10 grunde til at besøge Arizona

Arizona indtrådte i unionen, den 14. februar 1912, og blev den 48. stat i USA. Arizona er den sjettestørste stat i USA, rent geografisk – befolkningsmæssigt er staten nede på en 16. plads. Statens kælenavn er The Grand Canyon State – og det er da også netop Grand Canyon, at de fleste forbinder med Arizona. Der er nu så rigeligt andet at opleve i Arizona. Læs her 10 gode grunde til at besøge Arizona.

Fakta om Arizona

  • Den 48. stat, indtrådt den 14. februar 1912.
  • Kaldes The Grand Canyon State
  • Flaget har 13 striber, der både symboliserer de 13 første kolonier, samt solopgangen. Stjernen i midten er et symbol på statens store kobberproduktion.
  • Hovedstaden er Phoenix
  • Motto: Ditat Deus = Gud Beriger

Se alle ture og aktiviteter i Arizona*

Arizona byder på 18 nationale monumenter og tre nationalparker. Samtidig er det også hjemsted for størstedelen af Navajo Nation – det største indianerreservat i USA. Navajo Nation er på størrelse med Danmark, og hjem for omkring 75.000 Navajo-indianere. Det er også det største selvstyreområde i USA.

1. Grand Canyon

Grand Canyon er årsagen til de fleste rejsendes besøg i Arizona. Det er et betagende og spektakulært syn, uanset om du vælger at kløften se fra sydsiden eller fra nordsiden. Nyd stilheden, se de skiftende farver, og bliv bjergtaget over, hvor forunderlige naturen kan være. Grand Canyon bør være på alles ønskeliste, og er naturligvis noget man bør gøre som det allerførste, når man kører ind i The Grand Canyon State.

2. Antelope Canyon

Antelope Canyon består af to canyons: Lower og Upper Antelope Canyon. Den mindst besøgte er Lower Antelope Canyon, hvor det er mere besværligt at gå rundt. Antelope Canyon ligger i det føromtalte indianerreservat, og det er altså indianerne, der administrerer området. Det vil også sige, at du ikke kan benytte America The Beautiful – årskortet til et besøg her. Tag nogle fantastisk smukke billeder her – dets lige er svært at finde!

3. Horseshoe Bend

Tæt ved grænsen til Utah, ligger Horseshoe Bend ved byen Page. Attraktionen her er ganske simpelt en flod, der løber rundt om klippeformationen i en hesteskoform. Endnu et sted, hvor man bare skal nyde naturens evner til at lave vidunderlige seværdigheder.

4. Route 66

Den legendariske Mother Road går gennem Arizona, og her er masser at opleve af den ikoniske hovedvej. Route 66 i Arizona byder på små hyggelige byer som William og Seligman, hvor der er skruet helt op for Route 66 – følesen. Du kan læse mere om Route 66 her. Fuldend oplevelsen, ved at nappe en overnatning i en tipi.

Se alle ture og aktiviteter i Arizona

5. Petrified Forest

Arizona er rig på naturoplevelser, og her er endnu en helt særlig en af slagsen. I Petrified Forest National Park, finder du forstenede træstammer og – stubbe, der er omkring 225 millioner år gamle …

6. Ghost towns

Du støder nok på en spøgelsesby, hvis du bevæger dig rundt i Arizona. Der er rigeligt af dem. Her lå førhen små minebyer, der blev forladt, så snart minen lukkede. Det er en helt særlig oplevelse at gå rundt i en fuldstændig øde by, hvor man stadig kan fornemme det liv, der engang huserede netop her. Læs om spøgelsesbyer i USA her.

7. Monument Valley

Så er der dømt Western-stemning i Monument Valley, der ligger halvt i Arizona og halvt i Utah. Monument Valley ligger også i indianerområde, og er noget af det mest særlige der er at opleve i Arizona. Her er det altså heller ikke muligt at benytte sig af National Park Pass. Oplev scener fra westernfilm, endnu et storslået naturområde i Arizona.

8. Meteor Crater

Meteor Crater – eller Barringer-krateret – er et stort hul i jorden, men ikke desto mindre en oplevelse af de mere sjældne. Meteorkrateret blev dannet for 50,000 år siden. I finder krateret 30 kilometer vest for Winslow.

9. Joshua Trees og kaktusser

Selvom Joshua Tree National Forest ligger i Californien, er det også muligt at støde på de små fine træer i Arizona. Især hvis du kører til Grand Canyons nordside. Arizona er også fyldt med store kaktusser, der altid betager mig, når jeg ser dem. De er som taget ud af en ægte Western.

10. Sedona

Tæt ved Flagstaff ligger byen Sedona, der har fantastisk orange klippeformationer rundt om sig. Et nærliggende stop undervejs, hvor man lige kan dyppe fødder i vandet, og sidde lidt og nyde udsigtet.

Andre facts om Arizona

  • Arizona er sammen med Hawaii, de eneste to stater, der ikke bruger sommertid.
  • Arizona er en mountain stat, og den bjergstat, der har flest bjergtoppe.
  • Arizona mødes med tre andre stater – Colorado, New Mexico og Utah – i det kendte Four Corners. Her kan man stå med fødderne i alle fire stater, på en og samme tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button