Men i dag ejer han landets ældste udendørs biograf – Shankweiler’s Drive-In, der ligger i Orefield, Pennsylvania.
Det var Wilson Shankweiler, der i 1934 byggede Shankweiler’s Drive-in., som blev USA’s anden drive-in. Her så man stumfilm og spiste hotdogs til 5 cent. 31 år senere solgte Wilson sin forretning videre. Yderligere seks år efter, blev Paul Geissinger ansat, efter en del overtagelse fra den nye ejer. Paul og hans kone købte selv stedet tilbage i 1984. Det er blevet deres hjertebarn.
Paul og hans familie går meget op i, at teknikken er den bedste, at lyden er den bedste og at filmene er de bedste. Her er åbent hver weekend i sommerhalvåret. Og så er han tro mod historien og stedet: det koster $10 for to film, $5 for børn.
Paul har sat Sankweiler’s til salg, da det er tid til at gå på pension. Men han sælger først, når den rette ejer kommer. Paul synes stadig det er magisk, når bilerne er parkeret, børnene leger med frisbees og familierne gør klar til, at filmen starter, netop som solen går ned.
Shankweiler’s har været igennem en del: en orkan, der rev stedet ned i 1955; kampen om rettighederne til filmvisninger med produktionsselskaberne; da FM radioen blev opfundet, og gæsterne kunne høre filmen over bilradioen i stedet for over højtalere; og en digitalisering i 2013. Gennem det hele har man ikke misset en eneste sæson, og er altså stadig going strong.
Big Sky
Hos Big Sky, var man de første til at gå digitalt. Her tilbydes der også live football, og selvom det ikke er tilladt at afkræve penge for visninger af NFL-kampe, hjælper det godt på kundernes loyalitet, når man har et bredt udvalg.
Denne drive-in er fra 2005, og har i dag tre store skærme. På de tre pladser er der ialt plads til 1.100 biler. Big Sky har åbent alle ugens dage. Om onsdagen kan man komme ind for blot $4 – på det man kalder for Poor Boy Night.
Man finder Big Sky drive-in I Midland, Texas.
Corral
I Guymon, Oklahoma byggede man i 1960 denne drive-in med plads til 175 biler. Men tidligt i 1980’erne måtte man dreje nøglen om, og indtil 2008 stod pladsen øde hen. Det var ægteparret Eric og Alka Lammes, der købte den gamle drive-in. De ønskede at genåbne stedet, og gøre det nyt og bedre.
I 2009 slog man dørene op til Corral, nu med en god stor legeplads, med blandt andet karrussel. I et af hjørnerne er der opsat en arkade, til de større børn.
Ægteparret har desuden åbnet til tilhørende RV-park, hvor gæsterne har fri internetadgang, og vaskefaciliteter. Men filmene skal man altså stadig betale for at se. Men her hos Lammes tilbydes også hjemmelavede mad, og Corral er et tydeligt eksempel på, at der skal diskes op med mere end “blot” udendørs film, hvis man har tænkt sig at overleve i den hårde konkurrence.
Field of Dreams
Rod Saunders, der var folkeskolelærer, og hans kone, Donna, der arbejdede med IT, havde en drøm. De ville gerne starte en virksomhed, ved siden af deres fuldtidsjob, for at finansiere deres børns skolegang. Samtidig ønskede de også at give deres børn noget at lave i sommerferien.
Målet var at starte en drive-in, men de havde svært ved at finde den rette placering. Lige indtil en af Rods kolleger foreslog, at de bare brugte deres egen baghave. Herefter åbnede de Field of Dreams, der ligger i Liberty Center, Ohio.
Navnet er en hyldest til filmen Field of Dreams fra 1989. Donna og Rod fik hjælp af naboer og en gør-det-selv håndbog til at bygge deres første filmvisningsskærm. Deres mål var at tilbyde familieunderholdning til fornuftige priser. Det lykkedes, og familien driver nu endnu en drive-in, i nabobyen Tiffin.
Man kan købe billetter online, hvor man også kan vælge sin parkeringsplads. Hos Field of Dreams er der desuden en mini-golfbane.
Bengie’s
D. Edward Vogel overtog denne drive-in i Baltimore, Maryland efter sine forældre, tilbage i 1988. Han er bevidst om, at denne branche ikke er en guldgrube – men noget man virkelig skal elske. Bengie’s åbnede i 1956, og den er indehaver af den største filmskærm i hele USA. Skærmen er 15,8 meter høj og 36,5 meter bred.
I sommerperioden kan besøgende se hele tre film på en aften.
Vogel er opsat på at hjælpe andre i branchen, og sørge for, at drive-ins ikke forsvinder fra det amerikanske landskab. Han ynder at udvide tilbuddet af snacks, og på sin hjemmeside er der et væld af merchandise for Bengie’s. Her, har man i hvert fald ikke tænkt sig at give op lige foreløbigt.
Delsea
I Vineland, New Jersey ligger en lidt anderledes drive-in. Hos Delsea kan man nemlig få en udvidet menu, der blandt andet inkuderer vegetarburgere, Atkins-snacks og rejekebab. Den sunde mad er et resultat af, at ejeren, John DeLeonardi er børnelæge til hverdag.
John købte oprindeligt den nedlagte drive-in med en forestilling om at gøre det til en skaterpark, hvor børn kunne få motion. Den idé blev dog skrinlagt, da han så hvor god stand den efterladte skærm var i.
Delsea er nu den eneste drive-in theater i New Jersey – der ellers var hjemstat for landets allerførste.
