Must-see vejsideattraktioner i Illinois

Hvis man er på roadtrip i Illinois, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Illinois. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Illinois’. Her er både et skævt tårn, en kæmpe ketchupflaske og en meget velkendt Muffler Man. God fornøjelse!

Verdens største overdækkede hestevogn og Abraham Lincoln

1750 5th St, Lincoln

Denne vejsideattraktion består af verdens største overdækkede hestevogn og en 150 kilo tung statue af Abraham Lincoln, der læser en bog. Det er et af de mange must-see stop man bør tage, når man kører rundt i Illinois.

Pink Elephant Antique Mall

908 Veterans Memorial Dr, Livingston

Illinois
Flickr/Vinny Gragg

Ved denne shoppingcenter i Livingston er der kæmpe lyserød elefant og denne fine isbutik, der er formet som en ja, is. Ved siden af står en Uniroyal girl.

Verdens største ketchupflaske

305 Railroad Ave, Collinsville

Denne store ketchupflaske er en af de mest kendte og fotograferede vejsideattraktioner i Illinois. Flasken har stået på byens vandtårn siden 1949.

Henry’s Rabbit Ranch

1107 Historic Old Rte 66, Staunton

Flickr/David James

En Route 66 – vejsideattraktion for hele familien. Se en Volkswagen-gravplads, vintage tankstation, gavebutik og kaninfarm. Der er med garanti noget for alle her.

Superman statue i Illinois

Superman Square, Metropolis

Illinois
Flickr/karas hall

Metropolis er Supermans hjem, og byen ligger ved Ohio River. Her i byen er der statuen, et museum og en plads, der er dedikeret til Superman.

Kaskaskia Dragon

2401-2599 Progress W Dr, Vandalia

Flickr/Scott and Rene Booker

Der er dømt mystisk og drama med denne vejsideattraktion. Dragen spyr ild, hvis man indsætter en mønt i den.

Statue af verdens højeste mand

2810 College Ave, Alton

Flickr/andyhollenhorst

Verdens højeste mand, Robert Pershing Wadlow, var 2,72 meter høj. I hans hjemby, Alton, kan man se en state af Robert, og få en fornemmelse for, hvor vild en højde han havde.

USA’s højeste kors

2603 S Raney St, Effingham

Flickr/karas hall

Så er der dømt kors! Dette vilde kort er over 60 meter højt, og ses dagligt af flere tusinde mennesker – da det står ved et meget befærdet sted i Effingham.

Gemini Giant i Illinois

810 E Baltimore St, Wilmington

Denne Muffler Man er et must-see, når man kører på Route 66 i Illinois. Gemini Giant står ude foran Launching Pad restauranten i Wilmington, og er et af de mest ikoniske vejsideattraktioner i Illinois og langs Route 66. Kæmpen vejer omkring 200 kilo.

Det skæve tårn i Niles, Illinois

6300 W Touhy Ave, Niles

Illinois
Flickr/Ken Lund

Ja, i Illinois har de også et skævt tårn. Dette er en kopi af det oprindelige i Pisa, men dette tårn er halv størrelse.

Store ting i en lille by i Illinois

Casey

Flickr/Stephen

Hele Casey er fuldt med vejsideattraktioner. Denne lille by er nemlig kendt for alle sine store ting. Se verdens største rokkestol, verdens største postkasse, en kæmpe blyant, enorme træsko osv. Her kan man snildt bruge adskillige timer, på at udforske denne lille perle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button