Must-see vejsideattraktioner I Californien

Hvis man er på roadtrip i Californien, er der rigeligt med vejsideattraktioner, som man bør se. Vejsideattraktioner er sjove små tilføjelser til en ellers planlagt rejseplan. Det er ikke nødvendigt at planlægge hvilke attraktioner man vil se, der er nemlig masser i Californien. Men her kommer alligevel en liste med forskelligartet stop, som kan begejstre de fleste, og er på manges bucket list over ‘ting at se i Californien’. Her er både verdens højeste termometer, en skov af glasflasker og en kæmpe donut. God fornøjelse!

Chicken Boy

5558 N Figueroa St, Los Angeles

© Flickr/Joe

Denne glasfiberfigur blev købt af en kyllingrestaurant, hvorefter den blev modificeres, så den passede til restaurantens tema. Det er altså nu et kyllinghoved på en skovhuggerkrop. Chicken Boy blev et Route 66-ikon, men selvom gladfiberfigurer lever for evigt, gør det samme sig ikke gældende for mennesker. I 1984 døde ejeren, og Chicken Boys fremtid hang i en tynd tråd. Efter at have været i privat opbevaring i over 20 år, hjalp en lokal indsamling til at bringe Chicken Boy tilbage som vejsideattraktion. Læs meget mere om Muffler Men, som har sin oprindelse i Californien.

Kæmpe donut

805 W Manchester Blvd, Inglewood

Randy’s Donuts er en velkendt donutbutik beliggende i Inglewood, Californien. Den er berømt for sit store, ikoniske donutformede skilt, der sidder på toppen af bygningen. Butikken har været et genkendeligt vartegn siden den åbnede første gang i 1953. Det kæmpestore donutskilt er dukket op i utallige film, tv-shows og reklamer, hvilket gør det til et symbol på Los Angeles og amerikansk popkultur.

Randy’s Donuts tilbyder en række friskbagte donuts, wienerbrød og kaffe. Deres klassiske glazed donut er særligt populær, men de tilbyder også et bredt udvalg af smagsvarianter og stilarter for at imødekomme forskellige præferencer. Gennem årene har Randy’s Donuts opnået ry for sin venlige service, nostalgiske atmosfære og lækre godbidder. Man kan finde Randy’s Donuts andre steder også, men dette er den oprindelige.

Wigwam Village Motel

2728 Foothill Blvd, San Bernardino

Wigwam Motel franchiserne blev opført i 1930’erne og 40’erne. Wigwam Village Motel No. 7, den sidste nogensinde bygget, begyndte som et mål for Route 66 rejsende og lokker stadig rejsende fra Mother Road til i dag. Selvom tipi-motellet gennemgik en overgangsperiode, hvor det blev udstyret med vandsenge, udlejet efter timen og annonceret med “Gør det i en tipi,” er det i dag blevet genoprettet til sin tidligere pragt og er en familievenlig attraktion langs Route 66.

Elmer’s Bottle Tree Ranch

24266 National Trails Hwy, Oro Grande

Elmer Long (1946-2019) var en skrotmetalkunstner, der begyndte at fylde sin ejendom med træer lavet af metalrør og genbrugte glasflasker i 2000. I 2019 havde han skabt over 200 glastræer og fyldt sin græsplæne med en skov af strålende glasskulpturer. Hans glastræ-ranch er blevet et uundgåeligt stop for Route 66 rejsende, der følger den legendariske rute.

Salvation Mountain

Beal Rd, Calipatria

Mærkeligste byer

Salvation Mountain er et kæmpestort kunstværk, der tiltrækker besøgende fra hele verden til ørkenen for at beundre denne attraktion i Imperial County. Den farverige bakke er lavet af mudder, sand, lerholdig jord, halm og maling og dekoreret med kristne udsagn og bibelvers, sammen med blomster, træer og kærlighedsbudskaber. Det blev skabt af Leonard Knight (1931-2014), der begyndte arbejdet i 1985 og kaldte det en hyldest til Gud. Det tog Knight 28 år at færdiggøre det 15 meter høje bjerg. Han mente, at det var hans opgave og Guds vilje at skabe et kærlighedsbudskab lige midt i den barske ørken.

I mange år blev besøgende bedt om at donere maling til projektet, men i dag tages der kun imod pengedonationer. Knight døde i 2014, men stedet bliver ført videre af hans bekendte og venner.

Verdens højeste termometer

72157 Baker Blvd, Baker

På vejen mellem LA og Las Vegas, kører man forbi verdens højeste termometer i Baker (indgangen til Death Valley.) Baker ligger i Mojave ørkenen, hvor temperaturen om sommeren ligger over 40 grader. Termometeret i Baker er 41 meter højt, og er lavet af 33 tons stål. Det kostede $700.000 at opføre. En overgang kunne ejeren ikke holde termometeret kørende, på grund af høje elregninger, men gennem lokal opbakning lykkedes det at genåbne den ikoniske vejsideattraktion.

Termometeret kan måle op til 134 grader Fahrenheit/56,5 grader celsius. Det er lige præcis hvad der blev målt i Death Valley i 1913 – den højeste temperatur nogensinde målt i USA.
Ved siden af ligger en souvenirbutik, der sælger merchandise med termometeret afbilledet på.

McDonald’s museum

1398 N E St, San Bernardino

Den første McDonald’s restaurant åbnede den 12. december 1948 i San Bernardino i Californien. I 1971 blev den bygning jævnet med jorden. Mange år senere købte Albert Okura ejendommen og forvandlede den til et helligt sted for fastfoodkædens fødested. Det uofficielle McDonald’s museum indeholder blandt andet det originale skilt og køkkengrej, en kæmpestor hamburger-figur og gammeldags Happy Meal-legetøj.

Roy’s Motel & Cafe Route 66

87520 National Trails Hwy, Amboy

Roy’s Motel & Cafe er et Route 66 klenodie, og et af de mest fotograferede steder langs ruten. Det berømte og ikoniske neonskilt blev restaureret i 2019.

Officielle centrum af verden

1 Center of the World Dr, Felicity

Vidste du, at verdens midtpunkt befinder sig i det sydlige Californien? Jacques-André Istel etablerede Verdens Centrum i Sonora-ørkenen, og du kan besøge denne mærkværdige vejkantsattraktion på et road trip i Californien. En kæmpestor pyramide markerer det præcise sted som verdens midtpunkt, og hvis du placerer din tå på den bronzeskive, der er indlagt i gulvet, kan du modtage et certifikat, der markerer den ceremonielle begivenhed.

World Famous Crochet Museum

61855 CA-62, Joshua Tree

Shari Elf udviser sin kærlighed til hækling i Joshua Tree’s dette lille hæklemuseum. I sin lille stand viser hun en underholdende samling af hæklede dyr og andre vidundere, som hun har samlet siden starten af 1990’erne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button