Alle delstaternes velkomstskilte: Welcome to …

Når man krydser en delstatsgrænse i USA, byder hver af de 50 delstater en velkommen, med et ‘Welcome to …’ skilt. Hvert velkomstskilt er unikt, og det er en af de ting, som mange har på deres bucket list, på roadtrip i USA: At få et billede af alle 50 delstatsskilte. Nogle stater har været mere kreative end andre, og enkelte har flere designs, alt efter hvor, man kører ind i delstaten.

Welcome to Alabama

Welcome to Alabama
© Flickr/Bruce Leibowitz

Når man kører ind i Alabama, vil man blive mødt af “Welcome to Alabama the Beautiful” eller “Welcome to Sweet Home Alabama.” Det sidstnævnte er med reference til Lynyrd Skynyrds sang fra 1974: “Sweet Home Alabama.” Ikke det smukkeste skilt man vil se i USA. Måske er det mere interessant, at Alabama er den stat, hvor der findes flest snegle. Læs om andre Alabama-fakta her.

Welcome to Alaska

Alaska er enorm og enormt smuk. Som stort set alt andet er Alaskas velkomstskilt ganske smukt og smagfyldt. Alaska er USA’s største delstat, rent arealmæssigt. Læs om andre Alaska-fakta her.

Welcome to Arizona

Arizonas velkomstskilt står modigt frem i landskabet. Det er delstatens flag man ser på skiltet. Med en velkomst om, at man er nu er kommet til Grand Canyon State, er stilen lagt. Grand Canyon er da også den største attraktion i delstaten, men Arizona har meget mere at byde på også. Det kan man læse mere om her.

Welcome to Arkansas

© Flickr/formulanone

Arkansas er kendt som the natural state, på grund af dets mange statsparker og nationalparker. Læs mere om Arkansas her.

Welcome to California

På velkomstskiltet til Californien ser man delstatens officielle blomst, valmuen. På billedet her ser man også, at delstaterne takker med et skilt, når man kører ud. Her takker Nevada for besøget. Når man kører ind i Californien, kan man også se et helt almindeligt grønt vejskilt, der kort og godt byder en velkommen til staten.

Welcome to California

Welcome to Colorado

Welcome to Colorado

Velkommen til farverige Colorado! Dette er en af de flotteste velkomstskilte, og det passer flot ind i Colorados naturomgivelser. Colorado er kendt som the colorful state centennial state. Læs mere om Colorado her.

Connecticut Welcomes You

© Flickr/Daniel Guzman

Connecticut har ikke flottet sig med deres skilt. Der er variationer (som ved alle andre), men designet er som ovenstående. Men the constitution state har meget andet end et kedeligt skilt at byde på.

Welcome to Delaware

© Flickr/Chris_Bennett

USA’s første delstat byder besøgende velkommen med dette simple skilt. Der gøres naturligvis opmærksom på, Delaware, som den første koloni godkendte den amerikanske forfatning. Den lille betydningsfulde delstat, kan man læse mere om her.

Welcome to Florida

© Flickr/johpan

Man. er ikke i tvivl om, at man er ankommet til solskinsstaten, med dette skilt. En sol i logoet og delstatens kælenavn gør det ganske tydeligt for enhver.

Georgia on your mind

Welcome to Georgia
© Flickr/Mike Burton

Georgias velkendte promovering fornægter sig ikke, på dette velkomstskilt. Ferskenstaten har en fersken på skiltet, og refererer til den ikoniske sang om Georgia. Hør sangen, der er Georgias officielle delstatssang.

Aloha Hawaii

Som den eneste delstat, har Hawaii ikke et officielt velkomstskilt. Men man er nok heller ikke i tvivl om, hvilken delstat man befinder sig i, når man er her. Der er forskellige fine byskilte rundt omkring, men altså ikke et decideret statsskilt. Hawaii har det med at skille sig lidt ud, som amerikansk delstat. Det kan man læse mere om her.

Welcome to Idaho

© Flickr/ap0013

Bag alle klistermærkerne, gemmer der sig et meget simpelt skilt. Idaho har ikke gjort det vilde ud af velkomsten, måske derfor har rejsende taget sagen i egen hånd, og “pyntet” det med diverse stickers og klistermærker.

Welcome to Illinois

© Flickr/Bruce Leibowitz

Se nærmere på kortet i Illinois på dette skilt. Sammen med teksten, er der ingen tvivl om, hvem Illinois er særlig stolt af. Lincoln blev godt nok født i Kentucky, men Illinois tager æren for at være præsidentens hjemstat.

