Amerikanske præsidenter: Anekdoter og Fun Facts

USA’s præsidenter bliver ofte også omtalt som ‘den frie verdens leder’. Som et symbol, som nationens frontfigur og fader. Et embede, der er omgivet af mystik, og som rummer spændende personligheder, vanvittige fortællinger og et katalog fyldt af historie.

Fun Facts om de amerikanske præsidenter

Woodrow Wilsons portræt pryder den amerikanske $100.000-seddel, der dog aldrig kom i cirkulation som almindelig pengeseddel. Den sidste af de store sedler, blev trykt i 1945. Læs om andre dollarsedler her.

Når man er besat af helikoptere, er der kun en ting at gøre: udskifte sit sæde i Det Ovale Værelse med et helikoptersæde. Hvilket er præcis hvad Lyndon B. Johnson gjorde.

George Washington, er den eneste, der er blevet valgt enstemmigt. Det vil sige, alle Electoral Votes blev kastet på ham.

LBJ kunne godt lide at vise sin penis, som han kaldte Jumbo, frem. Da han, under et interview, gentagende gange blev spurgt om, hvorfor der var amerikanske tropper I Vietnam, hev han Jumbo frem, pegede på den og sagde: “Derfor!”

Hele tre præsidenter er døde på USA’s uafhængighedsdag (de to første endda på samme dag – 50 år efter vedtagelsen af Declaration of Independence): John Adams, Thomas Jefferson og James Monroe. Calvin Coolidge blev født den 4. juli.

James Madison var en lille størrelse på blot 1.63 meter og 45 kilo.

Da han var ung, var Gerald Ford en ren skønhed. Så skøn, at han var på forsiden af Cosmopolitan.

Flere fun facts

Da Franklin D. Roosevelt var fem år gammel, mødte han Grover Cleveland, der klappede ham på hovedet og sagde til ham: “Jeg har et ønske for dig. Det er, at du aldrig bliver præsident i USA.”

Med sine 42 år, 10 måneder og 18 dage, var Theodore Roosevelt den yngste mand, der fik nøglerne til Det Hvide Hus. Den ældste er Donald J. Trump, der indtog embedet som 70 år, 7 måneder og 6 dage.

“S”et Harry S Trumans navn, står ikke for noget. Hans forældre kunne nemlig ikke blive enige om et mellemnavn, og efter måneder af debat, blev det bare til et “S”. Det var en henvisning til morfar, Solomon Young, og farfar, Anderson Shipp Truman.

Herbert Hoovers søn havde to kæle-krokodiller, der til tider fik lov til at blive sluppet løs i Det Hvide Hus.

Efter præsidentembedet var ovre, skrev Martin Van Buren en selvbiografi. Men, han nævnte ikke en eneste gang, sin kone gennem 12 år.

Præsident James Garfield havde en unik evne. Han kunne nemlig skrive latin med den ene hånd, samtidig med, at han skrev græsk med den anden.

Theodore Roosevelt, der også fik opkaldt et ikonisk tøjdyr efter sig, var blind på det ene øje efter en skade i en boksekamp.

I 1940, tildelte University of California Ronald Reagan titlen som ‘Det tætteste på den perfekte mandekrop’. Prisen for titlen var, at Reagan måtte posere for en kunstklasse, der skulle lære at modellere menneskekroppen.

John Quincy Adams kunne rigtig godt lide at nøgenbade i Potomac-floden, hver morgen under sit præsidentskab.

Præsidentielle anekdoter

Andrew Jackson er ikke den eneste præsident, der havde en fugl som kæledyr: Teddy Roosevelt havde en et-benet hane, og James Buchanan havde to ørne. Men han er den eneste, der har haft en bandende papegøje. Papegøjen hed Poll, og man ved ikke helt hvordan den lærte alle de bandeord … Men til Jacksons begravelse bandede og svovlede Poll eftersigende så voldsomt og højt, at den forstyrrede de fremmødte og måtte bæres indendørs.

Tre præsidenter (Jimmy Carter, Bill Clinton og Barack Obama) har vundet en Grammy, for bedste lydbogsindtalelse af deres selvbiografier.

Før Andrew Jackson blev præsident, deltog han i en duel. Hans modstander, Dickinson, havde blandt andet havde beskyldt hans kone for at være bigamist (hun havde giftet sig med den kommende præsident, mens hun stadig var lovmæssigt gift med en anden mand). Jackson blev skudt i brystet, men formåede alligevel at rejse sig og skyde, og dræbe, Dickinson. Præsidenten havde kuglen siddende i brystet, resten af sit liv.

Stakkels William Henry Harrison, der blot nåede at sidde på posten i 32 dage. Han døde af en lungebetændelse, han havde pådraget sig under sin indsættelsestale, der har rekorden for længste indsættelsestale, med en længde på 1 time og 40 minutter.

