Skriv dagbog på din roadtrip

Jeg har naturligvis altid min computer med, når jeg rejser rundt i USA. Det er en nødvendigt arbejdsredskab for mig, så jeg kan blogge, uploade billeder og generelt holde styr på mit liv undervejs. Det er selvfølgelig ikke et must at have en laptop med, og i stedet vil jeg slå et slag for, at du skriver dagbog.

Du kender det sikkert. Efter et stykke tid, kan du ikke lige huske alle deltaljerne, efter din roadtrip. Du har alle billederne, men hvad med alle de ting, der ikke lige blev foreviget? Når jeg mødes med tidligere rejsekammerater, kommer der altid nye “gamle” minder frem i lyset. Det er som om, vi husker noget helt forskelligt, fra de steder vi har været. Man glemmer jo ikke lige at; man var i Gran Canyon; var ved at dø af grin i Simpsons Ride i Universal Studios; mødte verdens mest sympatiske mand i Gay Parita Gas Station; eller frøs af pommern til ved Niagara Falls.

Til gengæld glemmer man:

  • Navnet på vagten på American Museum of National History i New York, der inviterede til ‘Nat på museet’ – fest.
  • Hvor man spiste, da man var midt i staten New York, og der var milevidt til næste by.
  • I hvilken by det nu var, at ens hotelværelse havde skimmelsvamp og ingen håndtag på toiletdøren.
  • Fortællingerne fra alle de amerikanere man mødte undervejs.

Så gør dig selv den tjeneste at skrive dagbog! Selv de mest trivielle ting, kan senere vise sig at være dyrebare minder. Du kan gemme billetter fra steder, du har været, og lægge dem ind i en dagbog. Du kan naturligvis også lave en scrapbog med billeder, billetter, kuponer og daglige noter – men det er nu en gang svært at huske det hele, når man kommer hjem.

Det er allermest (udelukkende) for din egen skyld. Dine venner og familie gider mest høre og se alle de fede oplevelser – dem som du alligevel ikke glemmer. Men når du ser tilbage på en roadtrip i USA, lover jeg dig, at det der varmer dit hjerte mest at huske, er alle de små ting.

Hvis du ikke er den store Bridget Jones, kan du også “bare” lave en lille lydfil på din smartphone, når dagen er omme. Vi lavede også lydfiler undervejs, f.eks. da vi fik 4 store trucks til at honke i hornet samtidig, midt om natten på en parkeringsplads i Texas; da vi krydsede grænsen til Canada, og paskontrolløren var helt specielt sød; samt da vi blev stoppet af Highway Patrol, og ville forevige den pinlige samtale, vi havde med ham (efter han lod os køre uden videre tiltale).

Få fanget dine minder, og de små ting. Tag billeder af alle de steder, du sover, spiser eller stopper ved. Skriv eller optag – eller gør begge dele.

Det lover jeg, du ikke kommer til at fortryde! Om 5 år vil du med garanti genlæse eller genhøre dine oplevelser, og op til flere gange smile og tænke: Gud ja!

Hermed et shout-out til dagbogens genfødsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Back to top button