John og hans kone Jude har installeret solceller, der med tiden skal levere strøm til hele den udendørs biograf. Delsea er altså endnu en drive-in, der har taget nostalgien med ind i nutiden og moderniseret den.
Stardust Twin
Ejeren af Stardust i byen Chetek, Wisconsin hedder Paul Javener. Han synes, at drive-in biografer mere og mere minder om markeder, og mindre og mindre om biografer. Men til forskel for markeder, er drive-ins stadig billig mad, og billige oplevelser. Derfor holder Paul også sine priser nede hos Stardust.
Stardust åbnede i 2007, her er to skærme og plads til omkring 360 biler. Besøgstallet er støt stigende, hos Stardust, og vurderinger ligger helt i top.
Silver Moon
Florida er oplagt til drive-in movie theaters, og Silver Moon er da også åben året rundt. I. Q. Mize og M. G. Waring åbnede Silver Moon, tilbage i 1948, hvor den første film var Up Goes Maizie. Dengang kostede en billet 35 cents – i dag koster det $4. For børn under 9 år, koster det blot $1.
Efter en tornado ramte biografen i 1950, måtte man erstatte skærmen, og hæve prisen til 40 cents.
Hos Silver Moon er der lige en ekstra bonus. Om lørdage og søndage, afholder man nemlig kæmpe loppemarked på pladsen. Her kan købes alt fra antikviteter til tøj, værktøj og gejl.
Silver Moon ligger i Lakeland, Florida.
Goochland
I Hadensville, Virginia ligger en familievenlig og populær drive-in, bygget i 2009. Det var ægteparret John og Kristina Heidel, der besluttede sig for at opføre en drive-in movie theater helt fra begyndelsen. De var sikre på, at hvis de byggede det, ville gæsterne komme. Og det gjorde de.
Ideen til Goochland kom, fordi John og Kristina var blevet frustreret over, hvor svært det var at finde familievenlige oplevelser til fornuftige priser.
Her er der plads til 340 biler, og der er åbent i sommerhalvåret. Hos Goochland kan man takke de social medier, for en del af successen – de mange følgere er nemlig trofaste fans, og hjælper med udbredelsen af kendskabet til biografen.
Som klassisk menu, kan man hos Goochland få burgers, BBQ, hotdogs, corn dogs, nuggets, popcorn, slik, pommesfrites osv.
Midway
Midway i Fulton, New York er kendt for sine tre film til $9, hver eneste weekend i sommerhalvåret. Ejeren er John Nagelschmidt, der nyder godt at de mange trofaste gæster. For mange er et besøg i Midway nemlig synonym med weekend.
Midway blev opført i 1948 af Ruben og Irving Canter, og siden 1987 har John ejet drive-in biografen. Inden overtagelsen, havde han arbejdet 20 år på pladsen.
I hver pause mellem filmene, bliver der trukket lod om en stor pizza, blandt de besøgende.
The Big Mo
Biografen i Monetta, South Carolina stammer tilbage fra 1951. Den bemærkelsesværdige store fersken stammer dog fra 2014. Ferskenen er valgt som en hyldest til delstatens frugt, og for at tiltrække folk, der elsker skøre vejsideattraktioner. Ferskenen indeholder projektoren.
The Big Mo var ikke i funktion mellen 1986 og 1999. I dag er her igen åbent, og fra marts til november, kan man nyde to film, hver weekend.
Hull’s (verdens første non-profit drive-in theater)
I Lexington, Virginia ligger verdens allerførste non-profit drive-in movie theater, Hull’s. I slutningen af 1990’erne, da det så ud til, at den oprindelige Hull’s måtte lukke, gik lokale filmenthusiaster sammen, og dannede gruppen Hull’s engle. De samlede $75.000 sammen, og købte forretningen.
I dag er Hull’s stadig drevet af frivillighed og non-profit, selvom enkelte ansatte får løn. Denne drive-in er også digitaliseret, og såfremt der ikke er tornadoer eller utidigt vejr på vej, er her åbent for gæster, der vil se de nyeste film under åben himmel.
Oprindeligt hed drive-in’en Lee-Drive-In, og blev bygget i 1950.
Harvest Moon Twin
I Gibson City, Illinois ligger en af USA’s mest populære drive-ins. Her er der vindmøller, der leverer strøm til filmene, og inden filmfremvisningerne er der klassisk amerikansk tailgating. Hos Harvest Moon Twin, var man de første, der tog vindenergi i brug, og udover den lavere energiregning, gav det også rigtig god omtale, og dermed øget besøgstal.
Man har åbent selvom det regner, og ind imellem holder man temadage med retrofilm, ’80’er-film eller klassikere.
Spud
Vil man se en stor kartoffel på ladet af en truck? Så skal man tage turen forbi Driggs i Idaho. Ved denne drive-in ligger nemlig endnu en skør vejsideattraktion.
Spud er åbent fra juni til august, og dateres tilbage til 1953. Er man på vej til Yellowstone, er Spud et oplagt stop på vejen. Her venter der nemlig en helt klassisk americana-oplevelse, i en særlig og anderledes drive-in.
Coyote
Coyote er en af landets mest kendte og populære drive-ins. Man finder den i Forth Worth, Texas. Rygter siger, at der er fri adgang, hvis man ankommer på hesteryg. Men uanset om rygter taler sandt eller ej, er Coyote en virkelig fin oplevelse. Her er fire skærme og et kæmpe stort madområde.
Coyote åbnede i 2013, da man ønskede at bringe den ikoniske oplevelse tilbage til området. Alle dyr er velkomne i denne drive-in bio.
Læs her for en fuldkommen liste over alle de drive-in movie theaters, der stadig er åbne i dag i USA.