Ansøgning til ESTA – den obligatoriske indrejsetilladelse til USA

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) – som er det elektroniske system for indrejsetilladelse til USA – er nødvendig og obligatorisk inden din rejse. Læs her en grundig gennemgang af formularen, så du starter din rejse til USA på bedste og sikreste måde. Pas i øvrigt på derude – der er MANGE falske sider, så følg trygt min guide til ESTA, hvis du vil være sikker på, du ikke bliver snydt.

Følg dette link, for at komme til den rigtige ESTA-side.

Fakta om ESTA

Danmark er en del af det såkaldte Visa Waiver Program (visumfritagelse), som gør det muligt for borgere i Danmark at rejse til USA uden visum. Den 12. januar 2009 blev ESTA påkrævet i Visa Waiver-programmet, på grund af den øgede sikkerhed. Hele ESTA-ansøgningsprocessen foregår online, og drives af det amerikanske Ministerium for National Sikkerhed (Department of Homeland Security eller DHS).

Følgende lande er i øjeblikket en del af Visa Waiver programmet: Andorra, Australien, Østrig, Belgien, Brunei, Chile, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Japan, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Holland, New Zealand, Norge, Portugal, San Marino, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, og England.

Formålet med ESTA er at give DHS anledning til at vurdere alle Visa Waiver-rejsende, før de forlader deres respektive hjemlande. Rejsende fra Danmark til USA anbefales at ansøge om rejsetilladelse mindst 72 timer før afgang. Jeg ville dog ansøge så hurtigt som muligt, i tilfælde af afvisning (som i øvrigt er meget meget sjælden). Hvis du bliver afvist, skal du nemlig have visum for at rejse til USA, og det tager altså en del tid, da du skal til interview på den amerikanske ambassade i København.

En godkendt rejsetilladelse garanterer ikke i sig selv indrejse, men er en forudsætning for at rejse til USA med fly eller skib.

ESTA er ikke noget visum. Det er en forhåndsgodkendelse til at gå ombord på et skib eller fly med USA som destination.

Du må maksimalt opholde dig i USA i 90 dage på din ESTA. Skal du være der længere – eller skal du arbejde eller studere – skal du have et visum.

Hvis din ESTA-ansøgning afvises, vil du skulle ansøge om et US visitor visa (B-1 Business eller en B-2 Tourist visa).

Hvornår skal du bruge en ESTA?

Du skal bruge en ESTA, hvis du skal flyve til USA, eller ankommer til USA med skib. Du kan godt køre i bil til USA fra Canada eller Mexico, uden en ESTA.

Starter din rejse i Canada, uden du har fløjet til USA og dermed har en ESTA, så skal du udfylde et I-94 dokument ved grænsen. Det koster $6 pr. person. Du kan godt udfylde en I-94 på forhånd, men kun op til syv dage inden du ankommer til grænsen.

Du kan udfylde en I-94 her.

Du skal også udfylde en ESTA, selvom du kun er i transit i USA (skal mellemlande for at flyve videre til et andet land end USA).

Alle i familien skal have en – også børn og babyer. Det er ikke muligt at sende flere ansøgninger på en gang, eller søge som familie.

Der findes kun én ægte ESTA side!

Der findes kun en rigtig side at gøre dette selv på og det er denne. Prisen for en ESTA er $14 (pris den 1. januar 2018).

Lad endelig være med at benytte en af de utallige sider, der tilbyder at lave ESTA-ansøgningen for dig. Det er ganske simpelt at lave og udfylde den selv, og så sikrer du også, at alting foregår korrekt, og til den korrekte pris. Hold dig fra alle andre sider end den officielle! De kan se ganske officielle og rigtige ud, men det er svindel, og blot en måde at hive penge ud af dig på. De penge kan du bruge på så meget andet godt, når du når til USA 🙂 Vær især opmærksom, hvis du googler ESTA. Der er mange danske og udlandske firmaer, der står øverst. De er altså kun ude på at få dine kreditkortoplysninger.

For en god ordens skyld er DETTE det RIGTIGE link.

Sådan udfylder du din ESTA

Det tager cirka ti minutter at udfylde en ESTA.

Inden du går i gang, så hav disse ting klar:

 • Dit pas
 • Et kreditkort
 • Dine forældres navne og adressen på dit arbejde
 • Adresse på første overnatning i USA

Gå ind på siden med Den officielle ESTA-side og begynd processen.

