Elskerinder i Det Hvide Hus – alle præsidenternes damer

De fleste tænker nok Marilyn Monroe og Monica Lewinsky, når snakker falder på præsidenter og deres elskerinder. Men faktisk har JFK og Clinton langt fra været den eneste grissebasse i Det Hvide Hus. Læs her om de forskellige elskerinder, der har været i Det Hvide Hus, og vurdér selv, hvilken præsident, der er gennem tiden har været den ultimative lummerkarl.

George Washingtons elskerinder

Sally Fairfax

USA’s første præsident havde varme følelser for Sally, der var gift med en af hans nære venner. Han skrev lange kærlighedsbreve til hende, men Fairfax skulle have været forblevet på dydens side, og derfor er en fysisk affære ikke bevist. Georges kone, Martha, var vistnok også lidt af en foxy first lady …

Venus

Venus var Washingtons slave, og man mener, at han havde en affære, og et barn med hende. Måske USA’s første præsident lagde stilen for de kommende beboere i Det Hvide Hus?

Thomas Jeffersons elskerinde

Sally Hemmings

Thomas Jefferson havde en affære med sin slave, Sally. Historien fortæller, at han fik seks børn med Hemmings, og at han lovede hende frihed. Affæren startede vistnok først efter Jeffersons kone var død, hvorfor han måske ikke var helt så lummer. I hvert fald ikke i forhold til nogle af sine efterfølgere.

James Buchanans elsker

William Rufus King

USA har måske allerede haft en homosexuel præsident … James var godt nok forlovet, men da hun døde, indledte han et omend meget tæt forhold til William. William og James  boede sammen i 13 år i Washington D.C. Der var snak om, at King og Buccanon skulle stille op sammen som præsident og vicepræsident, men det blev aldrig til noget. King nåede kun at være vicepræsident for Præsident Pierce i 45 dage, inden han døde af tuberkulose.

James A. Garfields elskerinder

Lucia Calhoun & Almeda Booth

Garfield nåede ikke at være præsident særligt længe. Blot 6 måneder blev det til. Også han var til andre damer end sin kone. Da Lucretia opdagede Hans affære med Lucia, mens de var forlovede, lovede James at holde sig til Lucretia. Men, det gjorde han ikke, og han startede en affære med den dengang 18-årige journalist, Lucia Calhoun. Da hustruen senere fandt breve skrevet mellem sin mand og Lucia, brød Garfield sammen, og indrømmede, at han også havde haft en affære med Almeda Booth. Gris …

Grover Clevelands elskerinde

Maria Halpin

Cleveland havde være involveret med Maria, da de en aften støder ind i hinanden på gade. Historien fortæller, at han overtalte hende til at spise middag med ham, og at han senere date-rapede hende. Maria blev gravid efter overfaldet, og kaldte barnet for Oscar Folsom Cleveland.

Det uægte barn blev flittigt brugt af politiske modstander, som en perfekt angrebsannonce.

Woodrow Wilsons elskerinder

Mary Peck

Woodrow Wilson indledte en lang korrespondance med Mary, efter han havde været på en tur alene til Bermuda. Dette var før han blev USA’s 28. præsident. Rygterne om den slibrige breve og affæren nåede Wilsons kone, Ellen, der blev knust over nyheden. Da Ellen døde blev Woodrow gift igen, men det stoppede ham ikke fra fortsat at skrive til Mary.

Warren G. Hardings elskerinder

Vi lader bare ironien bag Hardings navn passerer, og dykker direkte ned i en rigtig lummerkarl.

Harding står ikke ligefrem tilbage i historiebøgerne som en mægtig præsident. Han var inkompetent, hvilket han også selv udtalte: “Jeg er ikke embedet voksent, og skulle aldrig have haft det”.

Måske Warren var frustreret over det tunge åg, som præsidentskabet lagde på hans skuldre, og derfor havde brug for at fjerne fokus. I hvert fald har det vist sig, at han var en sand grissebasse.

