Must-see vejsideattraktioner i Nevada

Hvis man er på roadtrip i Nevada, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Nevada. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Nevada’. Her er et klovnehotel, aliens og gigantisk kunstværker. God fornøjelse!

The Goldwell Open Air Museum

1 Golden St, Beatty

Flickr/Dustin Wax

Lige udenfor spøgelsesbyen, Rhyolite finder man en stor skulpturpark med masser af vejsideattraktioner. Museet her åbnede i 1984, og blandt de mest besøgte skulpturer er genskabelsen af ‘Den Sidste Nadver’.

Tom Kelly’s Bottle House

Beatty, NV 89003

Flickr/Julie

Vi bliver i spøgelsesbyen, Rhyolite, hvor der ikke er mangel på vejsideattraktioner. Blandt dem er der dette enestående hus, der er lavet ud af 50,000 flasker. Huset er et af de eneste I byen, der ikke er i ruiner. Det specielle hus stod færdigbygget i 1906.

Clown Motel

521 N Main St, Tonopah

Flickr/Bethany

Hvis man lider af coulrofobi, skal man måske overveje en navn på klovnemotellet en ekstra gang. Det er nemlig ikke blot på det ikoniske neonskilt, at man finder klovne – de er faktisk overalt på motellet. Som om det ikke var uhyggeligt i sig selv, så er motellet bygget lige ved siden af en nedlagt kirkegård …

Thunder Mountain Monument

800-804 E Star Peak Rd, Imlay

Flickr/Bill Hamilton

Thunder Mountain Monument er et historisk monument i delstaten. Her findes mere end 200 skulpturer, der viser de indfødte amerikaners historie og kultur. De fleste er skulpturerne er lavet ud af affald fra en nærtliggende losseplads.

Fly Geyser

County Rd 34, Gerlach

Flickr/Q Myers

Er også kendt som Fly Ranch Geyser – en lille gejser, der blev skabt ved et tilfælde, under en boring i 1961, hvor brønden ikke var lukket ordentligt. Denne geotermiske lille herlighed frigiver konstant vand i forskellige farver, og i op til halvanden meters højde. The Burning Man Project købte Fly Ranch i 2016, hvorfor den for tiden er lukket for offentligheden. Den kan dog ses fra vejen.

Nevada har i øvrigt det højeste geotermiske potentiale i hele USA.

Welcome To Fabulous Las Vegas Sign

5200 Las Vegas Blvd S, Las Vegas

Der findes ikke meget, der er lige så ikonisk som dette skilt. Turister valfarter til Las Vegas, og på vejen ind eller ud af spillebyen, stopper de fleste op for at få taget et billede under byens mest kendte varemærker. Skiltet blev udfærdiget af den grafiske designer, Betty Willis i 1959. Betty tog aldrig patent på designet – det var hendes gave til byen.

Seven Magic Mountains i Nevada

S Las Vegas Blvd, Las Vegas

Nevada

Seven Magic Mountains er en kunstinstallation, der ligger lige syd for Las Vegas. Kunstværket består af syv farverige søjler af stablet kampesten. Egentligt skulle de 9 meter høje søjler kun stå i to år, men da det hurtigt blev yderst populært, fik det finurlige kunstværk midt i ørkenen lov til at blive, indtil videre til slutningen af 2021.

Alien Research Center i Nevada

100 NV-375, Hiko

Nevada
Flickr/Travel Nevada

Er man på jagt efter aliens i Nevada, er dette et oplagt første stop. Udenfor står en kæmpe sølvskulptur – Fred, der glinser i solen. Indenfor finder man en gavebutik med merchandise og souvenirs, samt alkolhol (hvis man nu skal have dulmet nerverne). Stedet her er ikke langt fra det berygtede Area 51, og man skal selvfølgelig lige have et billede af det berømte Extraterrestrial Highway – skilt.

VW Beetle Spider i Nevada

10087 US-50, Mound House

Nevada
Flickr/Ian Abbott

Edderkopper med kroppe af folkevogns ‘boblen’ som krop er ret populære. En af dem finder man i Carson City. Denne edderkop har eksisteret siden 1980’erne, og er lavet af kunstneren, David Fambrough.

Chocolate Nugget Factory Giant Prospector

611 US-395, New Washoe City

Flickr/Roadsidepictures

Mellem Reno og Carson City, finder man Chocolate Nugget Candy Factory. Her har Saltzwimmer-familien gennem tre generationer solgt chokolade og souvenirs til forbipasserende. Udenfor butikken finder man en kæmpe ‘prospector’ (geolog), der tidligere boede på Nugget Casino.

Tom Devlin’s Monster Museum

1310 Boulder City Pkwy, Boulder City

Nevada
Flickr/Jenny Salita

Tom Devlin er special effects – kunstner i Hollywood. Og så elsker han b-film. Så da han flyttede til Boulder City, besluttede han sig for at dele sin passion med masserne – ved at åbne et monstermuseum. Alle monstrene i museet er lavet af Devlin selv. Nogle af dem er fra film han selv har været en del af, andre er skabt fra kendte filmmonstre. Her er blandt andet klovnen fra IT, Fantomet og Freddy Krueger.

International Car Forest of the Last Church

1111 East, Crystal Ave, Goldfield

Nevada

Det er ikke kun Amarillo i Texas, der har gamle overmalede biler. Her i bil-skoven, kan man se mere end 40 forskellige biler, alle begravet i sandet, og alle overmalet med grafitti.

The Neon Museum i Nevada

770 Las Vegas Blvd N, Las Vegas

Nevada
Flickr/Sarah Marshall

Las Vegas er lig med store, flotte og blinkende neonskilte. Her oplyser de farverige skilte gaderne og hotellerne, på dragende og fascinerende vis. Det var tidligere kutymen, at de skilte, der havde udtjent deres pligt, røg direkte på lossepladsen. I dag bliver de samlet på en stor og betagende gravplads – The Neon Boneyard. Læs mere om det særlige museum her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button