Hvis du får siden frem på engelsk, kan du vælge sprog i toppen af siden:

Start ansøgning

På forsiden skal du vælge at lave en ny ESTA eller tilgå en eksisterende ESTA (en ESTA gælder i to år eller indtil du har får et nyt pas).

For at lave en ny skal du blot klikke Ny Ansøgning og dernæst Enkeltansøgning.

Sikkerhedsmeddelelse

Her dukker der en meddelse op om, hvad dine informationer bruges til.
Her skal du klikke på Bekræft & Fortsæt.

Herefter vinger du af ud for: Ja, jeg har læst og forstået oplysningerne og accepterer disse vilkår. Siden skifter til The Travel promotion Act of 2009.

Teksten forklarer, hvorfor ansøgningen koster $14, og igen vinger du af i: Ja, jeg har læst og forstået oplysningerne og accepterer disse vilkår.

Tryk på Næste. 

Personlige oplysninger

Her skal du udfylde dine navne, som de står i passet. Bemærk, i din ESTA-ansøgning, skal du undlade mellemnavn(e).

Hvis dit navn indeholder æ, ø, eller å (eller andre specielle tegn f.eks. ä), skal du se i bunden af dit pas, hvor der er en masse  <<<<<< >>>>>>. Her er dit navn skrevet på den måde, du skal benytte i din ESTA (og på din flybillet.)

Længere nede forsætter udfyldelse af dine personlige informationer, og selve ansøgningen. Her udfylder du statsborgerskab, fødselsdato, køn, pasnummer osv.

Alle bokse markeret med en rød * er påtvunget. Det gælder ikke e-mail – men det er nu alligevel en god idé at skrive den også, i tilfælde af, du senere skal have fat i dit ansøgningsnummer.

Under Global Entry skriver du NEJ. 

Så bliver du bedt om dine forældres navne (biologiske, adoptiv, eller sted – eller værge). Dette gælder også selvom de ikke lever længere. Kender du ikke navn på en eller begge forældre, skal du skrive UNKNOWN i både fornavn og efternavn.

Der bedes også om oplysninger om tidligere eller nuværende jobs. Det er altså også påkrævet på din ESTA-ansøgning.

Endelige destination

Når du har udfyldt de påkrævede oplysninger, bliver der spurgt ind til, om USA er din endelige destination. Pudsigt nok, skal du UANSET hvad, svare NEJ. Altså uanset om du er i transit eller skal på ferie i USA.

Mange kommer til at skrive ja, men det er ikke en alvorlig fejl, og ikke noget der påvirker din indrejse til USA.

Kontaktperson i USA

Du skal oplyse din emergency kontaktperson i USA. Hvis du ikke har nogen, kan du blot skrive adressen på det hotel, du skal overnatte på første nat. Den oplysninger bliver der også bedt om. Det har min mor engang haft udfordringer med, ved immigrationen – da hun havde skrevet navnet på en person – men sagde det var et hotel. Der skete selvfølgelig ikke noget, men man bliver jo altid lidt paf, når man bliver udspurgt af immigrationsmyndighederne, så sørg endelig for at have styr på det også.

Sociale medier behøver du ikke udfylde.

Spørgsmål om kvalifikation

Her bliver du spurgt mere ind til personlige forhold, f.eks. sygdom, forældremyndighed, straffeattest osv. Der svares naturligvis helt og aldeles sandt på disse spørgsmål!

Gennemse og send ansøgningen

Her får du muligheden for at tjekke de informationer, du har givet på din ansøgning. Inden du indsender og går til betaling, skal du lige bekræfte dit pasnummer, efternavn og land hvor du er statsborger.
Når det er gjort, klikker du Anvend.

Gem dit ansøgningsnummer!

Ansøgningsnummeret er unikt, og du skal bruge det, hvis du skal ind og redigere i din ansøgning. Så gem det. Når du har gjort det, vinger du af i Certificering, og klikker videre på Betal.

Indtast dine kreditkortoplysninger, og vent lidt inden den er gennemført. Den kan godt være lidt langsom.

Når betalingen er gennemført, får du din kvittering og bekræftelse på din ansøgning. Sørg for at printe den, og tag den med i lufthavnen. For en sikkerhedsskyld. Din ESTA knytter sig til dit pas, men jeg anbefaler alligevel at du er på den sikre side, og har en kopi af din godkendte ESTA.