Carrie Fulton Phillips

Der er nemlig dukket en hav af rigtig lumre breve frem, som Harding og Carrie skrev til hinanden, mens han var viceguvernør i Ohio og senator i den amerikanske kongres. De flere hundrede breve indeholdte især beskrivelser af Hardings penis, som han kaldte Jerry. Han håbede at Carrie ville bestige Mount Jerry, og brevene er ren lir og liderlighed.

Da Det Republikanske Parti havde valgt Warren som deres præsidentkandidat i 1920, brugte Phillips de mange breve til pengeafpresning. Brevene blev offentliggjort i 2014, næsten 100 år efter den hede brevudveksling. Carrie fik også en pæn sum penge hver måned af Harding, for at fortie affæren.

Nan Britton

Men, det bliver mere skandaløst for den ærgerlige Harding. Jerry kunne ikke kontrolleres, og fra 1919, indledte han et længere forhold til Nan, helt indtil sin død i 1923. Britton var teenager, og helt besat af den næsten 50-årige Warren. Blandt andet havde hun hans valgplakater hængene på sit teenageværelse. Warren lod hende sidde på skødet af ham, inden han tog den unge piges mødom. Kort efter de begyndte at fjolle rundt, blev Nan gravid, og i 1919 fødte hun en datter, Elizabeth. Affæren fortsatte, blandt andet i et klædeskab i Det Hvide Hus …

Da præsidenten dør på et hotelværelse i San Francisco, i 1923, blev førstedamen mistænkt for at have forgiftet ham, som straf for hans og Jerrys unoder. Det viste sig dog, at han døde af en blodprop.

Men Warren havde ikke betænkt hverken Nan eller hendes datter i testamentet, og helt indtil sin død i 1991, fastholdte Nan, at det altså var præsidentens barn.

At hun talte sandt, blev dog først lagt fast i 2015, da en slægtning til Harding besluttede sig for at komme til bunds i sagen. En DNA-test viste, at Elizabeth rent faktisk var en Harding.

En ægte liderbuk, der ikke blot var sin kone utro, en ringe præsident, men som også nægtede kendskabet til sit eget barn. Af mange, opfattet som den mest liderlige og lumre præsident, nogensinde.

Franklin D. Roosevelts elskerinde

Lucy Mercer

I 1960 kom Roosevelts affære med førstedamens sekretær, Lucy Mercer frem i lyset. Eleanors vidste godt, at hendes mand havde andre damer, deriblandt Lucy. Nogle mener, at Eleanor tilbød Franklin at blive skilt, så han kunne få den kvinde han elskede, men at det var Lucy, der ikke vil have en fraskilt mand med fem børn. Der hersker ikke megen tvivl om, at ægteskabet mellem Franklin og Eleanor var et fornuftægteskab.

Dwight D. Eisenhowers elskerinde

Kay Summersby

Der var længe rygter om, at Eisenhower havde en affære med Kay Summersby, en af hans chauffører og senere personlige assistenter, under de sidste år af Anden Verdenskrig, hvor Eisenhower var general. Presset var stort for den senere præsident, og affæren med Kay, hjalp ham eftersigende igennem den hårde tid. De to nægtede begge affæren, men da Summersby senere udgav sin selvbiografi om oplevelser under krigen, efterlod det ikke mange i tvivl: Eisenhower havde fundet trøst og opbakning i Kays arme.

John F. Kennedys elskerinder

Judith Exner

Judith hemmeligholdte aldrig sin affære med Præsident Kennedy. Hun blev introduceret til John i 1960 af Frank Sinatra, og indledte en affære med USA’s leder. Exner har senere udtalt, at hun stoppede affæren, fordi hun var træt af, at Kennedy ikke kunne holde sig fra andre kvinder (ud over sin hustru og hende selv). Hun har også påstået, at hun fik foretaget en abort, året forinden hans død.

