De mest kendte mytiske væsener fra hver af de 50 stater

Fantasy-genren har oplevet stor popularitet i form af både Ringenes Herre, Harry Potter, Twilight og Game og Thrones. Noget tyder på, at de fleste af os – et eller andet sted – godt kan lide at lege med tanken om, at der findes drager, kæmper eller andre magiske væsener derude. 
Selvom drager og orker kun findes i historierne og filmene, er der masser af mytiske monstre derude, der eftersigende er blevet spottet. De fleste amerikanere elsker en god historie, vandre eller rigtig, de holder af mystik og ideen om, at der findes meget mere mellem himmel og jord. Sitet CashNetUSA har lavet denne liste over mytiske og magiske væsener i hver af de 50 stater, og lavet en fin illustration til hver eneste væsen.  

1.Alabama: White Thang

Kritikerne og skeptikerne mener, at White Thang nok bare er en albino bjørn. Nogle forestiller sig, at det er en albino Bigfoot. Det hurtige væsen er blevet spottet i Morgan, Etowah og Jefferson siden 1940’erne. De der har set White Thang har rapporteret, at den er 2,5 meter høj og dækket af tykt hvidt hår/pels. Andre siger, at det er en hvid løve, med rødglødende øjne, der ligner en kænguru med kattehoved.

MystiskeCASHNETUSA

2. Alaska: Tizheruk

Kendt som Alaskas ‘Loch Ness-uhyre’. Caddy the Tizheruk dukkede bland andet op i 2009 på en grynet videooptagelse, filmet af en fisker. Vidner siger, at der her er tale om en kæmpe søslange på 4,5 meter. Det uhyggelige søuhyre siges at have snuppet mennsker fra moler og havne.

Alaska TizherukCASHNETUSA

3. Arizona: Mogollon Monster

Dette Bigfoot-agtige kreatur siges at kunne spores til indianske legender. Nogle mener, at han er en udstødt høvding. Andre mener, at det er en mand, der stjal en anden høvdings brud, og derefter blev forvandlet af den lokale medicinmand, som straf.

Mogollon Monsteret beskrives som et tobenet væsen. Det er dækket af langt hår, bortset fra i ansigtet, hænder og fødder. Uhyret er over to meter højt, har store røde øjne og udsender en frygteligt stank.

Mystiske
CASHNETUSA

4. Arkansas: Fouke Monster

Fouke Monsteret har blandt andet været grobund for to dokumentarfilm, hvor filmskaberne tog til Arkansas for at undersøge det behårede udyr. Folk, der har set monsteret siger, at det er stort, dækket af langt mørkt år og med røde øjne. Det er over to meter højt. Fouke Monsteret svinger armene som en abe, og har en lugt der minder om en våd hund i kombination med et stinkdyr.

Fouke Monster
CASHNETUSA

5. Californien: Dark Watchers

Historisk mener nogle, at man kan spore disse væsener til Chumash-stammen på Californiens centrale kyst. De levede her i tusindevis af år. Man kalder også ‘Dark Watchers’ for ‘The Old Ones’. John Steinbeck har beskrevet de mytiske væsener således: “No one knew who the watchers were, nor where they lived, but it was better to ignore them and never to show interest in them.”

Dark Watchers’ ansigter er aldrig blevet set. Samtidig har ingen hørt dem lave nogen form for lyd. Vidner beskriver dem som 4,5 meter høje silhuetter. Ofte har de kapper på, brede hatter og stokke. De ses mest ved tusmørke.

Dark Watchers
CASHNETUSA

6. Colorado: Slide Rock Bolter

Øjenvidner beskriver Slide Rock Bolter som et stort hvallignende monster. Det har et kæmpe hoved, små øjne og en enorm mund. Halen har store kroge på enden.

Historien fortæller om et monster ulig nogen anden, der levede i på bjergsider med mindst 45 graders vinkler. Her sad Slide Rock Bolter og ventede på turister eller hjælpeløse væsener, der krydsede dens vej. Monsteret ville herefter glide ned ad bjerget, med halen fastmonteret til bjerget. Med sin kæmpe mund ville den sluge turisterne. Herefter ville den klatre tilbage op på bjerget og vente på næste måltid. På grund af sin kraftfulde krop, ødelagde Slide Rock Bolter alle træer og planter på sin vej. Den får sågar skylden for at havde været årsag til ødelæggelsen af minebyen, Rico.

