American Eagle Day: Hyldest til et af USA’s nationalsymboler

American Eagle Day er en hyldest til en af USA’s allermest genkendelige nationale symboler: den hvidhovedet havørn. For at hylde denne nationalfugl, har man dedikeret en speciel dag, hvor man fejrer dette amerikanske nationalsymbol. 

American Eagle Day afholdes den 20. juni, og er en mærkedag i USA. Offentlige instanser og skoler holder derfor ikke lukket på denne dag. Det er en af de mange mærkedage man har i USA – se flere her.

Et amerikansk symbol

I USA markerer man American Eagle Day den 20. juni. Det er den dato i 1782, hvor man tilføjede ørnen på USA’s officielle segl.

På seglet ser man den hvidhovedet havørn med en olivengren i den ene fod og 13 pile i den anden. Olivengrenen symboliserer USA’s ønske om at opretholde fred, samtidig med at være klar til krig. De 13 pile symboliserer de 13 oprindelige stater.

Udover at være et nationalt symbol, er ørnen også af stor betydning for mange indfødte amerikaneres kultur og overbevisninger. Her betyder fugle nemlig frihed, styrke, visdom og ærlighed.

Bald eagle er både USA’s nationaldyr og USA’s nationalfugl. I midten af 1990’erne var den flotte fugl reddet fra næsten at være uddød. I 1960’erne var der blot 400 ørne tilbage. I dag mener man, at der er titusindevis. Man kan se den pragtfulde fugl på mange amerikanske symboler, logoer og emblemer.

Fejringer af American Eagle Day

Den førstefejring havde man i 1995, da Præsident Clinton erklærede, at dagen skulle markeres. Det er nu en mærkedag i næsten alle stater.

eagle

Man markerer dagen ved forskellige workshops og oplysning om den majestætiske fugl, og om hvor vigtigt det er at beskytte vilde dyr generelt.

Nogle gange kan man se, at dagen kaldes for Bald Eagle Day eller National Eagle Day.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Back to top button