Ting du måske ikke vidste om Nevada

1. Nevada er arealmæssigt, USA’s syvende største delstat. Men omkring 81% af statens område er ejet af den føderale stat.

2. Nevada har sit navn fra bjergkæden ‘Sierra Nevada’, der på spansk betyder ‘sneklædte bjerge’.

3. Det er landets mest bjergrige delstat.

4. Nevada er USA’s tørreste delstat.

5. Mellem 1951 og 1992 blev der foretaget 928 amtomprøvesprængninger på Nevada Test Site.

6. Sølvstaten er blandt verdens førende indenfor produktionen af guld.

7. Las Vegas har over 150,000 hotelværelser til leje. Det ville tage en person 290 år at afprøve dem alle. Med sine flere end 40 millioner besøgende hvert år, er det heldigt nok, at byen har så mange tilgængelige værelser.

8. Nevada var den første delstat, der ratificerede det 15. forfatningstillæg: “the right of citizens of the United States to vote shall not be denied or abridged by the United States or by any State on account of race, color, or previous condition of servitude”.

Flere fakta om Nevada

9. Boulder City var byen hvor alle arbejderne, der var med i konstruktionen af Hoover Dam, boede. Her har man opført en statue, der hædre en helt særlig slags arbejder. I 2007 rejste man en skulptur af Alabam, der under konstruktionen af dæmningen stod for det sanitære arbejde. Rent ud sagt blev Alabam hædret for at have rengjort latriner efter 7,000 mænd i 45 graders varme.

10. Den mest ensomme vej i USA ligger i Nevada. Mellem Fernley og Ely kan man nyde ensomheden på en 461 kilometer lang og uforstyrret strækning.

11. Tæt på Dayton ligger mikro-nationen Republic of Molossia, der blev grundlagt af James Speilman og Kevin Baugh i 1977 som et “nomade land”. I 1995 blev nationen “transplanteret” til Nevada. Molossia har egen rumprogram, bank, postkontor og eget måleenhedssystem.

12. I sommeren 1864 var Borgerkrigen i fuld gang, og præsidenvalget få måneder væk. Støtter af Præsident Lincoln var ivrige efter at få gjort Lincoln-støttende territorier til delstater. Nevada skyndte sig at sammenfatte en delstatsforfatning, og sendte den af sted til Kongressen i tide. Men forfatningen nåede ikke frem, og i al hast brugte man telegrafen til at få de 16,543 ord frem, den 26 oktober. To dage efter nåede de Lincolns skrivebord, lige i tide.

13. Hvert år afholdes der over 100,000 bryllupper i Las Vegas, der derfor med rette kan kalde sig selv for verdens bryllupshovedstad.

14. Det ikoniske ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ – skilt blev udfærdiget af den grafiske designer, Betty Willis i 1959. Betty tog aldrig patent på designet – det var hendes gave til byen.

15. Nevada er den eneste amerikanske stat hvor prostitution er lovligt. Det gælder dog kun i regulerede bordeller i områder med en befolkning på under 400,000. Det vil altså sige, at prostitution i Las Vegas faktisk ikke er lovligt.

16. Nevada er den eneste delstat hvor man ikke tillader, at det er strafbart at være beruset i offentligheden. Her er det også lovligt at sælge alkohol 24/7.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button