Must-see vejsideattraktioner i North Dakota

Hvis man er på roadtrip i North Dakota, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i North Dakota. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i North Dakota’. Her er både en skilpadde på snescooter, en vikingstatue og en kæmpe buffalo. God fornøjelse!

The Enchanted Highway

607 Main St, Regent

© Flickr/MisterQque

I North Dakota findes der en fortryllet vej. Her kan man se nogle af de største og bedste vejsideattraktioner i staten. Det er metalskulptøren, Gary Greff, der står bag de mange skulpturer. Han lavede dem for at lokke folk væk fra motorvejen og ind til byen, Regent.

W’eel Turtle

550 Main St, Dunseith

© Flickr/Jimmy Emerson, DVM

Var det noget med en kæmpe skilpadde lavet af brugte hjulkapsler? Så skal man en tur til byen, Dunseith. Skulpturen består af omkring 2,000 hjulkapsler, og skilpadden har stået her siden 1982.

Nordamerikas geografiske centrum

272 US-2, Rugby 

© Flickr/Kevin Stewart

I 1930 fastlagde man vel hjælp af et udskåret kort over Nordamerika og en knappenål, at centrum af kontinentet var i den lille by Rugby i North Dakota. Byen tog det straks til sig, og byggede en obelisk. Ved siden af de tre nationers flag: Canada, USA og Mexico. Det var en stor ting for den lille by. Men en dag besluttede en barejer at lave sine egne beregninger, og sørme om det ikke viste sig, at centrum faktisk var lige ved hans bar, Hanson’s Bar på Main St. i byen Robinson.

Efter mange diskussioner og nye mere præcise udregninger – der faktisk viste, at centrum ligger i en by, der tilfældigvis hedder Centrum – endte barejeren med at lade Rugby løbe med æren. Der er ikke meget at se på disse kanter, så en attraktion som denne betyder meget for lokalområdet.

Salem Sue

8th Ave. N, New Salem

© Flicker/Joe Schumacher

En af North Dakotas mest velkendte vejsideattraktioner, er Sue – verdens største holstein-ko. Salem Sue kan ses fra lang afstand, og den store ko er absolut et stop værd.

Verdens største buffalo

404 Louis Lamour Ln, Jamestown

North Dakota
© Wikimedia

Denne skønne skulptur af en amerikansk bison, har givet Jamestown kælenavnet, The Buffalo City. Designet stod kunstneren, Elmer Petersen bag, og den enorme buffalo stod færdig i 1969. I 2010 fik den kælenavnet, Dakota Thunder.

Viking på bakketop

Fort Ransom

© Flickr/Jen

For at se denne vikingstatue, skal man en tur til den lille by, Fort Ransom. Her bor der blot 77 mennesker. På en bakke, formet som en pyramide, finder man denne statue, der er skabt for at ære områdets mange norske aner. Statuen blev sat ovenpå pyramiden i 1972. Om pyramiden er naturlig eller menneskeskabt er til stadig diskussion.

Tommy the Turtle

103 S. 11th St., Bottineau

South Dakota
© Flickr/Dan Gooden

Var det noget med en skilpadde på en snescooter? Jamen så skal man en tur forbi Bottineau, hvor Tommy er maskot. Han promoverer alle de vinteraktiviter, som man kan foretage sig her, og så vogter Tommy over tennisbanerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button