Ting du måske ikke vidste om Ohio

1. Ohios navn ‘smuk flod’, kommer fra en fransk rejsende, der i 1750 besøgte området. Han kaldte Ohio River for “une belle riviere” og gav den det lokale indianernavn, Ohio. Folk troede herefter, at hans beskrivelse af floden var en oversættelse af indianerordet. En mere korrekt oversættelse af Ohio er nok nærmere ‘stor’.

2. Ohio blev faktisk ikke officielt en delstat før 1953. Ohio blev godt nok erklæret som stat I 1803, men det fik ikke den officielle præsidentielle underskrift før Eisenhower skrev under. Han sørgede dog for at baguddatere, så alt er i dag som det skal være.

3. Ohio er kendt som Buckeye State, på grund af de buckeye-træer (glat hestekastanje), der findes rundt omkring i Ohio River Valley.

4. ‘En verden udenfor’ blev filmet på Ohio State Reformatory i Mansfield, der også blev brugt under filmningen af ‘Air Force One’. Man kan tage på tour rundt i fængslet.

5. Cuyahoga-floden har været i brand hele 13 gange, og fik derfor kælenavnet; The River That Caught Fire. Floden var så forurenet, at en simpel glød fra et passerende tog, kunne starte en brand. Den amerikanske Kongres, besluttede derfor at rydde op i forureningen på tværs af landet, i 1969.

6. Syv præsidenter kommer fra Ohio (eller blev født i Ohio), og man kalder derfor staten for “Mother of Modern Presidents”. Der er tale om Ulysses S. Grant, Rutherford B. Hayes, James Garfield, Benjamin Harrison, William McKinley, William H. Taft, og Warren G. Harding.

7. Landbrug er Ohios største industri.

8. Ohio og North Carolina er ikke helt enige om, hvem der er fødestedet for luftfart. Men det er officielt Ohio, der var hjem for Wright-brødrene og 25 astronauter (herunder Neil Armstrong).

9. William McKinley blev født i delstaten, og hans yndlingsblomst var røde nelliker. Den 25. præsident havde ofte en i sin jakkelomme. Faktisk gav McKinley en sådan blomst væk til en lille pige, få øjeblikke inden han blev myrdet. For at ære ham, har Ohio derfor den røde nellike som statsblomst.

Flere fakta om Ohio

10. Ohios statsflag er ret unik. Det er det eneste af de 50 delstaters, der ikke er rektangulært. Det røde cirkel symboliserer en glat hestekastanje, den hvide ring rundt om er et “O” for Ohio, og trekanterne symboliserer delstatens bakker og dale. De 17 stjerner er for optagelsen som delstat nummer 17.

11. Ohios statsdrink er tomatjuice. Det hænger nok sammen med, at der bliver produceret rigtig mange tomater og tomatjuice i delstaten.

12. Glem Red Sox, og tænk i stedet på Red Stockings. Professionel baseball er faktisk fra Cincinnati. Indtil 1869 bestod baseball næsten kun af amatører. Men så kom Cincinnati Red Stockings med deres aflønnede topspillere, og viste vejen. På et roadtrip, hvor de blev matchet op med andre holdt rundt i landet, vandt de alle 57 kampe.

13. Den første amerikanske politibil kørte i Akron i 1899. Og så var den endda elektrisk. Patruljevognen kunne køre knap 50 kilometer på en ladning, og havde en tophastighed på 29 km/t. Den første opgave som bilen blev brugt til var at afhente en fuld mand.

14. Delstaten har USA’s største andel af amish.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button