Thomas Jefferson var en dygtig opfinder. Hans stod bland andet bag jakkebøjlen, den sammenklappelige seng og stumtjeneren.

William McKinley bar næsten altid en rød nellike på sit jakkesæt. Det var en slagt lykkeblomst. Men i 1901 gav han blomsten til en lille pige. Ganske kort tid efter blev han skudt, og døde otte dage senere.

Rygterne siger, at Martin Van Buren gjorde udtrykket ‘OK’ til dét, det er i dag. Han kom fra byen Kinderhook i staten New York, og blev kendt som ‘Old Kinderhook’, under hans valgkamp om genvælgelse. Da OK – klubber dukkede op, som opbakning til kandidaten, skulle det eftersigende have været grunden til, ordet i dag er synonym med ‘i orden’.

Med sine 15 børn, er John Tyler den præsident, der har haft flest arvinger.

De amerikanske præsidenter fun facts

Warren G. Harding spillede poker mindst to gange om ugen. En af gangene gik dog galt, da han tabte et kæmpe parti porcelæn, der tilhørte Det Hvide Hus.

En fartbøde på $20, var hvad Ulysses S. Grant fik i straf for at ride på sin hestvogn for hurtigt rundt i Washington D.C.

Gerald Ford er den eneste præsident og vicepræsident, der aldrig er blevet valgt (til nogle af posterne).

Også James Madison brød færdselsloven, da han tog en tur i hestevogn i Vermont på en søndag. Det var ikke tilladt dengang. Ligesom så mange andre underlige love i USA.

Det afrikanske land Liberia har opkaldt dets hovedstad efter James Monroe.

James Buchanan er stadig den eneste single fyr, der har været USA’s præsident.

Den stilbevidste Andrew Johnson var skrædder, og bar kun jakkesæt, som han selv havde lavet.

Også Chester A. Arthur gik op i sit tøj. Med 80 par bukser, var det på den tid, en anelse ekstravagant.

Spørgefugl eller ond leg? Calvin Coolidge kunne nogle gange finde op at trykke på ALLE knapper i Det Ovale Værelse, så klokker ringede overalt i huset. Herefter gemte han sig, blot for at se al personalet løbe forvirret rundt. Han ville bare gerne se, hvem der arbejdede.

Grover Cleveland var både USA’s 22. og 24. præsident, og blev kaldt ‘det menneskelige isbjerg’ på grund af sin kolde personlighed.

Obama er ikke den eneste præsident, der er blevet beskyldt for, ikke at være født i USA (en betingelse for at kunne blive amerikansk præsident). Chester A. Arthur, hvis far boede i Irland og Canada før han fik sin søn, blev anklaget for at have været født i Canada og opvokset i Irland. Han blev dog født i Vermont, og var derfor helt reel og lovmæssigt præsident.

Flere fun facts om de amerikanske præsidenter

Big is beautiful, men det kan også være upraktisk, hvilket den overvægtige William Howard Taft måtte sande, da han, på grund af sin størrelse, sad fast i badekarret i Det Hvide Hus, og måtte gnubbes med smør, for at komme fri.

Gerald Ford blev født Leslie Lynch King Jr. Hans mor forlod den alkoholiske og voldelige far, 16 dage efter fødslen af Leslie. Han fik sin stedfars navn, da han var to år gammel, men skiftede det først officielt, da han var 22 år.

Benjamin Harrison var den første præsident, der havde elektricitet i Det Hvide Hus. Han var dog så bange for at få stød, at han aldrig selv rørte ved stikkontakterne.

George W. Bush var head cheerleader på sin high school. Ja, du læste rigtigt. Cheerleader. De første cheerleaders i USA var desuden mænd – så helt underligt er det i realiteten ikke.

Jimmy Carter var den første præsident, der blev født på et hospital.

Millard Fillmore første hustru, Abigail Powers, var hans lærer, da han som 19-årig studerede på New Hope Academy i New York.

Franklin Pierce havde svært ved at styre landet, men han havde tilsyneladende også ret svært ved at styre sin hest. I hvert fald blev han anholdt for at løbe en kvinde ned med sin hest. På grund af manglende beviser blev tiltalen mod ham dog senere droppet.

Donald J. Trump har medvirket i adskillige tv-serier og film, herunder Sex and the City, Home Alone 2 og Zoolander.

Abraham Lincoln var noget af en wrestling-konge. Som ung var han nemlig – bortset fra en gang – ubesejret i 300 kampe. Han blev sågar optaget i Wrestling Hall of Fame.

Rutherford B. Hayes er den eneste præsident, der blev såret under Borgerkrigen. Hele fire gange blev en hest skudt ned under ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button