Den ultimative guide til Los Angeles på lavbudget

Los Angeles – Englenes By – er en af de mest besøgte og omtalte byer i verden. Den er kendt for sine mange fantastiske strande, sit dejlige vejr, og for at være hjemstavn for guld, glimmer og hollywoodfilm. Los Angeles er rig på oplevelser, også hvis dit budget er i den lave ende, eller du blot vil prøve at udforske glimmerbyen uden at skulle have den helt tunge pengepung op af lommen. Se her, hvad du kan opleve i Los Angeles, på et lavt budget.
Los Angeles udsigt
Los Angeles byder hvert år flere end 40 millioner besøgende velkommen, og her er rigeligt at se på. Den gode nyhed er, at det ikke nødvendigvis behøver at være en dyr fornøjelse. Her er en inspirationsliste til gratis fornøjelse og oplevelser, som du kan kaste dig ud i, hvis din rejser går igennem LA.

Tag en tur på stranden – der er nok at vælge imellem

Med en tur til stranden, går man aldrig galt i byen. Særligt ikke i LA, der er kendt for sine mange, og lækre, strande. Og, de er alle gratis. Det er dog ikke gratis at parkere på parkeringspladserne ved strandene, men, på de tilstødende veje, kan du ofte finde gratis parkering.

Dyp fødderne i Stillehavet – måske for første gang? Jeg husker tydeligt, da jeg tog mine venners 8-årige søn med til en strand ved LA. Det var hans første gang i og ved havet. En absurd tanke for en dansker, der er født ved vandet i baghaven, men jeg nød nu også selv første gang, jeg havde fødderne i Stillehavet.

Nogle af de mest populære strande i Los Angeles er:

Venice Beach

Her kan du møde farverige vægmalerier, gadeartister, kunstnere, små gadeshops og liveshows. Her er aldrig kedeligt, og på Venice Beach kan du SAGTENS tilbringe en her dag.

Den skræmte livet af mig #fuglefobi

Santa Monica Pier og Beach

Blot 5 kilometer fra Venice Beach, ligger den fantastiske by, Santa Monica. Tag en tur ud på Santa Monica Pier, på stranden, eller gå en tur i den hyggelige by. Du kan læse meget mere om Santa Monica her.

Los Angeles
Santa Monia Beach

Du kan snildt tilbringe flere dage her. På promenaden, på stranden og i byen. Nyd solnedgangen, tag en gyngetur, stå på rulleskøjter, eller læg dig og nyd solen.

Solnedgang på Santa Monica Pier

Malibu Beach

Malibu er en af de mest prominente strande og områder i LA. Her kan du spotte kendte, køre forbi nogle af de kendtes huse, eller blot nyde en rigtig lækker strand.

Carbon Beach

Carbon Beach ligger i Malibu, og er også kendt som milliardærenes strand. Det er her de allerrigeste bor. Vandet er perfekt til at bade eller snorkle, da bølgerne ikke er alt for vilde her. Sandet er blødt og lækkert, og Carbon Beach er oplagt, hvis du holder af stille dag ved vandet.

El Matador State Beach

Denne strand ligger også i Malibu, og er utrolig smuk med sine naturlige klippeformationer og betagende udsigt. Gå ikke glip af denne strand!

Gå en tur på Hollywood Boulevard i Los Angeles

Ja, det havde du nok også tænkt dig. Men det er nærmest også et must, hvis man er i LA. Her kan du, ganske gratis, gå en tur på den kendte gade med alle stjerner (over 2600) i fortorvet. Du kan få taget et billede med din yndlingsfigur, og se det kendte Chinese Theater.

Los Angeles
Kiss på Hollywood Bouleward

Hollywood er opreklameret, fyldt med tiggere og turister – og så er det bare noget man samtidig gerne vil se. Hvis det bliver for meget for dig, kan du hurtigt suse videre, men når du nu er der alligevel, kan du ligeså godt opleve Hollywood med alt dets dobbeltmoral, med egne øjne. Jeg har selv været der to gange, en gang om dagen og en om aftenen, og jeg har været lige dele imponeret og forarget hver gang.