Man mener nemlig, at for at lokke Slide Rock Bolter frem og destruere den, brugte man en dummy. En dummy, der var fyldt med dynamit, og var klædt på som ægte turist. Ganske rigtig kom det mytiske uhyre ned ad bjergsiden, og er ikke siden blevet set. Med sig tog det dog størstedelen af byen, Rico – som aldrig er blevet genopbygget.

Slide-Rock Bolter
CASHNETUSA

7. Connecticut: Melon Heads

Kører man igennem Fairfield County, skal man overveje at trykke lidt ekstra på speederen. Altså, hvis man vil være sikker på ikke at støde ind i disse melonhoveder. De siges at være et kannibalsk product af indavl mellem flygtninge fra sindssygehospitalet.

De, der har været så uheldige at møde dem, rapporterer om bittesmå mennesker med kæmpe hoveder der gemmer sig i skoven. De har stirrende øjne, elastiske lemmer og tendens til at bide de, der vover sig ind på deres område.

Melon Heads
CASHNETUSA

8. Delaware: Selbyville Swamp Monster

I 1960’erne klædte en skuespiller, Fred Stevens, sig ud som et behåret monster, for at skræmme forbipassende. Det skulle han have gjort, for at hjælpe sin ven, der var avisredaktør, med gode historier. Men der har efter Freds stunt været flere, der har set bæstet. Det beskrives på lidt forskellige måder – nogle gange et behåret væsen, andre gange en spøgelsesagtig figur.

Selbyville Swamp Monster
CASHNETUSA

9. Florida: Skunk Ape

På trods af videooptagelse i Blair Witch – stil af Floridas svar på Bigfoot, er eksperter stadig ret skeptiske omkring oprigtigheden af dette væsen. Men, det har jo et helt enormt stort sumpområde, hvor det kan skjule sig.

De, der har set den mytiske abe siger, at det er en frygtindgydende stor, stinkende abe, der løber oprejst.

Skunk Ape
CASHNETUSA

10. Georgia: Altamaha-ha

Dette mytiske væsen har været en del af indiansk kultur i århundrede. Den svømmer som en delfin, har en snude som en kodille og store insektøjne.

Altamaha-ha er en mystisk grøn cryptid (dyr, der siges at eksistere, men aldrig er set, red.) Den beskrives som værende op til ni meter lang og have en knoglet rille på toppen. Den har store fremtrædende øjne og lange skarpe tænder.

Altamaha-ha
CASHNETUSA

11. Hawaii: Menehune

Menehune dukker kun op om natten, for at bygge veje, dæmninger og templer. Det er Hawaiis helt egen ‘forfædre alien’.

Der er sjældent at noget menneske har set en Menehune. Men de beskrives som omkring en halv meter høje. Andre fortæller at de er endnu mindre. Men disse mytiske dværge lever skjult i skove og dale.

Menehune
CASHNETUSA

12. Idaho: Sharlie

Regionens indfødte har længe frygtet en ‘ond ånd’ dybt i Big Payette Lake. I det 20. århundrede begyndte der også at kommet rapporter om, at folk havde set et dinosaurlignede væsen. Pressen kaldte monsteret for Slimy Slim, men det navn blev ændret, efter man afholdte en konkurrence. Man ville gerne kalde den nye kendis noget helt særligt.

Sharlie blev først beskrevet som en kæmpe træstamme i vandet. Senere som et 10 meter langt bæst med et dinosaur-hoved, fremtræden kæbe, kamelpukkel og en skal.

Sharlie
CASHNETUSA

13. Illinois: The Enfield Horror

Et trebenet og hvæsende monster, der kan springe mindst syv meter i et enkelt spring. Nogle mener, det er en aliens onde ånd. Den lokale sheriff har bedt om, at folk holde inde med fortællinger, da det tiltrækker for meget monster-jægere.

The Enfield Horror  er et gråt, trebenet bæst, med et højde på 1,3 meter. Det har to pink øjne – store som lommelygter. Nogle har set det hoppe som en kænguru.

