Nevada er den syvende største delstat i USA. Men det er også en af de mindst befolkede.

I 1864 havde Nevada blot 40.000 indbyggere – og de manglede derfor 60.000 mennesker, for at opfylde det krav om befolkningstal, der var normalt for at blive optaget i unionen. Man havde dog fundet en del sølv i ørkenstaten, og den blev pludselig meget interessant for den føderale stat.

Den massive mængde sølv blev egentlig fundet ved et tilfælde. Minearbejdere, der gravede efter guld, havde længe klaget over den blågrålige masse, der blev ved med at komme i vejen for guldet. Det viste sig at være sølv. Området og opdagelsen af sølv krævede nye teknologier, og rigmændene begyndte at se fordelene i at gøre Nevada til den næste amerikanske stat.

Det springende punkt blev, da Lincoln ønskede at få det 13. tillæg godkendt. Det skulle forbyde slaveriet. Lincoln vidste, at Nevada var fyldt med republikanere, og han så gode muligheder for ikke alene genvalg, men også godkendelsen af det 13. tillæg, hvis han fik Nevada med ombord.

Det lykkedes – efter Nevada havde sendt det hidtil længste telegram nogensinde, hvori statens forslåede statsforfatning var nedskrevet. Det kostede en voldsom sum af over $3,000,000. Men planen lykkedes, og blot tre måneder efter, Nevada var blevet den 36. delstat, godkendte Kongressen det 13. tillæg, og afskaffede slaveriet.

Det er lovligt at gamble i Nevada, og storbyen Las Vegas er da også statens hovedattraktion. Ikke langt derfra ligger Hoover Dam, som er en vigtig del af Nevadas fortælling, selvom de må dele dæmningen og området med nabostaten, Arizona. Det er også i Nevada, at man finder det berygtede Area 51.

Nevada er verdens fjerdestørste producent af guld, og staten står for omkring 75 procent af hele USA’s guldproduktion.

Fakta om Nevada

Indtrædelsesdato: 31. oktober 1864

Hovedstad: Carson City

Befolkningstal: 3 millioner

Størrelse: 286.367 km²

Kælenavne: Silver State, Battle-Born State

Motto: All for Our Country

Træ: Ennålet fyr og Børstekoglefyr (Balfourianae)

Blomst: Sagebrush

Fugl: Bjergsialia