Welcome to Indiana

© Flickr/tim putala

Indianas motto: Crossroads of America står på delstatens skilt. På skiltet ses også et kort over Indiana – noget mange delstater vælger at inkorporere på deres ‘velkommen til’-skilte. Indiana kaldes Hoosier State – læs her, hvad det måske betyder.

The people of Iowa welcome you

© Flickr/MosaicNation

Når man kører ind i Iowa, er det folket, der byder en velkommen med dette fine skilt.

Kansas Welcomes You!

© Flickr/Stanley

Solsikkestaten byder alle velkomne. På skiltet ses (naturligvis) en solsikke, der er delstatsblomsten og baggrund Kansas’ kælenavn. Hvis man vil vide mere om Kansas, kan man læse her.

Welcome to Kentucky

© Flickr/Bruce Leibowitz

Som nævnt ved Illinois-skiltet, blev Abraham Lincoln født i Kentucky. Det sørger man for at gøre opmærksom på. På skiltet ser man også en hest, med klar reference til delstatens evner indenfor derby.

Bienvenue en Louisiane

© Flickr/Stuart Seeger

Franske aner? Det er tydeligt. Med sin franske hilsen, viser Louisiana, at området er stærkt præget af den franske dominans, der var før Louisiana blev amerikansk delstat.

Welcome to Maine

Welcome to Maine

Livet er godt i Maine, i hvert fald hvis man skal tro på delstatens velkomstskilt. Lær om Maine-fakta, som du måske ikke vidste.

Maryland Welcomes You

© Flickr/Jim Burke

På et af Marylands skilte, ser man både delstatsflaget og -blomsten. Et anderledes og ganske fint skilt.

Massachusetts Welcomes You

© Flickr/Barry & Stef

Her har man sat delstatsikonerne på skiltet, der byder en velkommen til. Massachusetts byder på mange gode oplevelser, blandt andet kan man gå på ‘Freedom Trail’ i storbyen Boston.

Welcome to Michigan

© Flickr/Jimmy Emerson, DVM

Man ankommer til delstaten ved de store søer. Det ser man også på skiltet. Man kan også blive budt velkommen til ‘rene (pure) Michigan’.

Minnesota Welcomes You

© Flickr/J. Stephen Conn

Minnesota har som et af sine skilte et stort kort over delstaten. Det har andre delstater også – ved visse indgange – og Minnesota har også et “almindeligt” skilt med blå baggrund og et kort over staten på.

Welcome to Mississippi

© Flickr/Thomas Hawk

Amerikas musik blev født i Mississippi, som man kan se på dette skilt. Man har også leget med de mange s’er i et fint design.

Missouri Welcomes You

© Flickr/Kevin McLaughlin

Missouri har også leget med s’erne, i deres meget stilrene skilt. I Missouri finder man den ikoniske Gateway Arch, og en masse andre seværdigheder.

Welcome to Montana

© Flickr/marke2005

Flot og unikt velkommen til Montana-skilt. Selve skiltet er formet som delstaten, og der er et fint bjergbillede på. Montana-navnet kommer da også fra den spanske ord for bjerg. Læs om hvordan de amerikanske delstater fik deres navne her.

Nebraska … the good life

© Flickr/Barry & Stef

Nebraska byder ikke folk velkommen. Altså, ikke som de andre delstater. Med et skilt, der ligner de fleste andre amerikanske vejskilte, fortæller Nebraska dog, at det er hér, det gode liv leves.

Welcome to Nevada

Dette smukke skilt står ved Hoover Dam, på grænsen mellem Nevada og Arizona. De fleste andre skilte man ser, når man kører ind i sølvstaten er dog mere simple og uden billede og farver.

Welcome – Bienvenue to New Hampshire

© Flickr/Samuel Tristán

Det stærke motto: Lev frit eller dø, kan ses på dette velkomstskilt. New Hampshire var den første koloni, der erklærede uafhængighed fra Storbritannien. Faktisk skete det seks måneder før nogen anden koloni. New Hampshire byder velkommen på engelsk og fransk.

Welcome to New Jersey

© Flickr/Matt Hintsa

Dett skilt er ganske fint, og unikt. Men det gælder ikke de fleste velkomstskilte, der slet ikke er havestaten værdig. Et grønt skilt med hvid skrift – som alle andre amerikanske vejskilte. Måske skal man lede lidt efter at finde denne frimærke-udgave. Det hører dog med, at delstaterne har enormt mange grænser, hvorfor der ikke kan gøres lige meget ud af hvert eneste skilt. Og det vigtigste er jo, at man ved, at nu er man i en ny delstat.

Welcome to New Mexico

© Flickr/Jim Hickcox

Vidunderlig velkomst til New Mexico, med chilipeber og det hele. Land of Enchantment har en rig historie og mange gode attraktioner. Bliv klogere på New Mexico her.

