10 steder du ikke må gå glip af på den amerikanske vestkyst

En vild kystline på 2.400 kilometer ligger mellem de vindblæste sande i Washington og de gyldne strande i det sydlige Californien. Det vil tage omkring 30 timer at køre den fulde distance mellem den canadiske og mexicanske grænse i et træk, men med så mange forskellige smukke steder undervejs, er der ikke grund til at trykke speederen i bund.

På den amerikanske vestkyst kan du opleve verdensklasse byer, rå strande, ældgamle skove, betagende udsigt over Stillehavet og små besynderlige små kystbyer. I stedet for en af de klassiske ruter, kan du trygt vælge at bruge din road trip på at cruise hele vejen ned langs vestkysten, og lade landskabet folde sig ud og forandre sig for øjnene af dig. Du kommer igennem 3 amerikanske vestkyststater, et hav af de mest ikoniske byer og seværdigheder i det vestlige USA og du vil uden tvivl få en oplevelse for livet.

Her er en top 10 over steder, du ikke må misse på en sådan kyst-road trip:

1. Seattle, Washington

Seattle er det naturlige udgangspunkt for ethvert vestkyst-road trip, hvis man vil køre hele ruten. Seattle er hjemby for store mastodonter som Microsoft, Boeing og Starbucks. Seattle er det bankende hjerte af det nordvestlige USA. Seattle er nok mest kendt, blandt folk der ikke har besøgt og undersøgt byens mange tilbud, som en by, hvor det konstant regner.

Tag ned til Pike Place Market, hvor dagens fangst bliver solgt ved daggry; besøg verdens første Starbucks – der ligger lige overfor markedet; og klatre op i Space Needle, for et spektakulært view udover byen og det majestætiske Mount Rainer, der dominerer skylinen. Cruise rundt i havnen, og opsnap nogle lokale fif og fakta (blandt andet hvordan udsigten fra Fraiser Cranes Seattle-lejlighed kunne foregå). Dernæst kan du snuppe en Seahawks kamp, inden du afslutter dagen med indie musik mens du prøver øl fra de adskillige bryggerier rundt i byen.

Se alle turer og oplevelser i Seattle her.

Hoteller i Seattle

2. La Push Beach (fra filmen Twilight)

La Push Beach blev verdenskendt, da Bella fra Twilight tog på udflugt til denne smukke og vilde strand. Stranden, der hører til Quileute indianerreservatet, går ret meget under radaren, og kan derfor sagtens besøges i ro og fred.

La Push består af 3 strande, der alle har en billedeskøn udsigt: First Beach, Second Beach og Third Beach.

Ønsker du at opleve endnu mere Twilight, ligger Bellas hjemby, Forks, 23km fra First Beach.

3. Cannon Beach (fra filmen The Goonies)

Endnu en filmstrand – denne gang fra kultfilmen, The Goonies. Nu er vi ankommet til staten Oregon, og Cannon Beach er blot et eksempel på Oregons smukke strande, der pryder Stillehavskysten i dette område.

Byen er fyldt med små gallerier, og det er et rigtig godt sted at overnatte, inden du bevæger dig sydpå. Du kan opleve anemonerne danser i det klare vand, og gå ud til Haystack Rock, hvor orange søstjerner klynger sig til klipperne.

Hoteller i Cannon Beach

4. Portland, Oregon

En storby fyldt med hipstere og øko-freaks. Portland er byen, hvor uafhængige kaffebarer går hånd I hånd med vegansk restauranter og bryggerier.

Gå rundt og oplev Portland – tag en drink på en rooftop-bar, tjek second hand-boghandlerne ud, og få en bid på Voodoo Doughnut. Livet går dejligt stille og roligt her, så slap af og nyd Portland  – Oregons frisindede hjerte.

Se hvilke ting, du kan opleve – enten på egen hånd eller som en del af arrangerede ture – her

Hoteller i Portland

5. Redwood National Park, Californien

Redwoods er i det spirituelle centrum af Californien; disse ældgamle træer dominerer det nordlige Californien, hvor de flotte træer rejser sig over de omkringliggende skove. I Redwood National Park er træerne så brede, at du som bekendt kan køre igennem stammen på Chandelier Tree. Bliv bjergtaget af disse sjældne og majestætiske træer – de højeste af dem er godt over 100 meter.

6. San Francisco

Du skal naturligvis ikke gå glip af de stejle bakker og vidunderlige udsigt i San Francisco, når du kører på den amerikanske vestkyst. Her er der så mange forskellige ting at tage sig til, at det kan være svært at forlade denne pragtfulde by igen.

Spis en sandwich fra Ike’s I Dolores Park, med udsigt udover byen, før du tager sporvognen til Fisherman’s Wharf, hvor små butikker og lækre restauranter ligger med udsigt til Alcatraz, der ligger et godt stykke ude I havnen. Husk også at tage en tur på Golden Gate broen, og nyd en gåtur langs vandet.

Du kan få inspiration til oplevelser, og købe billetter til diverse ting – f.eks. en tur til Alcatraz her

Hoteller i San Francisco

7. Big Sur

Når du fortsætter turen ned langs den smukke kyst, ligger Big Sur syd for byen Carmel. Big Sur er en vild og fremragende kyststrækning, med rå strande og skjulte grotter – ofte med en tyk og dragende tåge I de tidlige sommermorgener.

Mange kunstere og forfattere har prøvet at forklare det dragende ved dette magiske sted, men det er absolut svært at beskrive og forklare for de, der aldrig har oplevet det ved eget selvsyn. Men de tomme strande med de voldsomme bølger, og de snoede veje ved kanten af USA, er nok til at forføre dig, og sikkert også bringe dig tilbage hertil, om og om igen.

Hoteller i Big Sur

8. Hearst Castle

Der er så mange ting og små hyggelige byer langs kysten, som er oplagt at besøge – Carmel-by-the-sea og Monterey f.eks. For at opleve lidt forskelligt, vil jeg i stedet fremhæve det fortryllende slot – Hearst Castle.

Tag på en spektakulær rundvisning i William Randolph Hearsts gemakker, og få historien bag det særprægede slot. Læs mere og Hearst Castle her.

9. Santa Monica

Santa Monica er Los Angeles’ strandparadis, hvor suffer og gadekunstnere mingler på den lange promenade.

Prøv pariserhjulet, gå en tur på den smukke strand, og tag en tur ud på Santa Monica Pier, hvor der er gadesælgere, restauranter og en udsøgt udsigt udover Stillehavet. Du kan læse mere om Santa Monica her – byen der også er sidste stop på Route 66.

Oplevelser og ture i Santa Monica

10. San Diego

Du er ved at være ved vejs ende på ruten, men San Diego er også en fantastisk møde at afslutte din road trip. San Diego er fyldt med spansk indflydelse i arkitekturen, her er fantastiske historiske oplevelser og naturligvis smukke views.

Du kan tage en tur i San Diego Zoo, besøge USS Midway Museum, tage på et cruise i havnen, eller afslutte turen med en gang surfing. Jeg valgte at skydive, da jeg senest var i San Diego. Her får man et pragtfuldt udsyn over San Diego, og hele vejen til Mexico.

Se hvad San Diego har at tilbyde her, hvor du også kan købe dine billeder til forskellige udflugter og ture.

Book hotel i San Diego

Indeholder affiliate-links

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close