Hollywood-skiltet i Los Angeles

Jeg har kørt og kørt, kigget og kigget, efter det sa…. skilt utallige gange. Hvorfor, ved jeg ikke. Men det er nok ligesom med Hollywood Boulevard: fordi det er der, fordi man har set det så meget i film, og fordi man bliver revet med.

Men skiltet er et af Los Angeles mest kendte varetegn, og hører ligesom med, når man er på de kanter. I stedet for at gøre som mig, og køre rundt, kan du også tage en vandretur op til skiltet i stedet for. Det er gratis, men der er ikke skilte, der viser dig vej til skiltet 😉

Los Angeles
Efter lang tids søgen – Hollywood-skiltet

Griffith Park i Los Angeles

Griffith Park bliver betraget som en af Nordamerikas største parker – endda større end Central Park i New York City. Her i denne park finder du: Los Angeles Zoo, Griffith Observatory, Greek Theater, Travel Town Train Museum og meget mere. En velholdt park, hvor du hurtigt kan tilbringe nogle timer.

Griffith Observatory

Tjek lige det ud. Det er altid gratis, og her er masser at lave.

Griffith Observatory

Her kan man blandt andet se Hollywood-skiltet (hvis du nu ikke orker at vandre helt derop), udstillinger, shows og en fantastisk udsigt ud over LA (hvis der ikke er for meget smog den dag). Man skal måske parkere et stykke derfra, men turen op til toppen er en fin gåtur, med en fremragende udsigt.

Los Angeles
Udsigt ved Griffith Observatory

I fodsporene på Pretty Woman i Los Angeles

Tag en tur til Rodeo Drive, hvor Pretty Woman gik shopamok, efter hun – meget mindeværdigt – blev afvist dagen forinden (Big mistake … Huge!). Du har sikkert gået i hendes fodspor på Hollywood Boulevard, så tag da lige denne gade med også.

Du behøver ikke gå ind i butikkerne, bare det at slentre ned ad gaden, er noget ganske særligt.

Los Angeles
Rodeo Drive i Los Angeles

Se kendte TV-shows live

Show business og LA går bare hånd i hånd. Men vidste du, at du faktisk kan se en række TV-shows live OG gratis? Det gælder blandt andet Ellen, Jeopardy, Lykkehjulet og mange andre. Sæderne bliver hurtigt fyldt, så her er det en god idé at være i rigtig god tid.

Hollywood Forever Cemetery

Vis respekt, på en af LA’s mest prominente kirkegårde. Her ligger mange kendte begravet, og dette er en af de mest populære gratis oplevelse i Los Angeles.

Getty Museum

En af Los Angeles varemærker, og her kommer millioner hvert år. Museet har to lokationer: The Getty Center og the Getty Villa.

Der er gratis adgang til de mange kunstværker, skulpturer, og haver.

Los Angeles

Besøg LA’s Fashion District

I downtown LA ligger fashion district, hvor du ikke møder alle de velkendte kædebutikker. Her ligger over 200 uafhængige specialbutikker, og det er ganske gratis, som alle steder, at gå ind og prøve tøj eller blot kigge.

California Science Center

Her kan børn og voksne opleve alskens teknologi ved udstillinger og oplevelser. En slags Experimentarium. Skulle du trænge til en dag væk fra solen, kan du nyde det gratis museum, der har åbent alle ugens dage.

Udforsk China Town i Los Angeles

Dette er en stor turistattraktion, og en god oplevelse. Her er der kinesisk mad, butikker og kultur. Midt i alt det amerikanske. Tag på oplevelse her, det er, naturligvis, ganske gratis.

Tag en tur ned langs kysten

Highway 1 – ned langs den amerikanske vestkyst

Har man lejet en bil, bør man sandelig køre en tur på den pragtfulde Highway 1. Der er spektakulær udsigt, hele vejen.

Walt Disney Concert Hall

Her kan man vælge en audio-tour eller en guidet tour – begge dele er gratis. Hør om historien bag dette fremragende sted, selvom turen ikke går igennem auditoriet, da der konstant er produktioner.

Los Angeles

Los Angeles har så meget at byde på, og man skal bestemt ikke snyde sig selv for at gå på opdagelse i denne spændende storby. Her har jeg givet en liste over ting, som man kan opleve, hvis man er på lavbudget i Los Angeles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs også

Back to top button