The Enfield Horror
CASHNETUSA

14. Indiana: Beast of Busco

Bæstet fra Busco er faktisk blot en kæmpe skilpadde. Tusindvis af folk to til byen Churubusco, Indiana, I 1940’erne. De håbede på at få et glimt af dette store sømonster. Der var Buscomani i flere uger, og jægere prøvede sågar at lokke det mytiske dyr frem, ved at sætte en hun-skilpadde ned til den. Det lykkedes desværre ikke.

Beast of Busco
CASHNETUSA

15. Iowa: Van Meter Monster

Beboere i Van Meter, Iowa fortalte i 1903, at de havde set et skrækindjagende monster. Dette monster var et menneskeformet bæst med kæmpe flagermusvinger. Det siges også, at på væsenets hoved var der et kæmpe horn, der lyste som en projektor. Efter folk havde jaget monsteret ind i en hule, er det ikke blevet set siden.

Van Meter Monster
CASHNETUSA

16. Kansas: Sink Hole Sam

Legenden fortæller at dette simpelthen bare er en foopengerkle … De lokale har tænkt, at dette ål-lignende væsen havde levet i en undergrunds grotte, der blev fyldt op med vand. Herefter kunne Sam endelig undslippe.

Slink Hole Sam
CASHNETUSA

17. Kentucky: The Kelly Little Green Men / Hopkinsville Goblins

I 1955 oplevede indbyggerne i Sutton-huset i Kelly noget forfærdeligt. Den augustaften blev de nemlig plaget af “rum-dværge”. Sådan beskrev de, de små sølv-grønne mænd, som de mødte. Eftersigende kan kugler ikke skade dem. Der var gang i UFO’erne på den tid.

The Kelly Little Green Men
CASHNETUSA

18. Louisiana: Rougarou

Her har der været masser af mytiske fortælling. Men for det meste er Rougarou en varulv. Den kan så også skifte til menneske-ulv, menneske-odder eller var-ko. Det kommer simpelthen an på hvilken udgav, der skræmmer dig mest.

Man mener at det er en menneskekrop med ulvehoved. Det sammen med rødglødende øjne og barberbladsskarpe tænder.

Loup Garou
CASHNETUSA

19. Maine: Specter Moose

Rimelige stille og roligt væsen – det er simpelthen en stor mus, der er det mest mytiske væsen i Maine. Musen er skyfarvet og enorm – noget de fleste får lyst til at kramme. Den kan vise sig og forsvinde som den lyster.

Specter Moose
CASHNETUSA

20. Maryland: Chessie

Chessie (rimer på Nessie – kælenavnet til Loch Ness, red. ) er Chesapeake Bays helt egen slørede, kamerasky vandmonster. Det kan være en sildekonge – det kan være en alien. Chessie beskrives som et slangeagtigt væsen. Der findes ingen optagelser af søuhyret.

Chessie
CASHNETUSA

21. Massachusetts: Dover Demon

Dover Demon er enten en alien eller et videnskabeligt eksperiment, der gik galt. Man beskriver dette mytiske væsen som et med et stort melon-hoved, orange hud og en tynd pindekrop. Dæmonen blev set tre gange I løbet af et døgn, tilbage i 1977. Det er ikke set siden.

Dover Demon
CASHNETUSA

22. Michigan: The Michigan Dogman

I 1887, jagtede et bare skovhuggere end hund ind i et hjørne og prikkede den med et kæp. Herefter rejste væsenet sig op på bagbenene, og viste sig at være en menneskehund. Menneskehunden, eller hundemennesket, var ganske fredelig, men skovhuggerne løb væk i rædsel. De beskrev hunden/manden som 2,5 meter højt, blåøjet og med et frygteligt skrig.

he Michigan Dogman
CASHNETUSA

23. Minnesota: Wendigo

Kig væk. For Wendigo er ikke blot menneskeæder: hvis man kigger på dette mytiske væsen, kan man dø. Det menes, at Wendigo fik en forbandelse kastet på sig, mens den udførte kannibalisme. Monsteret beskrives som værende en ond ånd. Wendigo stammer blandt andet fra Algonquin-stammers folklore. Det overnaturlige væsen forbinder man med vinter, sult, kulde og hungersnød. Inden for psykiatrien snakker man om Wendigo-psykose, der er trang til at spise menneskekød.

