Must-see vejsideattraktioner i Arkansas

Hvis man er på roadtrip i Arkansas, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Arkansas. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Arkansas’. Her er både en stor statue af Jesus, en lille bitte by og en appelsinbygning. God fornøjelse!

Beatles Park

Southwest 2nd Street, Walnut Ridge

©Flickr/Darren Snow

Den 18. september i 1964 landede The Beatles i Arkansas. Godt nok var bandet kun i Walnut Ridge for at skifte fly, men siden da er bandet blevet hyldet til den store guldmedalje i byen. I 2011 opførte man en aluminiumsstatue af coveret fra Abbey Road-albummet. Den blev placeret i Beatles Park. Der er andre Beatles-tegn rundt i byen, der hvert år i september, afholder en festival i til ære for det legendariske band.

The Guitar Walk

109 SW Front St., Walnut Ridge

©Flickr/David A. Brooks

Vi bliver i Walnut Ridge, for her ligger en del af Highway 67, der bliver kaldt the Rock ‘n’ Roll Highway. I 50’erne og 60’erne var dette nemlig en strækning fyldt med natklubber med optrædninger fra Elvis, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis. For at hylde musikken, har man opført en kæmpe guitarformet park. Her kan man høre diverse historier om Rock ‘n’ Roll Highway, og de stjerner der optrådte her.

Arkansas Alligator Farm

847 Whittington Ave, Hot Springs

©Flick/Jacob

Hvem har ikke lyst til at se alligatorer og en vaskeægte havmand? Hvis man besøger Arkansas Alligator Farm and Petting Zoo, kan man nemlig se denne mumificerede halv fisk/halv abe. Et væsen, der blev fanget ved Hong Kongs kyst.

Boggy Creek Monster

104 Highway 71, Fouke

©Flickr/Stacy Reynolds

Aprops underlige væsener, har alle de 50 delstater hver deres egen myter og mystiske væsener. I Arkansas er det Boggy Creek Monster, eller Fouke Monster. Monsteret fra Fouke har blandt andet været grobund for to dokumentarfilm, hvor filmskaberne tog til Arkansas for at undersøge det behårede udyr. Folk, der har set monsteret siger, at det er stort, dækket af langt mørkt år og med røde øjne. Det er over to meter højt. Boggy Creek Monster svinger armene som en abe, og har en lugt der minder om en våd hund i kombination med et stinkdyr. Man har naturligvis opsat en figur af væsenet, så kig forbi, og stik hovedet igennem, og vær Boggy Creek Monster for en stund.

Gudinden Aza

2 Spring Street, Eureka Springs

©Flickr/Vincent Parsons

Denne smukke mosaik-gudinden står og kigger over Basin Spring Park. Hendes navn er Aza, der er en forkortelse for“Adora Zerlina Astra, men hun er bedst kendt som the Gaudy Goddess of Feminine Cosmic Energy.

Statue af Skipper Skræk

811 Fayetteville Ave, Alma

©Flickr/Alan Sharp

Alma er selvudnævnt hovedstad for spinat, og hvem er så bedre til at promovere budskabet end Skipper Skræk?

Big Raven Statue

11 US Hwy 63, Ravenden

©Flickr/milanite

For at hylde fuglen bag byens navn, har Ravenden opsat en kæmpe statue af en ravn. Oprindeligt stod her en glasfiberskulptur, der blev opført i 1991. Men få år efter brændte den ned, og i 1996 opførte man denne store betonstatue af byens varetegn. Inskriptionen fortæller, at ravnen var den første fugl, der blev sendt fra Noahs ark i jagten efter land.

Mammoth Orange Café

103 N Highway 365, Redfield

©Flickr/jomonola

Mammoth Orange Café blev bygget i 1965 af Earnestine Bradshaw. Appelsinen blev bygget, for at konkurrere med andre ligende forretningener. Den dag i dag er der stadig restaurant i den store appelsinbygning.

Tiny Town i Arkansas

374 Whittington Ave, Hot Springs

Arkansas
©Flickr/Patrick Swinnea

I Hot Springs er der en attraktion for hele familien. Her kan man nemlig besøge en lille bitte miniature by. Manden bag, Frank Moshinskie startede den fine lille by hjemme hos sig selv, inden den i 1963 måtte flytte til de nuværende, og større, lokaler.

Christ of the Ozarks

937 Passion Play Rd, Eureka Springs

Arkansas
©Flickr/John

Nær Eureka Springs flokkes turister til, for at se en time og tre kvarters opførelse af Jesus’ sidste dage. Opførelsen foregår på et amfiteater, men det er ikke den enste grund til, at området er populært blandt turister. På toppen af Magnetic Mountain finder man nemlig en kæmpe statue af Kristus. Statuen blev bygget i 1966.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button