Film & TV om de amerikanske præsidenter

De amerikanske præsidenter fascinerer mange. Verdens mest magtfulde mand er omgivet af historik og mystik. Af samme grund, er der lavet et væld af film og TV-serier om de amerikanske præsidenter. Nogle på denne liste er biografiske – andre er fiktive. Alle har de til fælles, at de oplyser og underholder, på en og samme tid. De film og TV-serier anbefaler USAmerika her, i en ikke-prioriteret liste. 

House of Cards (2013-2019)

Amerikanske præsidenter

Ikonisk Netflix-serie i seks sæsoner. Man følger det ambitiøse par, Claire og Frank Underwood, der oplever mord, korruption og svigt i jagten på magten i Det Hvide Hus.

Netflix

Air Force One (1997)

En af de film om amerikanske præsidenter, som de fleste har set. Harrison Ford spiller præsidenten, der pludselig overlever, at han fly, Air Force One, bliver hijacked. I rollen som vicepræsident ses Clenn Close.

Southside with You (2016)

I dette romantiske drama følger man en ung Barack Obama på den første date med Michelle. Filmen giver et indblik i USA’s tidligere førstepars idealer, kærlighedshistorier og hårde arbejde.

Thirteen Days (2000)

I tretten dage i 1962 holdt hele verden vejret. USA og Sovjetunionen var tæt på atomkrig, og den unge Præsident Kennedy kæmpede en hård kamp, for at undgå katastrofen.

The West Wing (1999-2006)

Klassisk og ikonisk serie om hverdagen i Det Hvide Hus. En must-see. Serien satte en helt ny standard for TV-serier, og blev prisbelønnet adskillige gange.

Dave (1993)

En lookalike bliver pludselig præsident, da den rigtige er indisponibel. Planen er dog tophemmelig, men så begynder den midlertidige præsident at lave sin egen politik, og førstedamen bliver heller ikke speciel glad, da hun opdager, at hun deler seng med en fremmed. En charmerende komedie om præsidentembedet, politik og personlighed.

The American President (1995)

Amerikanske præsidenter

I dette romantiske drama spiller Michael Douglas den amerikanske præsident, Andrew Shepherd, der er enkemand og far til en teenagedatter. Under valgkampen om genvælgelse, forelsker præsidenten sig i miljølobbyisten Sydney, men det er svært for en præsident at have et privatliv. På dansk hedder filmen ‘Præsident på frierfødder’.

Lincoln (2012)

Amerikanske præsidenter

I denne film af Steven Spielberg, følger man Præsident Abraham Lincoln under Den Amerikanske Borgerkrig. Filmen portrætterer præsidentens sidste fire måneder og hans kamp for endegyldigt at afskaffe slaveriet i USA. Filmen viser også det spil, der udspillede sig i Den Amerikanske Borgerkrigs 11. time. Dette historiske drama modtog 12 Oscar-nomineringer.

White House Down (2013)

En ægte actionfilm, der foregår i Det Hvide Hus, hvor terrorister pludselig tager over, og tvinger præsidenten, der spilles af Jamie Foxx, til at søge i skjul. Men heldigvis er Channing Tatum tilfældigvis på rundvisning i præsidentboligen, så han kan redde USA’s præsident.

JFK (1991)

Film, der er instrueret, produceret og skrevet af Oliver Stone. Her undersøges omstændighederne omkring mordet på JFK, i en film, der er fyldt med konspirationsteorier. Kevin Costner spiller med i denne klassiske film.

Barry (2016)

Film om den unge Barack Obama, under sin tid på Columbia University i 1981.

Netflix

Designated Survivor (2016-2019)

Når præsidenten holder State of the Union – tale, er der foran hele regeringen og Kongressen. I tilfælde af en angreb, bliver et medlem af kabinettet placeret et andet sted. Personen kaldes ‘udpeget overlever’. Det sker for boligministeren i denne serie, hvor man kan se Kiefer Sutherland i hovedrollen som den ukendte minister, der bliver kastet ind i Det Hvide Hus, og i spidsen for et land, der står uden lovgivende forsamling og regering.

Netflix

LBJ (2016)

I LBJ følger man vicepræsidenten, der måtte aflægge ed, efter mordet på JFK. Lyndon B. Johnson trak USA ind i Vietnamkrigen og han stod i spidsen for afgørende lovgivning i Borgerrettighedskampen. I rollen som præsidenten ses Woody Harrelson.

Olympus Has Fallen (2013), London Has Fallen (2016) & Angel Has Fallen (2019)

I denne action-filmserie er der smæk for skillingen. I alle tre film ses Gerard Butler i rollen som redningsmand for præsidenten. Der er kidnapninger, terrorangreb og bomber, og en præsident, der for alt i verden skal reddes.

Frost/Nixon (2008)

I dette historiske drama, er omdrejningspunktet det berømte interview, som den britiske journalist, David Frost foretog af den afgået præsident. Her indrømmer Nixon, at han havde begået udlovligheder i forbindelse med Watergateskandalen. Filmen bygger på et teaterstykke.

W (2008)

W. er en biografisk film, der er instrueret af Oliver Stone. Filmen er baseret på USA’s 43. præsident George W. Bushs liv før og under præsidentembedet.

Læs også om film og TV, hvor omdrejningspunktet er præsidentvalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button