Lær om og oplev Arkansas fra A til Z

Arkansas har hundredevis af års historie, tusindevis af utrolige steder man kan opleve, og adskillige af fun facts, som man kan lære. For at lære alt om Arkansas, vil det kræve meget mere end 26 bogstaver, men denne liste er ikke desto mindre en god start.

A – Apple Blossom

Denne smukke blomst er den officielle blomst i Arkansas.

B – Buffalo National River

Arkansas

Buffalo River løber gennem Qzark-bjergene. På grund af sin renhed, størrelse og naturlige ressourcer, besluttede Kongressen, i 1972, at erklære dette for USA’s første nationale flod.

C – Crater of Diamonds State Park

Den eneste diamantmine i USA finder man i Murfreesboro, Arkansas. Den største diamant i Nordamerika fandt man her, i 1924. Den blev kaldt ‘Uncle Sam Diamond’. I dag er Crater of Diamond State Park åben for alle, der ønsker at lede efter diamanter. For et beskedent beløb, kan man altså være golddigger for en dag.

D – Dover Lights

Dover Lights er et uforklarligt fænomen, som indbyggere nær Ozark Mountains påstår at se. Legenden går på, at det er rastløse spøgelser fra spanske soldater.

E – Eureka Springs

Arkansas

Eureka Springs er kendt som Arkansas’ ‘Lille Schweiz’, på grund af de nærvedliggende bjerge. Det historiske distrikt er på listen over nationale historiske steder, og det er også her, det hjemsøgte hotel, Crescent Hotel ligger. Det skorter ikke på spøgelseshistorier her, og de ansatte har et væld af fortælinger. Hotellet er for eksempel hjemsøgt af Theodora, der var patient på Baker’s Cancer Curing Hospital i 1930’erne, og en dame i viktoriansk natkjole der står forenden af sengen på værelse 3500. Læs om andre hjemsøgte hoteller i USA her.

Fouke Monster

Fouke Monsteret har blandt andet været grobund for to dokumentarfilm, hvor filmskaberne tog til Arkansas for at undersøge det behårede udyr. Folk, der har set monsteret siger, at det er stort, dækket af langt mørkt år og med røde øjne. Det er over to meter højt. Fouke Monsteret svinger armene som en abe, og har en lugt der minder om en våd hund i kombination med et stinkdyr. Læs om andre mytiske væsner fra USA her.

Greers Ferry Lake

 

Greers Ferry Lake er blandt de allerreneste og allerklareste søer i hele USA. Et perfekt sted til rekreation.

Hot Springs National Park

Arkansas

Hot Springs er det første område, der blev oprettet under National Park Service. I 1921 blev det USA’s 18. nationalpark. Hot Springs er en af de mindste nationalparker i USA.

I – Iværksætteri

Blandt opfindelser i Arkansas kan nævnes Bowie-kniven, dybstegte pickles og det at sætte lyd på film.

J – Johnny Cash

En af verdens musiklegender, Johnny Cash, blev født i Kingsland, Arkansas, den 26. februar i 1932. Man kan blandt andet besøge hans barndomshjem.

K – Kajak

Med mere end 2,000 søer er Arkansas et oplagt sted til at tage en tur i kanoen, og nyde al den spektakulære natur og ro.

L – Little Rock

Besøg dette mindesmærke for de ni sorte studerende, der blev indskrevet på den indtil da udelukkende “hvide” skole. Efterfølgende udbrød en national krise, da præsidenten måtte beordrer Arkansas’ guvernør, Faubus, til at lade de sorte elever ind på skolen. Little Rock fik således stor historisk betydning under Borgerrettighedskampen, og USA’s 43. præsident, Bill Clinton, kom fra denne by.

Mount Magazine

Mount Magaziner er det højeste punkt i Arkansas, og et yndet turistmål grundet den flotte udsigt.

Natural State

Arkansas

Delstatens kælenavn er The Natural State, på grund af al den flotte natur og de mange naturressourcer.

Ouachita National Forest

Dette enorme og smukke naturområde er oplagt til vandreture, cykling, køreture og backpacking.

P – Præsident Bill Clinton

President William J. Clinton

William Jefferson Clinton blev født i Hope, Arkansas. Fra 1979-1981 og fra 1983-1992 var han guvernør i staten. Ved præsidentvalget vandt han sin ellers konservative hjemstat, og sad i to perioder som USA’s 42. præsident.

Q – Quapaw-kvarteret

Kvarteret, der har sit navn fra indianerstammen, Quapaw, der levede i området, ligger i Little Rock. I det historiske kvarter kan man opleve antebellum og victoriansk arkitektur.

R – Ris

Ris er den vigtigste afgrøde i Arkansas, der er USA’s største producent af ris.

S – Sojabønne

Efter ris er sojabønnen den vigtigste afgrøde. Arkansas har flere sojabønneafgrøder end nogen anden amerikansk stat.

T – Toad Suck Daze

Toad Suck Daze er en årlig festival med samfundsmusik, kunst og mad i Conway, Arkansas. Det finder sted hvert år i centrum af Conway og er blevet afholdt siden 1982. Festivalen varer tre dage, og omkring 150,000 besøger byen i den forbindelse.

U.S. Senator Hattie Caraway

Hattie Ophelia Caraway fra Arkansas blev den første kvinde, der blev valgt til en hel periode i den amerikanske Senat. Det blev hun i 1932.

V – Visit

Omkring 26 millioner besøger hvert år Arkanas. Turisme giver således delstaten en indtægt på omkring $6,8 milliarder årligt.

W – Walmart

Sam Walton åbnede den allerførste Walmart i Rogers, i 1962. Hovedkvarteret ligger stadig i Arkansas, og den oprindelig butik er i dag indrettet som museum. Walmart er en af USA’s allerstørste virksomheder i dag.

X – BauXite

Bauxite er et vigtigt mineral, der findes i Arkansas. Det bliver brugt til at lave aluminum.

Y – You Run Deep in Me

En af de officielle delstatssange i Arkansas.

Z – OZark Mountains

Ozark Mountains er kendt for sin skønhed og mange dyrearter og frugtfarme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button