Universal Studios, Hollywood: Forlystelser for børn og voksne

Universal Studios i Hollywood er virkelig et besøg værd. I denne film-temapark finder man nemlig både en forlystelsespark, udklædte filmfigurer, og alverdens forskellige film-setups og kulisser. Uanset om man har små eller større (eller ingen) børn, anbefaler USAmerika så afgjort, at man gør stop i Universal Studios.  

Hvad er Universal Studios?

Universal Studios er et af Hollywoods ældste og mest kendte filmstudier, der stadig er i brug. I 1915 åbnede man op for den første tour rundt i filmstudiet, og efter nogle år uden rundvisninger, genåbnede man igen i 1964 for betalende tours, denne gang med opsatte events og de facto en ægte temapark. Omkring 70% af Universal Studios ligger i det der kaldes Universal City, mens resten ligger inden i selve Los Angeles by.

Tidligere har man kunne nyde The Flintstones Show, Star Trek Adventure, E.T. Adventure, og Back to the Future: The Ride. Universal Studios aflyser ikke ofte en forlystelser eller attraktion, men når de gør, er det for at gøre plads til mere moderne og akutelle film og serier. Senest har man, efter 14 år, valgt at lukke Shrek 4D, der i august 2017 måtte vige pladsen for et DreamWorks teater, der kommer til at vise 4D-film med animationsfigurer fra DreamWorks.

I 2015 åbnede man Springfield – et spiseområde bygget rundt om The Simpsons Ride. Her kan man blandt andet nyde mad fra Krusty Burger og Luigis Pizza.

Nyeste tiltag er forlystelser og merchandise med Mario, Luigi og de andre Nintendo-karakterer fra Mario-spillene. Det forventes af åbne om nogle år i Hollywood.

I Universal Studios i Hollywood er parken opdelt i to områder, på hvert sit plan. Der er ‘Upper lot’ og ‘Lower lot’ – øvre og nedre plan. Hver plan har forskellige forlystelser, shows, attraktioner og spisefaciliteter.

Øvre plan / Upper lot 

På det øvre plan finder man blandt andet showet Waterworld: A Live Sea War Spectacular. Det er en fed oplevelse – men husk, at man risikerer at blive (meget) våd – så læg endelig kameraet væk, på de rette tidspunkter.

Det er også her man finder byen Springfield, med den bedste forlystelse, jeg nogensinde har prøvet: The Simpsons Ride. Det er ubeskriveligt sjovt og fascinerende, og man behøver ikke have noget kendskab til tv-serien for at kunne nyde denne tur. Jeg tager den ofte flere gange i træk, fordi den er så vanvittig morsom.

Her ligger også en af de nyere attraktioner: Despicable Me: Minion Mayhem. Jeg har ikke prøvet denne endnu, men som alt andet i Universal Studios, er jeg sikker på, den er hylende skæg.

Noget, der vil tiltrække de lidt mindre er bestemt den nye Wizarding World of Harry Potter, hvor man f.eks. kan prøve den halv-vilde Harry Potter and the Forbidden Journey, der foregår i en kopi af Hogwarts. I Harry Potter-området kan man også tage en mere familievenlig forlystelse: Flight of the Hippogriff, prøve den interaktive Ollivander’s Wand Fitting Experience, hvor tryllestaven vælger sin egen heks eller troldmand, samt se Frog Choir and Triwizard Rally live shows. Der er også forskellige butikker og restauranter ala Harry Potter-verdenen i dette område.

Studio Tour

Det er også i på Upper lot, at man finder Studio Tour – den berømte tur rundt i gamle (og nye) film-setups.

Turen rundt i de forskellige kulisser varer 45-60 minutter. Ventetiden varierer rigtig meget, men det er jo ikke et “rigtigt” besøg i Universal Studios, uden Studios Tour. Turen foregår i små toge, så man i ro og mag (for det meste) kan sidde og nyde filmhistoriske kulisser og rekvisitter. Man ser blandt andet Wisteria Lane fra Desperate Housewives, Bates motel fra Psycho, kendte film-biler, flystyrt, kulisser fra Jaws, Fast & Furious og King Kong. 

En anden fantastisk forlystelse (men ikke fornøjelse), er Horror House. De fleste skriger som små piger, og er man til gys og gru, er det her stedet. Det er simpelthen så gennemført. Jeg glemte (ok, jeg tabte den i et anfald af skræk) min jakke sidste gang inden i Horror House. Jeg turde ikke gå derind efter den – og jeg fik kun jakken igen, fordi uhyrerne og monstrene gik til frokost, og al lyset blev tændt. 

Nedre plan / Lower lot

Det mindste af de to planer. Her finder man:

Jurassic Park: The Ride som er en vandtur, hvor man kører forbi scener fra den første film, og oplever forskellige dinosaur-replicas. Turen slutter af med et “fald”, hvorfor man også her risikerer at blive våd.

Revenge of the Mummy: The Ride der er en højintens ruchebane, hvor man kommer igennem øjeblikke fra filmen. Den er ret uhyggelig – men der skal heller ikke så meget til at skræmme mig. Som de andre forlystelser, er det her også bare gennemført og ikke noget, man vil gå glip af.

Transformers: The Ride 3D: The Ride hvor der er brugt højteknologisk udstyr for at simulere en kamp mellem Autobots og Decepticons, med 4K-3D skærme og simulator-køretøjer. Her er gjort brug af pyroteknik, så man rigtig kan mærke varmen fra alle eksplosionerne.

Universal Studios karakterer og figurer & City Walk

Rundt i parken er der rig mulighed for at få taget billeder med alverdens figurer. Man kan blandt andet møde Betty Boob, Simpsons-familien, Shrek, Svampebob og Marilyn Monroe.

Lige uden for forlystelsesparken ligger Universal-gaden. Her finder man Hard Rock Café, souvenirbutikker, barer og glimmer. Her kan man også tage ind om aftenen, når parken har lukket. Det koster ikke noget (og så kan man da lige få taget et billede foran den ikoniske globus).

Billetter til Universal Studios

Universal Studios har i 2016 indført forskellige billetpriser, således at billetprisen nu varierer alt af hvilken ugedag, I besøger parken. Hverdagsbilletterne mandag til torsdag er billigere end billetterne i weekenden. I højsæsonen fra starten af juni frem til midten af august, er prisen den samme alle ugens dage (her er der ikke hverdagsrabat).

Hvis man køber online, kan man spare omkring $10 pr. billet, men så skal man naturligvis også vide, hvilken dag man skal besøge temaparken. Billetterne er dog ret dyre, så jeg ville spare, hvor spares kan. Bemærk, at endagsbilletterne ikke er inklusiv det såkaldte Front of the Line Pass. Front of the Line giver adgang til at komme forrest i køen til de fleste af Universal Studios forlystelser. Et Front of the Line Pass kan være en fordel i højsæsonen, men er altså også næsten dobbelt-op på prisen.

Køb billetter til Universal Studios Hollywood*

Køb billetter med Front of the Line Pass*

Parkering og overnatning

Det er nemt at finde Universal Studios:

Parkeringen findes til forskellige priser – jeg plejer at benytte mig af den billigste til $15.

Skal man med offentlig trafik, kan du tage Metro Red Line subway, der kører mellem Union Station, Downtown LA – Westlake – Koreatown – East Hollywood – Hollywood.

Man kan finde overnatningsmuligheder ved Universal Studios her*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button