Marion Alford

Den kun 19-årige Marion “Mimi” var praktikant i Det Hvide Hus, da hun indlede en affære med det flotte præsident. Hun udgav i 2011 bogen “Once Upon a Secret: My Affair with President John F. Kennedy and Its Aftermath”, hvor detaljerne omkring hendes affære med verdens mægtigeste mand bliver offentliggjort.

Gene Tierney

Den betagende og smukke Hollywood pinup-pige mødte Kennedy tilbage i 1946, mens hun lå i skilsmisse med sin mand. Men en affære med Gene var ikke smart for den unge politiker, der havde store ambitioner, så han afbrød affæren, hvorefter Gene gik tilbage til sin mand. Det sidste ord fik Gene dog, da hun i et interview i 1962 afslørede, at hun havde stemt på Kennedys modstander, Richard Nixon (som i øvrigt ikke er med i denne listen, måske fordi han manglede sex-appeal?) til valget i 1960. Hun mente eftersigende, at “Nixon ville blive en bedre præsident”…

Gunilla von Post

Svenske Gunilla havde en affære med John i hele fem år. I den periode, skrev de to adskillige breve sammen, og i 2010, blev brevsamlingen solgt på auktion for omkring 700.000 danske kroner. De to mødte hinanden en måned før Jackie blev Johns kone i 1953 – dengang var Gunilla 21 år. I 1997 udgav også Gunilla en bog, “Love, Jack”, om sin affære med præsidenten.

Blaze Starr

Ligheden er slående mellem Blaze og Marilyn Monroe. Blaze, der var stripper og burlesque-ikon, påstod, at hun havde en affære med JFK, da han stillede op til præsidentvalget. Hun skulle have sagt om Kennedy’s evner i sengen, at han var “meget hurtig, meget vild”.

Jill Cowan

Sekretæren Jill Cowan er også en af de kvinder, Kennedy menes at have haft hyrdetimer med. Ansatte i Det Hvide Hus skulle have fortalt, at hun tit blev bedt om at komme ind på Det Ovale Kontor, og at Kennedy altid var i et godt humør, når hun forlod lokalet.

Pam Turnure

Pamela Turnure var førstedamens pressesekretær, men det skulle ikke have afholdt præsidenten fra at have en affære med den unge pige. Rygter siger, at Pam og Jack sås i perioden 1961 til 1963.

Marilyn Monroe

Elskerinder

Rygterne er mange, om det formodet hede forhold mellem den betagende Marilyn og USA’s karismatiske præsident. Sandheden er dog, at der ikke er nogle konkrete beviser på affæren. Rygterne går også på, at Monroe havde en affære med Johns yngre bror, Bobby, og at hun begik selvmord fordi præsidenten stoppede affæren. Hendes kendte fødselsdagssang til præsidenten, efterlod i hvert fald ikke mange i tvivl om, at også Marilyn Monroe havde været en af præsidentens elskerinder.

Inga Arvad

Elskerinder

Vi kipper med Dannebrog – Inga Arvad, eller Inga Binga, som JFK skulle have kaldt hende, er også på Kennedys scoreliste. Inga var en gift kvinde, men rygterne siger, at hun og John havde en affære, da han var i flåden.

Mary Pinchot Meyer

Det mest interessante ved denne affære er, at Mary blev myrdet et år efter præsidenten. Mary var skilt fra en CIA-agent, og efter Kennedys død, indledte hun, sideløbende med Warren Kommissionen, sin egen efterforskning af mordet på præsidenten, som hun ikke mente var begået alene af Oswald. Hendes død er stadig et mysterium i dag.

Lyndon B. Johnsons elskerinder

Lady Bird var ikke Johnsons eneste dame. Faktisk har Lyndon senere pralet med, at han havde flere kvinder ved et tilfælde, end Kennedy havde med vilje.