Wendigo er tynd, afmagret og knoglet. Den er askegrå, og har en lugt af forrådnelse.

Wendigo
CASHNETUSA

24. Mississippi: Pascagoula River Aliens

De gulerodshovedet aliens, der besøgte et par fiskere på Pascagoula River i et lysende æggeformet rumskib, kan godt have været synsbedrag, skabt af sult. Ellers måske var de robotter … Uanset hvad, er de ikke set siden. Måske de var tilfredse med de eksperimenter, som de udførte på de to fiskere. De to mænd påstod, at de havde hørt en mærkelig lyd, og så det lysende objekt svævende over jorden. Dernæst kom tre robotlignede aliens ud af rumskibet, og tog de to mænd med ombord. Det påståede kidnapning fik stor medieomtale i 1973.

Pascagoula River Aliens
CASHNETUSA

25. Missouri: Momo (Missouri Monster)

Momo er umiddelbart rimelig fredelig. Den er behåret, lugter og stjæler sandwich. Og det eneste, der (ved første øjekast) adskiller monsteret fra en redneck er, at den kun har tre tæer.

Missouri Monster
CASHNETUSA

26. Montana: Shunka Warak’in

Dette monster er faktisk ægte nok. Men spørgsmålet er, om det er et monster eller ej. I forrige århundrede lykkedes det en mand at overmande væsenet og dræbe det ulvelignende dyr. Det havde i generationer generet de lokale indianere. I dag nægter ejeren af det udstoppede dyr at Shunka Warak’in (betyder ‘slæber hunde væk’) skal DNA-testet. Så hvem ved, om det er et monster eller ej …

Shunka Warak’in
CASHNETUSA

27. Nebraska: Alkali Lake Monster

Der er de der hævder, at Alkali Lake Monster er et fupnummer, der blev opfundet for at sælge aviser. Men er her der ingen magi eller mystisk. Der er dog en kombination af alligator (skræmmende), næsehorn (farlig) og en grim stank. Alt sammen i et monster, der er 30 meter langt.

Alkali Lake Monster
CASHNETUSA

28. Nevada: Tahoe Tessie

Fortællinger om Tahoes svar på Nessie går tilbage til de legender, som Washow- og Paiute-stammerne fortalte. Nogle mener det kan være en gigantisk ål, eller sågar en svaneøgle. Historien siger, at det slangeagtige væsen bor under søen. Der er stadig folk der påstår at have set dette 25 meter lange monster i dag.

Tahoe Tessie
CASHNETUSA

29. New Hampshire: Wood Devils 

De lokale mener, at dette er en stor krydsning mellem en ond ånd, en market og en alien. Andre mener, at der nok er tale om en Sasquatch (Bigfoot). Ifølge øjenvidner er disse skovdjævle slanke, og gode til at blende ind i deres omgivelser. De skulle være over to meter lange og dækket af grå hår.

Wood Devils of Coos Country
CASHNETUSA

30. New Jersey: Jersey Devil

I det 18. århundrede var en kvinde så frustreret over, at hun endnu en gang var blevet gravid, at hun udråbte, at hendes 13. barn ville være djævlen selv. Det var en fejl. Selvom barnet blev født som menneskeagtigt, muterede den lille fyr og blev til et skræmmende uhyre. Efter fødslen fik barnet gedehoved, flagermusvinger og en hale.

Man siger, at blandt andet Joseph Bonaparte (Napoleons bror) så Jersey Devil i 1820. New Jerseys professionelle hockeyteam er opkaldt efter det mytiske væsen.

Jersey Devil
CASHNETUSA

31. New Mexico: Teratorns

Her har vi at gøre med en dinosaur, der nægter at være uddød. Men udover, at den burde være død for seks millioner år siden, er der ikke noget vildt uhyggeligt ved dette store rovdyr. Vidner beskriver, at Teratorns har vinger på seks meter, et lyserødt skaldet hovedet, sorte kroppe og fjer på deres enorme vinger.

Teratorns
CASHNETUSA

32. New York: Champ

For århundrede tilbage, kaldte Abenaki- og Iroquois-folket det mytiske væsen i Champlain Lake for ‘Takostok’. Om det er det samme slangeagtige væsen, der får både til at synke i dag, er uvist.

