Must-see vejsideattraktioner i Michigan

Hvis man er på roadtrip i Michigan, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Michigan. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Michigan’. Her er både verdens største kirsebærtærte og den andenstørste, verdens største dæk og verdens største vejrhane. God fornøjelse!

Ørred i springvand i Michigan

339-373 S Cedar St, Kalkaska

Michigan
© Flickr/Kevin Stewart

Dette springvand med en stor ørred (der er Michigans officielle fisk), hedder National Trout Memorial, eller Fisherman’s Shrine. Monumentet har eksisteret siden 1966.

The Croos in the Woods

7078 M-68, Indian River

Michigan, Cross in the Woods
© Flickr/Lilylea2011

National Shrine of the Cross in the Woods byder på et kæmpe kors med en korsfæstet Jesus.  Det er i sig selv. en god vejsideattraktioner. Men hvorfor ikke lige besøge det tilhøre museum, hvor der er udstillet nonne-dukker. En religiøs seværdighed i Michigan.

Verdens (tidligere) største kirsebærtærte

6549-6717 US-31, Charlevoix

© Flickr/calamity_sal

I 1976 bagte de lokale forretninger ‘verdens største kirsebærtærte’, som en del af Charlevoixs årlige kirsebærfestival. Til bagværket måtte man kreere en gigantisk pande og ovn. Resultatet har indbyggerne været stolte af at kunne fremvise, lige siden. Tærten endte med at veje 17,420 pund, og det var verdensrekord, lige indtil en naboby overhalede dem.

Verdens største kirsebærtærte

3424 Cass Rd, Traverse City

© Flickr/Kevin Stewart

Ikke langt fra Charlevoix, ligger Traverse City, der ligeledes har en kirsebærfestival. I 1987 var man blevet så træt af, at  Charlevoix løb med al opmærksomheden. Man besluttede derfor at bage sin helt egen giga tærte. Denne tærte endte med at veje 28,350 pund, og det fik byen indskrevet i Guinness Rekordbog.

Hvis man nu skal være helt korrekt, så er der faktisk ingen af de to der er rekordholdere længere. En lille by i Canada har slået dem begge, med en tærte på knap 40,000 pund. Men det er alligevel to sjove vejsideattraktioner i Michigan, med en finurlig forhistorie.

Mystery Spot

N916 Martin Lake Rd, St Ignace

© Flickr/Guy Clinch

The Mystery Spot i St. Ignace har tiltrukket rigtig mange turister gennem årene. Området blev opdaget i 1950’erne, da en gruppe forklarede, at deres udstyr på mystisk vis stoppede med at fungere, så snart de gik ind i dette område. Nu kan besøgende opleve optiske bedrag og alverdens illusioner. Vil man opleve flere overnaturlige steder, er USA fyldt med dem.

Verdens største dæk

Detroit Industrial Expy, Allen Park

© Flickr/Ken Lund

Hvis ikke i Motor City, hvor ellers? Læs om andre kælenavne til de amerikanske byer her. Dækket vejer fem tons, og blev oprindeligt brugt under Verdensudstilling i New York i 1964, hvor det var en karussel.

Hamtramck Disneyland

12087 Klinger St, Hamtramck

© Flickr/profkaren

Denne Disneyland er opkaldt efter den Detroit-bydel, som den ligger i. Her er der gang i ukrainsk kunst. Det var nemlig ukraineren, Dmytro Szylak, der startede projektet i 1992. Hans arbejdsmetode var at finde og genbruge ting, for at skabe unikke kunstværker til sin have. En lokal kunstgruppe har efter kunstnerens død købt alle skulpturerne, som dermed er offentligt tilgængelige.

Bronner’s CHRISTmas Wonderland

25 Christmas Ln, Frankenmuth

© Flickr/Meghan Hess

I byen Frankenmuth tager man julen meget alvorligt. Det er en af de mest julede byer i hele USA. Den største attraktion i byen er Bronner’s Christmas Wonderland, der er verdens største juleforretning. Der er tusindevis af julekugler, i alle afskygninger (for eksempel Elvis-julekugle.) Der er andre julede ting man kan lave i denne juleby, hvor julestemningen varer året rundt.

Verdens største vejrhane

4560 Dowling St., Montague

© Flickr/Shutter Runner

Denne kæmpe vejrhane vejer omkring 2,000 kilo, og står i byen Montague. Skibet, der pryder toppen af vejrhanen, er en kopi af skibet, Ella Ellenwood.

Hiawatha

Burma Rd, Ironwood

Michigan
© Flickr/justa gerl

En af de klassiske glasfiberfigurer, som man kan møde rundt overalt i USA. Denne her kaldes også for ‘verdens største indianer,’ selvom den største indianerfigur findes i Maine. Hiawatha blev bygget af Gordon Displays i 1964. I starten stod figuren foran en bilforhandler, for at lokke kunder til.

The Heidelberg Project

42 Watson St, Detroit

© Flickr/Robert Monaghan

The Heidelberg Project blev startet i 1986 af Tyree Guyton i  McDougall-Hunt bydelen i of Detroit. Tyree besluttede sig for at ændre området, efter han havde set, hvor forfaldent det var. Hans mission var at forbedre indbyggernes liv gennem kunst. Man kan tage på tours i den enestående bydel, der byder på farverigt malet huse, bygninger med bamser på, og meget meget mere.

Dinosaur Gardens Prehistoric Zoo

11160 US-23, Ossineke

© Flickr/Little Baby Zorak

Denne dino-park er et sikkert hit blandt børn. Her står der blandt andet store dinosaur og hulemænd. Der er også religiøse tilkendegivelser i denne zoo, der åbnede i 1930’erne. Tag familien med til denne helt sikre Jurassic Park.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button