Alice Glass

Alice var smuk, blond, høj og forførende. Alt det, førstedamen ikke var, i følge Johnson. Alice var også gift med en af Lyndons største støtter, men det afholdte hende ikke fra at have en affære. Lady Bird blev så jaloux, at hun begyndte at bruge mere make-up og gå mere udfordrende klædt, for at hamle op med den langbenede blondine.

Madeleine Brown

Madeleine påstod, at hun havde haft en affære med præsidenten fra 1948 indtil 1969, og at hendes søn var et resultat af affæren. Det er aldrig bevist. Hun skulle også have været blevet installeret i en lejlighed af hendes mangeårige elsker.

Lyndons stakkels kone, skulle have opdaget sin mand sammen med en anden, på en sofa i Det Ovale Kontor, hvorefter han blev så sur, at han krævede en alarm installeret, så hans vagter kunne alarmere ham om, hvornår hustruen nærmede sig.

Bill Clintons elskerinder

Monica Lewinsky

Elskerinder

Vel nok en af de mest kendte elskerinder og affære foregik i Det Ovale Kontor, mens præsidenten i USA hed Bill Clinton. Monica var en ung praktikant, der var betaget af den magtfulde mand. Præsidenten nægtede alle anklager: “I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky”. Da han senere gik til bekendelse, indledte Huset en rigsretssag imod ham. Senatet frikendte ham. Det kostede hverken præsidenten sit ægteskab eller sit job, men for Monica blev det en dyr affære. Det sled hårdt på hende at være i offentlighedens søgelys så længe, og hun vil for altid være hende, der gav Bill et blowjob i Det Hvide Hus.

Paula Jones

Paula Jones påstod, at Clinton havde udsat hende for sexchikane, da han var guvernør i Arkansas. Hendes pårørende var dog ikke helt enige: Paula havde nemlig været glad over hændelsen. Bill betalte Jones $850.000 I erstatning, i følge ham, for at komme videre. Noget er der nok sket mellem de to …

Gennifer Flowers

Elskerinder

Da Bill stillede op som præsident I 1992, dukkede Flowers op, og påstod, at hun havde haft en 12-år lang affære med den aspirerende præsident. Hun havde desuden lydtoptagelser … Senere indrømmede Bill, at de tog havde haft noget kørende.

Donald J. Trumps elskerinder

Så er vi nået til sidste lummerkarl i denne omgang. Vi ved naturligvis meget mere om nutidens præsidenter og deres udenomsægteskabelige ærinder. Trump er en velkendt liderbuk, men lad os lige tage et kig nærmere på nogle af hans affære:

Marla Maples

Marla Maples indledte en affære med Donald I 1989, mens han var gift med Ivana. Ivana skulle have konfronteret Marla, da hun opdagede affæren. Marla og Donald blev gift i 1993, og skilt igen i 1997, efter Marla opdagede, at Trump ikke havde ændret sig, og også var hende utro. Marla fik datteren Tiffany med Donald.

Gabriela Sabatini

Inden Trump blev skilt fra Ivana, og mens han holdte pause med Marla, havde han en kortere affære med den argentinske tennisspiller, Gabriela.

Karen McDougal

Tidligere playmate, Karen mødte Trump til en fest i Playboy mansion i 2006. Et år efter Trump havde giftet sig med sin nuværende kone, Melania, indledte han en 10-måneder lang affære med den smukke Karen.

Stormy Daniels

Elskerinder

Nutidens mest omtalte præsidentielle elskerinde, Stormy Daniels. Stormy, eller Stephanie Clifford som hun hedder, er en pornoskuespiller, der har dyrket sex med Trump, tilbage i 2006. Dengang var han gift med Melania.  Trump har både indrømmet og benægtet affæren, og han fastholder, at han ikke stået bag de penge, Stormy modtog af Trumps advokat, Michael Cohen under valgkampen i 2016, for at hun tav om affæren. I følge Daniels skulle hun spanke præsidenten med et Forbes-magasin. Det sidste er næppe sagt i denne sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button