I 1819, så kaptajn Crum af skibet Bulwagga Bay et sort monster saw a black monster that stretched 187 feet long. According to him, the monster had a head like a seahorse and eyes the color of a peeled onion. It also had three teeth, and a white star on its forehead.

Champy
CASHNETUSA

33. North Carolina: The Beast of Bladenboro

En vred kat, der terroriserer nabolagets hunde, lyder måske så usædvanligt. Det er dog kun indtil man hører, at dette bæst også drikker blod fra heste. Første gang man hørte om dette uhyre var tilbage i 1950’erne. Sporene efter bæstet løb dog ud i sandet i 2003. De lokale i Bladenboro holder dog stadig deres kæledyr indenfor om natten – bare for en sikkerheds skyld.

Beboerne har beskrevet væsenet som et 130 centimeter langt, busket dyr, der minder om en bjørn og en panter. Den udsender lyden af en grædende baby.

The Beast of Bladenboro
CASHNETUSA

34. North Dakota: Thunderbird

Thunderbirds har helt særlige kræfter. De kan nemlig fremkalde storme og skyde med lyn ud af vingerne. Vidner siger, at dette vilde uhyre er meget farverig, har et tyk hals og har et vingefang på 3,5 meter.

Thunderbird
CASHNETUSA

35. Ohio: Loveland Frogmen

En frømand i Loveland – det lyder faktisk helt sødt. Men her har vi at gøre med et mystisk væsen, der er på størrelse med en stol, løber som et menneske og har en tryllestav. I 1995 trak en mand ind til siden, for at hjælpe tre menneskelignende figurer i vejkanten. Her så han væsener, der var omkring 120 centimeter, havde svømmehud og grøn, læderagtig hud. De havde frøansigter, og den største af dem havde en tryllestav, der lavede gnister.

Loveland Frogmen
CASHNETUSA

36. Oklahoma: Oklahoma Octopus

I de menneskeskabte søer – Thunderbird, Oolagah og Tenkiller finder man blæksprutter på størrelse med heste. De har skarpe tænder, rødbrun hud og lange fangarme. Hvordan de er kommet ned i de menneskeskabte søer er uvist, men myten siger, at det er med rumskibe.

Octopus
CASHNETUSA

37. Oregon: Colossal Claude

Der er forskellige beretninger om kæmpe Claude. Nogle siger, at Hans hoved er som en kamel. At Hans pels er ru og grålig. At han har et glasøje, og en bøjet snude. Nogle mener det er et 12 meter langt uhyre, med en stor rund krop, slangehoved og skrækkelig hale.

Colossal Claude
CASHNETUSA

38. Pennsylvania: The Squonk

Dette ynkelige væsens superkraft er, at den kan undslippe fangeskab, ved at tude så meget, at der dannes en sø af tårer, som den kan forsvinde i. Vidner siger, at den har hængehud og vorter. Den skammer sig over sit udseende, og det er derfor, der kommer så mange tårer.

The Squonk
CASHNETUSA

39. Rhode Island: Vampire Mercy Brown

Da landmand George Browns nærmeste blev ved med at dø, besluttede man sig for at grave alle ligene op og undersøge dem nærmere. Dette var i slutningen af 1800-tallet. De opdagede, at en af dem – unge Mercy brown – var perfekt bevaret. Hun måtte derfor være vampyr. Man tog ikke i betragtning, at hun kun havde været død i to måneder, og at hun var begravet mens det var vinter.

Vampire Mercy Brown
CASHNETUSA

40. South Carolina: Lizard Man of Scape Ore Swamp

Denne øglemand er ren skræk og mareridtsmateriale. Han har eksisteret siden 1980’erne, og han springer ind I din bil, hvis du prøver at køre væk. De overlevende kan bagefter finde vilde kradsemærker på bilens tag, hvis de har formået at køre fra ham. Her er tale om et to meter højt, vådt og grønt monster. Han har tre fingre, skæl og røde øjne.

Lizard Man of Scape Ore Swamp
CASHNETUSA

41. South Dakota: Taku-He

Denne figur ses ofte med hat og frakke. Men, den er ikke så civiliseret, som man først skulle tro. Siden 1970’erne har adskillige nemlig set den behårede Taku-He rive kønsdelene af køer. Man ser mest dette klamme væsen på de åbne vidder, og den slæber ofte på et bytte.

