Den forladte Jazzland-forlystelsespark i New Orleans

Jazzland – forlystelsesparken blev ødelagt, den 29. august, 2005. Her ramte Hurricane Katrine storybyen New Orleans i Louisiana. Orkanen blev en stor naturkatastrofe, der, udover at tage mange menneskeliv, også ødelagde adskillige hjem, bygninger og bydele. Katrina står i moderne tid som en af de allerværste naturkatastrofer, og genopbygningen af den før så livlige og populære jazzby er stadig undervejs. Et af de steder, der efterlod et dystopisk landskab, er Six Flag forlystelsesparken, der blev oversvømmet fuldstændig. I dag ligner det mest et post-Atlantis vidunderland. 

Jazzland
Flickr/Rageaholic

Hele parken lå under vand. Rutsjebaner og boder blev væltet. Saltvandet blev i parken i flere uger, og som konsekvens blev omkring 80% af parkens forlystelser ødelagt. En af de eneste ting, der ikke blev ødelagt, var Batman-rutsjebanen, der på grund af sin høje placering blev skånet.

Parken blev først åbnet i 2000, og nåede altså blot at eksistere i fem år, inden Katrine ramte. Forlystelserne var udført som hyldester til jazzmusikken og byens kulturarv. Jazzland blev solgt til den store organisation, Six Flags i 2002.

Jazzland
Flickr/Rageaholic

Six Flag indså, at det ville være for omkostningsfyldt at genskabe forlystelsesparken. Derfor gik den fuldstændig i forfald, som en pastelfarvet spøgelsesby, der hjemsøges af stilhed og uhygge. I 2009 overtog New Orleans den store og efterladte grund, efter adskillige bud og forsøg på at genoprette en forlystelsespark her.

Men mudret klovne, ødelagte havfruer og fastfrosne figurer er svære at modstå for de, der under at gå på urban exploration. Mange har en stor fascination for efterladte og forladte steder, og her er Jazzland et must-see.

Flickr/Rageaholic

Et yndet sted for Urbex

Det er dog ikke lovligt at hoppe over hegnet, eller på anden vis gå på opdagelse i den ødelagt park. Det kan være farligt, og det er derfor op eget ansvar (og en lovovertrædelse) hvis man ikke nøjedes med at se Jazzland udefra. På grund af overtrædelser, er her ofte patruljer, der skal sørge for, at parken ikke besøges af nysgerrige turister. Det skal også nævnes, at her er krokodiller og vildsvin.

Man kan dog få lidt glimt af Jazzland, gennem film, der er optaget her: Dawn of the Planet of the Apes, Jurassic World, Stolen, Deepwater Horizon, Killer Joe, og Percy Jackson: Sea of Monsters blev til dels filmet her.

Flickr/Rageaholic

Det er planen, at Jazzland skal jævnes med jorden. Men for nu står Jazzland som en pinefuld påmindelse om den katastrofe, der ramte New Orleans i 2005.

Topfoto: Flickr/Rageaholic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Back to top button