Det kan dog være, at din ESTA ikke godkendes med det samme. Der kan gå op til 72 timer, og det er ikke nødvendigvis fordi, der er en fejl i din ansøgning, eller at de har fundet noget “smuds”. Systemet kan altså bare arbejde langsomt nogle gange. Langt de fleste danske statsborgere får godkendt deres ESTA ansøgning. En afvisning skyldes som ofte, at ansøgeren tidligere har brudt visumregler eller er kriminelle. 

ESTA gyldighed

Huske, en ESTA kun gælder i to år. Hvis du får et nyt pas i mellemtiden, skal du ansøge påny. Men du kan rejse til USA på det samme ESTA flere gange, uden at skulle ansøge igen. En ny visumfri 90 dages periode, kan dog først begynde igen, når du har været udrejst af USA i en rimelig periode. Det er U.S. Customs And Border Protection, der afgør hvad en rimelig periode er. Udover nyt pas, skal du også udfylde en ny ansøgning, hvis du har skiftet navn, begået grov kriminalitet eller hvis du har været smitsom syg (alvorlig dødelig smitsom sygdom).

Hvis du vil tjekke gyldigheden på din ESTA (om den stadig gælder – eller måske fordi du er kommet til at benytte en snydeside, og du vil være sikker på, at du har fået din ESTA) – kan du let gøre det gennem den officielle side.

På forsiden trykker du på ‘Tjek eksisterende ansøgning’, herefter ‘Tjek individuel status’. Du skal indtaste pasnummer og ansøgningsnummer (der er heldigvis hjælp at hente, hvis du ikke har dit ansøgningsnummer).

Du kan også finde din ESTA frem, selvom du ikke kender dit ansøgningsnummer.

Jeg håber, du kunne bruge min guide til ansøgningsproceduren. Du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarerne, men hvis du har særlige omstændigheder, skal du tage kontakt til en amerikanske ambassade i København. Hvis du kunne bruge guiden, må den meget gerne deles. 

Kommentarer

 1. Hej og tak for en god side med gode råd og tips
  Jeg forstår ikke helt hvorfor mellemnavne ikke skal udfyldes på Esta .
  På flybilletter skal alle navne jo udfyldes ?
  Er det korrekt at jeg har hørt at det anbefales at booke 1. Overnatning i forbindelse med flybilletter ? Da man ellers ikke er dækket af afbudsrejser forsikring / anden forsikring ?
  Er man ikke det hvis det ikke bookes samtidigt ? Måske finder man jo andre sider på nettet og ønsker at booke hotel selv – det er jo ikke altid at siden med flybiletter lige har det man ønsker ….
  Kan det betale sig at bestille bil gennem siden man bestiller flybilletter på eller gå ind på anden side for at gøre det ?
  Sidste spørgsmål: Hvis man er en familie som bestiller evt. Andre destinationer fex cph – New York og New York Miami og Orlando cph – bliver det jo en rejse – måske over 35.000 – kan man så stadig betale så meget med creditcard ? Er der ikke en grænse ?Hvad gør man så?
  Mvh
  Gerhard

  1. Hej Gerhard,

   Tak for din ros af USAmerika.

   Mht. mellemnavn på ESTA forstår jeg godt din undren. Du skal selvfølgelig skrive det som det står i passet, hvis det er en del af dit efternavn. Men mellemnavne udelades – nok fordi folk ofte laver fejl i det, og så har de amerikanske myndigheder måske gjort det nemmere for os, ved ikke at kræve det med.
   Det er korrekt, at man anbefaler at booke første overnatning i USA, men jeg har ikke hørt om det i forbindelse med forsikringer. Det kan jo være, at man skal bo hos en ven, men derfor er man stadig dækket af sine forsikringer. Det eneste man skal være opmærksom på er, at de amerikanske indrejsemyndigheder gerne ser, at du har en adresse på det første sted du skal overnatte. Du skal altså ikke føle dig presset til at købe et ophold gennem rejseselskabet eller flyselskabet. Jeg har flere gange været i USA uden et booket hotelophold.
   For billeje kan du se lidt her: https://usamerika.dk/billige-usa-oversigt-udlejningsfirmaer/
   Det er for det meste billigst selv at booke bil. Pakkeløsninger er nemme, men ikke den billigste måde. Billeje i USA er utroligt let, og jeg ville gøre det gennem rentalcars eller autoeurope, som beskrevet i indlægget. Hvis du orker, kan lidt tid på google også give nogle ganske gode rabatter, gennem rabatkuponer (jeg har engang fået 2000 kr i rabat ved at søge efter rabatter på internettet).
   Det sidste spørgsmål med kreditkort, burde det ikke være et problem, medmindre du har en anden aftale med banken. Men det afhænger lidt af kortets type og din bank. Jeg har kun oplevet den slags problemer, da jeg skulle købe en bil i USA – det kan man gøre med Visa dankort i Danmark, men ikke i udlandet. På nettet må det være det samme, men spørg eventuelt lige banken inden.

