Must-see vejsideattraktioner i New Jersey

Hvis man er på roadtrip i New Jersey, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i New Jersey. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i New Jersey’. Her er både en stor elefant, Miss America og velkendte skulpturer. God fornøjelse!

Grounds for Sculpture

80 Sculptors Way, Hamilton Township

New Jersey
Flickr/Simon

Seward Johnson (1930-2020) er bedst kendt for sine vellignende og kæmpe skulpturer, der står rundt omkring i hele verdenen. Han står blandt andet bag Unconditional Surrender – der er skulpturen, der er baseret på det berømte kyssefoto fra Times Square. Seward lavede også God Bless America – der er en skulptur baseret på maleriet, American Gothic. Man kan se meget af hans arbejde på Grounds for Sculpture, hvor der er et væld af store figurer og skulpturer.

Fairy Tale Forest

140 Oak Ridge Rd, Oak Ridge

Flickr/luketflorio

Fairy Tale Forest var engang en blomstrende forlystelsespark. Den åbnede i 1957, og tiltrak børn og barnlige sjæle på grund af sit eventyrtema. Parken lukkede i 2005. Fra vejen kan man stadig se den kæmpe sko – hvor der engang boede en kvinde, og dele af Rapunsels slot.

Verdens største tand

637 Sloan Ave, Trenton

Flickr/Christa Pagliei

Verdens største tand, med skulpturer som tilskuere.

Gorillaen Mighty Joe

1231 US-206, Shamong

Flickr/grrlTravels

Mighty Joe står foran Mighty Joe’s Gas Grill & Deli. I 1999 købte Larry Valenzano gorillaen og opkaldte den efter sin afdøde søn. Joe bærer et skilt, hvorpå der står, at ‘vi vil altid elske dig’.

Kæmpe Salt Water Taffy

4105 Long Beach Blvd, Beach Haven

Flickr/luketflorio

Ude foran Lucille’s Own-Make Candies finder man denne enorme slikrulle. Salt water taffy er en New Jersey – specialitet, og hvorfor ikke tage en tur forbi denne særlige slikbutik.

Nitro Girl

Werbany Tire Town Inc, 1337 N Black Horse Pike, Blackwood

Flickr/lucindalunacy

Denne Uniroyal-figur har stået foran Werbany Tire Town siden 1964. Hun kendes som Nitro Girl, den kvindelige udgave af de berømte Muffler Men – glasfiberfigurer.

Verdens største pære

37 Christie St, Edison

Flickr/bike-R

Ved Thomas Edison Center i Menlo Park, finder man verdens største pære. Den er sat op, for at hylde opfinderen af netop pæren, på netop dette sted.

Statue af Miss America

1761 U.S. 9, Toms River

Flickr/Marco Verch

Størstedelen af Miss America – konkurrencerne er siden 1921 foregået i New Jersey. Nærmere bestemt i Atlantic City. Fra 2004 til 2013 var skønhedskonkurrencen flyttet til Las Vegas. Da den vendte tilbage til Atlantic City i 2014, rejste man denne statue ude foran Boardwalk Hall. Besøgende kan tage selfies, mens ‘de får kronen på.’

Nedstyrtningssted for Hindenburg

Front Gate Naval Air Engineering Station Lakehurst, Manchester Township

Flickr/Cleo McCall

I 1937 gik der ild i et tysk fly. Det blev ødelagt under nødlanding i New Jersey. Hindenburg-ulykken kostede 35 mennesker livet. På stedet, hvor flyet styrtet ned, er der lavet en mindesplads.

Mr. Bill Halfwit Muffler Man

453 NJ-73, Hammonton

Flickr/lucindalunacy

Mr. Bill – halvhjernen – er en glasfiberfigur, der står foran Mr. Bill’s restaurant. Med sit tomme blik, og fjogede grin, er denne halvdumme figur en sand vejsideattraktions klassiker.

Elefanten Lucy i New Jersey

9200 Atlantic Ave, Margate City

New Jersey

Elefanten Lucy i Margate City i New Jersey er et National Historic Landmark. Det er verdens største elefant. Lucy blev skabt i 1881 af James V. Lafferty, og var oprindeligt et ejendomsmæglerkontor.

The Iron Man

232 Market St, Newark

Flickr/Jeff Bergman

I Newark finder man denne kæmpe ishockeyspiller i stål. Den er lavet til ære for Devils-fans – det lokale ishockeyhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button