner. I Atlantic City kan man blandt andet gå langs den smukke havnepromenade, eller tage et smut forbi de mange kasinoer. Atlantic City er hjemsted for Salt Water Taffy.

B – Bruce Springsteen

Bruce Springsteen
Wikimedia Commons

The Boss blev født i Long Branch, New Jersey. Springsteen er en af de bedstsælgende kunstnere nogensinde. Han har blandt andet vundet 20 Grammy Awards.

C – Cape May

Cape May, New Jersey

Cape May er noget ganske særligt. Strandbyen er især kendt for sine smukke hus i viktoriansk stil, og sine meget lækre strande. I Cape May finder man nogle af USA’s bedste strande.

D – Diner

Diner, New Jersey
Flickr/Mark Jonas

New Jersey har flere diners per kvadratmeter end noget andet sted i verden. Så her burde det være muligt at finde en god frokostrestaurant.

E – Ellis Island

Ellis Island

Højesteret afgjorde i 1998, at 90% af Ellis Island tilhører New Jersey. Beslutningen blev taget på baggrund af en kontrakt fra 1834 mellem New Jersey og New York.

F – Frank Sinatra

Frank Sinatra

Frank Sinatra kom fra Hobroken. Den berømte sanger og skuespiller levede et turbulent liv, men opnåede stor succes. Sinatra modtog Presidential Medal of Freedom og Congressional Gold Medal.

G – Grounds for Sculpture

Seward Johnson (1930-2020) er bedst kendt for sine vellignende og kæmpe skulpturer, der står rundt omkring i hele verdenen. Han står blandt andet bag Unconditional Surrender – der er skulpturen, der er baseret på det berømte kyssefoto fra Times Square. Seward lavede også God Bless America – der er en skulptur baseret på maleriet, American Gothic. Man kan se meget af hans arbejde på Grounds for Sculpture, hvor der er et væld af store figurer og skulpturer.

H – Hadrosaurus

Flickr/Dave Buchhofer

Denne dinosaur blev første gang opdaget i 1858, i det, der i dag er Haddonfield. Skelettet var den første opdagelse af denne art. Hadrosaurus er delstatens officielle dinosaur. Man kan læse mere om dinosauren og museet her.

I – InfoAge Science History Museum

Udefra syner dette museum ikke af meget. Men her kan man blandt andet finde militær kommunikation og radar, forskellig militærteknologi, modeltog, skibsvrag, vintage computere, antikke radio og tv, og militære køretøjer. Stedet er på det nationale register over historiske steder.

J – Jersey Devil

CASHNETUSA

I det 18. århundrede var en kvinde så frustreret over, at hun endnu en gang var blevet gravid, at hun udråbte, at hendes 13. barn ville være djævlen selv. Det var en fejl. Selvom barnet blev født som menneskeagtigt, muterede den lille fyr og blev til et skræmmende uhyre. Efter fødslen fik barnet gedehoved, flagermusvinger og en hale.

Man siger, at blandt andet Joseph Bonaparte (Napoleons bror) så Jersey Devil i 1820. New Jerseys professionelle hockeyteam er opkaldt efter det mytiske væsen.

K – Kingda Ka

New Jersey
Wikimedia Commons

Kingda Ka er verdens højeste rutsjebane. Man finder den i Six Flags Great Adventure i Jackson.

L – Liberty State Park

Delstatens motto er ‘Liberty and Prosperity’. Her i Liberty Park, har man et fantastisk view udover New York City. I parken ligger også Liberty Science Center. Afbilledet ovenfor er New Jerseys 9/11-mindesmærke, Empty Sky. Det er to 64 meter lange mure af rustfrit stål og beton. Indvendigt er navnene på de 749 mennesker fra New Jersey, der blev dræbt under terrorangrebet. Mindesmærket ligger direkte overfor de tidligere tvillingetårne. I parken er der mulighed for aktiviteter som cykling, fiske og kajakroning.

M – Miss America

Wikimedia Commons

Denne nationale skønhedskonkurrence startede i Atlantic City i 1921. Fra 2004 til 2013 var skønhedskonkurrencen flyttet til Las Vegas. Den vendte tilbage til Atlantic City i 2014.

N – Newark

Newark er den største by i New Jersey, med sine 300,000 indbyggere. Der er masser at opleve her, især planetarium skulle være helt fantastisk.

O – Ocean City

Ocean City byder på skinnede hav og lækre strande. Her er der en lang og dejlig promenade fyldt med familieattraktioner, vandland og musik.

P – Princeton og Bаttlеfіеld Stаtе Park

Princeton er kendt for sine akademiske formåen. Men det er også her, Battle of Princeton fandt sted i 1777. Her lykkedes det George Washington at skubbe briterne ud. Her findes der blandt andet det oprindelige hospital, hvor soldater blev behandlet, samt en gravplads for mange af de faldne.

Q – Queen Latifah

Queen Latifah er fra Newark. Hun kan alt: Skuespillerinde, sangerinde, rapper, talsperson og komiker.

R – Roosevelt

New Jersey
Wikimedia Commons

Dette var et nabolag, der blev skabt under Den Store Depression, som en del af Præsident Roosevelts New Deal. Det skulle være et eksperimentelt utopia, der centrerede sig om fælles landbrug. Det skulle være det ideelle samfund, med balance mellem arbejde og fritid. Det endte ikke med at lykkedes, men det er stadigvæk et fint sted at bo.

S – Strande

New Jersey shore

Man kan ikke komme udenom strandene. De mange kilometer af shores er ganske særlig. Med en vidunderlig. kystlinje og meget rene strande, er New Jersey tiltrækkende for mange turister.

T – Thomas Edison

Thomas Edison National Historical Park er for alle, der er interesseret i historie, videnskab og opfindelser. Her har man bevaret Edisons hjem og laboratorium. Der kan bruges adskillige timer her på at udforske alt, hvad parken har at byde på.

U – USS New Jersey (BB-62)

Det mest imponerende museer i hele staten. Dette krigsskib er et meget spændende besøg. Der er blandt andet mulighed for daglige ture og særlige begivenheder.

V – Vandfald

Paterson Great Falls viser, hvor divers naturen er i New Jersey. Elsker man vandfald, er dette et must-see. Her kan man få den bjergtagende oplevelse fra vilde vandfald, uden man behøver at tage helt til Niagara. 

W – Water Gap

Oplev den vidunderlige flod fra Delaware Water Gap National Recreation Area. Det er et stort område fyldt med menneskeskabte landemærker, masser af aktiviteter, samt betegnede natur. I nærheden ligger det populære Adventure Aquarium i Camden.

X – Xanadu

New Jersey

Xanadu, er et ambitiøst projekt, der er ret meget til grin.. Det ligger nemlig midt i Meadowlands, men kønt er indkøbscenteret sandeligt ikke. Man har omdøbt det til the American Dream, og der er over 400 butikker, vandland, forlystelsespark og skiløjpe.

Y – Yogi Berra Museum

Dette museum er til ære for Yogi Berra, der spillede for New York Yankees. Han blev optaget i National Baseball Hall of Fame. Lidt et nørde-museum, men ikke desto mindre en New Jersey-attraktion.

Z – Zoo

Der er naturligvis masser af zoologiske haver i New Jersey. Et af dem af Turtle Back Zoo i West Orange. Det er et af de bedste i staten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button