   Jeg håber, du kunne bruge mit svar, ellers må du endelig sige til.

 2. Hej
  Jeg er meget i tvivl om hvornår der er talt om “multiple first names” og deciderede mellemnavne?
  Fx står alle mine navne under “Fornavne” og ikke under en særskilt “Mellemnavn” plads på passet – skal alle disse så med?
  Fx Emma Elizabeth skal stå som fornavn
  Eller skal jeg kun medtage Emma?

  1. Hej Emma,
   Jeg ville skrive det, som det står i dit pas. Altså Emma Elizabeth under fornavne.

   God tur!

 3. Hej Dorthe,

  Ved ansøgning som familie kan man så ikke vælge “Gruppe ansøgning” og betale gebyret 1 gang?

   1. Hej Stephan,

    Det er per person. Det er smart at lave en gruppeansøgning, så det hele er samlet til sidst, men i virkeligheden gør det ingen forskel i hverken tid eller penge. Hver person skal betale $14, og laver I en gruppeansøgning, betaler I så samlet for alle ansøgninger til sidst.

    Mvh Dorte

 4. Hej Stephan.
  Vi er i tvivl om betydningen ved alias når vi søger Esta. Min svigerinde har fået nyt navn efter hendes pas en lavet, men skal der ved alias stå det nye navn? Jeg kan ikke tyde betydningen på hjemmesiden.
  Håber du kan hjælpe os.
  Venlig hilsen Louise.

  1. Hej Louise,

   Det lyder som om, I er med på, at navnet på ESTA skal stemme overens med det navn, der står i pas og på billet m.m.

   Med alias menes der, hvis man har været kendt under et andet navn “altid” – f.eks. hvis man tidligere har været gift, men nu har taget til pigenavn tilbage – eller man er kendt under en forkortelse/kælenavn. Med kendt mener man her, at det er et navn man bruger eller har brugt i offentlig sammenhæng.

   Jeg ville derfor, for at være på den sikre side, skrive din svigerindes nye navn under alias – da det jo er blevet brugt i andre sammenhænge, selvom hendes navn ikke er ændret i passet osv.

   Håber det giver mening 🙂

   Mvh Dorte

 5. Hej

  Jeg har på nuværende tidspunkt en godkendt ESTA som jeg brugte i forbindelse med transit til mexico. Derfor har jeg ikke adresse i USA på, og på selve min ansøgning står der også om min esta er i forbindelse med transit. Og det har jeg naturligvis sat x ved.

  Nu skal vi afsted til USA igen om et par uger. Så ville jeg gå ind og opdatere, da jeg før har gjort sådan (dog på andre esta ansøgninger)
  Men jeg får slet ikke muligheden for at opdatere noget på min ESTA???
  Kan du hjælpe med et godt råd?

  Lotte

  1. Hej Lotte,

   Du kan ikke ændre i adressen, fordi det er udstedt som transit-ESTA. Men din ESTA er stadig gyldig – og du kan eventuelt medbringe adressen på dit første overnatningsted, så du kan fremvise det just in case.

   Hav en rigtig god tur!

 6. Hejsa,
  Jeg har et par spørgsmål om ESTA.
  Jeg er dansk statsborger, med dansk pas og bor i Frankrig med mine 2 mindreårige børn som begge har et fransk pas. Deres afdøde far var fransk og vi var ikke gift. Vores børn har både deres fars og mit efternavn.
  Vil det skabe problemer i en ESTA ansøgning? Og ville jeg have brug for yderlige dokumenter mm. ved indrejse i USA?
  Tak for en god side;-)
  Vh Heidi

  1. Hej Heidi,

   Det vil ikke skabe problemer, da dine børn har samme efternavn som dig, og deres pas er fra et EU-land. Når børn rejser alene med en forælder, anbefales det, at der er en skriftlig accept fra den anden forælder, men i dit tilfælde kan det måske være en mulighed at have en kopi af børnenes fars dødsattest. Altså i helt absolut “seler og livrem” – for det kommer jo til at stå på deres ESTA, at deres far er afdød.

   Jeg kan ikke se, at der skulle være nogen former for problemer, da I har samme adresse, du er deres mor, og de har dit efternavn også.

   Rigtig god tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs også

Back to top button