Taku-He
CASHNETUSA

42. Tennessee: Tennessee Wildman

Vildmanden her, der først blev set i 1889, kan bedst lide kvinder. Han har mørkt gråt hår, er over to meter høj, har røde øjne, kløer og en frygtelig stank.

Tennessee Wildman
CASHNETUSA

43. Texas: Chupacabra

Denne ‘gedesuger’ fik sit navn, efter der blev fundet en sti af efterladte dyrelig efter den. Senere har DNA dog vist, at Chupacabra var en hund eller vaskebjørn.

Chupacabra har intet hår, men nåleagtige hugtænder. Den har store røde øjne og flagermus-agtige vinger.

Chupacabra
CASHNETUSA

44. Utah: Bear Lake Monster

Man så monsteret I 1868, og det udløste straks en dusør til den, der kunne fange søuhyret. Pengene er dog stadig ikke blevet uddelt. Her er tale om et kæmpe monster, der ligner en krokodille med øgle-lignende kæbeparti.

Bear Lake Monster
CASHNETUSA

45. Vermont: Northfield Pigman

Hvad skete der med Sam Harris? Vidner havde set en grissemand, kort tid efter teenagerens forsvinden på Halloween I 1951. Dermed mener man at enten forvandlede Sam sig til en grissemand, ellers blev han spist af en grissemand.

Nogle gymnasieelever fortalte nogle år efter Sams forsvinden, at de havde set et monster i skoven. Det gik som et menneske, men det havde hvid pels og et grisseansigt.

Northfield Pigman
CASHNETUSA

46. Virginia: Snallygaster

Snallygasteren er vildt uhyggelig. Og den bliver endda nævnt i Harry Potter – universet. Det på trods af, at ingen har set monsteret i over 300 år.

Tilflyttere til USA fortalte historier om et dæmonisk, fugle-lignende væsen med et metal næb og stort tandsæt.

Snallygaster
CASHNETUSA

47. Washington: Bigfoot

USA’s mest berygtede og berømte mytiske monster. Bigfoot er med I utallige serier og film, og der findes ture, hvor man kan gå på jagt efter at se verdens mest kendte mytiske væsen. Fortællinger om det behårede dyr I skoven går tilbage til de indfødtes legender. Nogle siger de har set kæmpe fodaftryk i skoven, som bevis på Bigfoots eksistens. Andre siger, at de har set et to meter høj abe-lignende væsen, der vejer omkring 300 kilo.

Bigfoot
CASHNETUSA

48. West Virginia: Mothman

Journalist John Keel undersøgte om Mothman var virkelig, I 1960’erne i Point Pleasant. Han modtog hurtigt beskeder fra mølfolket om, at der var strømafbrydelse på vej. Da det skete var der dog lys i byen, men broen kollapsede, og det kostede 46 menneskeliv.

I 1966 fortalte to par om mølmanden. Det mytiske væsen beskrives som to meter høj med kæmpe vinger og røde øjne på en hovedløs krop.

Mothman
CASHNETUSA

49. Wisconsin: The Beast of Bray Road

I starten af 1990’erne havde flere angiveligt set en varulv ved Elkhorn. Vidner sagde blandt andet, at det lignede en mand, der havde pumpet jern. Fandeme uhyggeligt. Ud over store overarme havde dette ekstremt underlige væsen gråligt hår, spidse ører og hugtænder. Den mytiske ulv kan gå oprejst og har en lang næse.

The Beast of Bray Road
CASHNETUSA

50. Wyoming: Jackalope

Det mytiske væsen kendt som en Jackalope blev “født” i 1930’erne i byen, Douglas. Det var konservator, Douglas Herrick og dennes bror, Ralph, der skabte væsenet. De tog simpelthen en død kanin, som de havde udstoppet, og tilføjede den horn. De solgte herefter flere udstoppede Jackalopes sammen med deres opdigtede historie om, hvordan de fangede det mystiske dyr. Man kan stadig få en licens til at jage efter Jackalopes i byen.

Jackalope
CASHNETUSA

 

Topfoto: CASHNETUSA

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button