Welcome to New York

© Flickr/J. Stephen Conn

Man kan nemt overse, at man rent faktisk er kørt ind i en af USA’s mest hektiske stater. New York har ikke brugt sine kreative kræfter på udformningen af deres skilt – det er faktisk lidt fesent. Men med sin pulserende New York City, er delstaten hurtigt tilgivet.

Welcome to North Carolina

© Flickr/Jim Burke

North Carolina har sat deres delstatsflag på, så man ikke er i tvivl om, at man nu er i en ny delstat.

Welcome to North Dakota

© Flickr/Jimmy Emerson, DVM

I North Dakota har man brugt en dramatisk skrifttype og gjort det klart for folk, der kører ind i delstaten, at den er legendarisk. Der er også et skilt med et billede af Teddy Roosevelt, der brugte mange år i North Dakota, der har opkaldt en nationalpark efter præsidenten.

Ohio Welcomes You

© Flickr/Anton Olsen

Ohio har, ved de større grænseovergange, gjort sit for at byde folk velkomne. Skiltet er primært blåt med røde og hvide bogstaver, så man får en stars and stripes – følelse.

Welcome to Oklahoma

© Flickr/Barry & Stef

Oklahoma har gjort meget ud af skiltene, der står ved grænserne. Her ses et meget fint skilt, der fortæller om Oklahomas historie med de oprindelige amerikanere. Oklahoma kom først på verdenskortet, med Dust Bowl.

Oregon welcomes you

© Flickr/MosaicNation

Man må sige, at Oregon formår at byde velkommen. Smukt og russisk skilt, der passer godt til delstatens smukke natur.

Pennsylvania Welcomes You

© Flickr/Jimmy Emerson, DVM

Pennsylvania er, som man kan læse på skiltet, kendt for stedet, hvor man underskrev Uafhængighedserklæringen. I denne delstat finder man også Liberty Bell, samt en masse historie fra USA’s tidlige historie.

Welcome to Rhode Island

© Flickr/Taber Andrew Bain

Man er ikke i tvivl om, at man er ankommet til ocean state. Blåt vand og båd pryder dette fine skilt.

Welcome to South Carolina

© Flickr/Jim Burke

Der er virkelig karakter over dette skilt, der er ganske unikt. Man får, udover en velkomsthilsen, viden om, at her findes der smilende ansigter og smukke steder.

South Dakota

Hvis man er i tvivl om, hvor man er henne i det amerikanske landskab, kan dette skilt hjælpe en. South Dakota er synonym med Mount Rushmore, og det ses tydeligt på skiltet ved delstatsgrænserne. Her er der ‘Great Faces og Great Places.” Sådan, South Dakota.

Tennessee Welcomes You

© Flickr/Brent Moore

Klassisk og meget fint skilt. I Tennessee har man både en hilsen, delstatsflaget, kælenavnet og et kort over delstaten. Det er godt gået af Tennessee.

Welcome to Texas

Man forventer måske noget andet af Texas? Måske noget større? Uanset hvad er dette skilt med delstatsflaget valgt, og det er også ganske fortrinligt. Er man på jagt efter noget mere i Texas, kan man finde inspiration her.

Welcome to Utah

Utah har omkring syv forskellige designs til delstatsskiltene. Alle viser de Utahs unikke natur, og det er ganske god markedsføring af den unikke delstat.

Welcome to Vermont

© Flickr/Amy the Nurse

Enkelt skilt, der gør hvad det skal: Gør opmærksom på, at nu er man i green mountain state.

Welcome to Virginia

© Flickr/Shawn Smith

Helt specielt og unikt skilt fra Virginia. Virginia har andre fine og unikke skilte, men dette er det mest dramatiske. Det var i Virginia, at den første permanente koloni blev oprettet.

Welcome to Washington

© Flickr/Jimmy Emerson, DVM

Washington er den eneste delstat, der er opkaldt efter en præsident. Delstatens skilt er grønt, med et hvidt kort af statens geografiske udformning.

Welcome to West Virginia

© Flickr/Ryan McFarland

Her har man valgt et fotografi som baggrund, og det gør skiltet helt specielt. Der er open for business, så det er bare at gå i gang.

Wisconsin Welcomes You

© Flickr/Michel Curi

I Wisconsin har man så sandelig forstået, hvordan man på bedst mulig måder promoverer sig selv. Det er virkelig unikt, og får de fleste andre skilte til at blegne i sammenligning. Måske der blot skulle have været en ost, for at skiltet var fuldendt.

Welcome to Wyoming

© Flickr/benbill

Stærkt skilt af Wyoming, hvor man er stolte af at have Yosemite, samt at være en vaskeægte cowboystat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button